Tahmeahko sarja-avaus

Arpa oli heittänyt Ilves-Kissojen avausottelun isännäksi Kolmosen sarjatulokas AC Estudiantesin (ACE). Ottelu pelattiin keskiviikkoiltana Kaukajärven jalkapallonurmella. ACE voitti viime kesänä Nelosen lohkonsa ja tuli nyt kentälle täynnä energiaa.

Joukkue saikin kaudelleen suorastaan erinomaisen alun. Kolmeakaan minuuttia ei peli ehtinyt vanhentua, kun erotuomari Aki Björninen osoitti ensi kerran rangaistuspilkkua aikaansaaden vähintään kahdenlaisia tunnelmia ottelun seuraajissa. Tuomo Hentilä pamautti rankkarin vakuuttavasti Jani-Petteri Soinisen selän taakse. Muutaman minuutin kuluttua valutettiin lisää jäävettä kissaniskoihin, kun Jere Intala joutui jättämään kentän saatuaan valkopaidoilta kovaa kohtelua.

Avauskympin päätteeksi ACE:n Mika Knuuti paineli oikeaa laitaa hirven lailla jättäen vierasjoukkueen puolustuksen ihan statistiksi. Hänen keskityksensä löysi maalinedustalta vapaan Niko Virtasen, jolla oli helppo tehtävä pöllyttää toistamiseen Ilves-Kissojen verkkoa.

Jos alku ei ollut Kissoille katastrofi, niin eipä paljon muutakaan. Tämä näkyi kentän laidalle hosumisena ja hermostuneena pelaamisena. Puolen tunnin pelin jälkeen Kissat pystyi kavennukseen, kun aluksi Juho Ihalaisen raadanta palkittiin maalin muodossa ja siitä viiden minuutin kuluttua Berat Grabovci onnistui tasoittamaan ottelun pilkulta. Beratilla oli mahdollisuus viedä Kissat johtoonkin, mutta toinen peräkkäinen osuma rangaistuspotkusta oli jo liian vaativa urakka ja pallo pomppi kehikosta ilkikurisesti kentälle.

Toinen jakso aloitettiin kuitenkin tasatilanteessa, mutta jakson alku oli kuin toisinto ensimmäisestä puoliajasta. Pari minuuttia ja taas tuomari osoitti 11 metrin päässä Kissamaalilta olevaa paikkaa, jolta hyvin hermonsa hallinneen Tuomo Hentilän tehtävänä oli viedä ACE taas johtoon, jonka hän tekikin.Jos ottelun ensimmäinen puoliaika oli lievää Kissahallintaa, toisella pelattiin lähes koko ajan ACE:n kenttäpäädyssä, mutta hyvätkin maalintekopaikat sulivat hätäilyyn ja helppojen ratkaisuiden käyttämättä jättämiseen, joten maalilukemat pelin päättyessä olivat 3-2.

Kissojen miehistö jätti haavojaan nuoleskellen kentän ilman ainuttakaan pistettä, joten nyt, jos koskaan, on peiliin katsomisen paikka.

Seuraavan kerran Ilves-Kissat pelaa niin ikään Kaukajärvellä perjantaina 3.5 kello 20.00. Kentän toiselle puolelle asettuu Loiske Sääksjärveltä.