Kissat todella helteessä

Ilves-Kissojen edustusjoukkue oli matkustanut aika pitkän matkan Hervannan urheilukentälle, jossa isäntänä pröystäili AC Estudiantes, joka pelasikin lähes koikentällään, kun joukkue on koottu paikallisen Teknillisen Yliopiston lajia harrastavista opiskelijoista. Nyt pelattiin yli kolmenkymmenen asteen helteessä, joka tiesi sitä, että juomatauot saattaisivat helpottaa pelureiden ahdinkoa. Viime kaudella, kauden avauksessa, sarjatulokas ACE oli lyönyt Kissoille luun kurkkuun ja aika syvälle. Nyt oli tilaisuus maksaa potut pottuina.

Ilves-Kissat oli nujertanut avauskierroksella TamU:n maalilla, mutta nyt joukkue oli aika tavalla erinäköinen, kun sarja-avauksessa Pyynikillä. Ilkeähköt loukkaantumiset olivat siirtäneet kokoonpanosta kokonaan sivuun Mika Ahosen ja muutama muukin Pyynikin avaaja istui nyt penkillä.

Se taas tiesi sitä, että näytön paikan saivat Elias Kuusela, Iiro Riponiemi ja Toni Paukkeri. Jokainen yritti vakuuttaa valmennuskaksikkoa siitä, että juuri hän olisi kokoonpanoon juuri se osanen, jota siihen tarvitaan. Ottelu alkoikin vauhdikkaasti, molemmissa päissä oli muutamia hyviä tilanteita vaikkapa maalintekoonkin, mutta heti kuudennella minuutilla Kissaryhmä heitti hervantalaisille jäitä hattuun: Oikealta laidalta Jere Remes keskitti ihanan pallon suoraan Toni Paukkerin juoksulinjalle. Tyylikäs Paukkerin pusku painui vastustajan maalin ylänurkkaan – ja siipirikkoinen Kissaryhmä johti maalilla.

Toni Paukkeri, avausmaalin tekijä

Avaus oli varmaankin juuri sitä, jota päävalmentaja Giokin halusi. Jatko ei sitten sujunutkaan ihan sillä tavalla, jonka valkku oli pelikirjaan kirjoitellut. Ensimmäiseen juomataukoon Kissat hallitsivat ottelua, mutta sen jälkeen askelmerkit sekosivat totaalisesti. Vastustajat tekivät kaikkensa saadakseen Kissaryhmän reiteiltaan ja hyvin siinä onnistuvatkin. Punaisten pelinrakentelu ontui Ahosen ja Konsta Raittisen puuttumisen myötä totaalisesti. Tommi Smeets toki teki sen, mitä häneltä odotettiinkin, mutta aika monen punapaitaisen sormi meni suuhun, kun peliä piti alkaa ratkoa. Ensi jaksolla Jere Remes vastasi valmentajien huutoon taidolla ja tyylillä.

Toisella odoteltiin näyttöjä muiltakin. Elias Kuusela otettiin kuitenkin vaihtoon paljon ennen kuin hän ehti näyttöjään antamaaan. Toni Paukkeri sai myöskin tehdä tietä uusille pelaajille, syy vaihtoon ei katsomoon asti avautunut. Toki tuskallinen helle vaikutti joihinkin enemmän kuin toisiin. Kentälle juoksi sitten Toni Toijala, joka oli alustanut kissatilanteista useimmat avausottelussa Pyynikillä. Näytti Toijalan askelluksen olevan sen verran epäpuhdasta, että katsomossa pelättiin miehen joutuvan pelistä pois ennen aikojaan. Niin ei käynytkään, vaikka Toni otti iskun jos toisenkin vastaansa.

Viime minuuteilla Toijala pääsi hienon Tommi Smeetsin syötön jälkeen vasemmalta läpi ja sijoitti pelivälineen tolpan kautta vastustajan pömpeliin. Ilves-Kissat oli siirtynyt kahden maalin johtoon, joka näytti riittävän myös emeritus-joukkueenjohtajan Eino Helmisen varsin vaativaan pelikirjaan. Ilves-Kissat voitti vaikeuksien jälkeen 0-2 ja siirtyi sarjataulukossa jo kakkoseksi.

Seuraava peli pelataankin Ilves-Kissojen kotikentällä Lamminpäässä ensi viikon torstaina. Siellä saattaa saada grillimakkaraa syödäkseen ja kuulutustakin korviinsa. ACE ei vaivautunut edes näitä tekemään, vaikka olohuhteet Hervannassakin olivat ihan kohdallaan.

Päävalmentaja Ositashvilin ja kapteeni Juha Jokisen mietteet videolta alempana.

Maalikooste

Kapteeni Juha Jokisen mietteet ottelusta

Päävalmentaja Ositashvili videolla

Teksti: Epi Hollo

Kuvat: Ismo Alhonniemi