Ilves-Kissat ja TAMK tarjoavat matkan Viipuriin ennen peliä

Perjantaina 15.9. on tarjolla viipurilais-tamperelaisen jalkapalloseura Ilves-Kissojen ja Tampereen ammattikorkeakoulun virtuaalinen matka Viipuriin. 

TAMK:n hankkeen päätavoitteena on ollut luoda 3D-mallinnuksella virtuaalinen Viipurin kaupunki sellaisena kuin se oli syyskuussa 1939 suomalaisena kaupunkina. Esityksestä selviää miten hienoa kaupunkia syntyi 1900-luvun alussa ja jo aiemminkin.

Lisätietoja hankkeesta löytyy osoitteesta VirtuaaliViipuri 1939.

Paikka ja aika: TAMK:n auditorio kello 17. Käyntiosoitteet pääkampuksella: Kuntokatu 3 ja Teiskontie 33. Tilaisuuden jälkeen noin kello 18:30 voi siirtyä naapuritontille seuraamaan Ilves-Kissojen huipputärkeää ottelua porilaista FC Jazzia vastaan. Ottelu alkaa tasan kello 19.

Panokset ovat kovat, kun Miesten Kakkosen B-lohkoa koko lähes koko kauden johtanut Jazz saapuu Kauppiin. Kissat olivat pitkään Jazzin perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena ja kolme pistettä perässä. Tähän otteluun lähdettäessä ottelumäärä on tasoittunut kahdeksaantoista molemmilla joukkueilla. Piste-ero on nyt viisi Jazzin hyväksi.

Vuonna 1932 Viipurissa perustettu urheiluseura Tampere-Viipurin Ilves-Kissat vaalii viipurilaisia ja karjalaisia juuriaan. Perinteitään kunnioittaen se kutsuu Tampereen Karjala-Seuran jäsenet seuraamaan tätä Miesten Kakkosen kotiottelua. Karjala-Seuralla on ottelutapahtumassa oma esittelypiste.

Tampere-Viipurin Ilves-Kissat on Viipurissa 1932 nimellä Viipurin Pallo-Veikot perustettu tamperelainen urheiluseura, joka tunnetaan nykyään jalkapallosta. Seuran nimi muuttui Viipurin Ilvekseksi vuonna 1934. Nimen muutoksen syynä oli se, että epävirallisen ja rekisteröimättömän poikaurheiluseura Urheilu-Poikien edustajat liittyivät vuonna 1934 Viipurin Pallo-Veikkoihin. Heidän aloitteesta seuran nimi muutettiin Viipurin Ilvekseksi.

Seura siirtyi evakkoseurana Tampereelle talvisodan jälkeen 1940. Seuran perinteitä jatkamaan Tampereelle perustettiin Ilves-Pojat -niminen seura. Kun Viipuri menetettiin jatkosodan jälkeen toistamiseen, siirtyi sinne takaisin muuttanut Viipurin Ilves taas Tampereelle. Joulukuussa 1944 Ilves-Pojat ja Viipurin Ilves yhdistyivät ja uuden seuran nimeksi päätettiin antaa Ilves-Kissat.

Kuvassa Keskuskenttä: Kaupunginarkkitehti Uno Ullberg laati yhdessä Viipurin rakennuskonttorin eri asiantuntijoiden kanssa suunnitelmat keskusurheilukentän katoksellisen katsomotilan rakentamiseksi. Lähde: VirtuaaliViipuri1939.