Pisteet tasattiin kauden avanneessa paikalliskamppailussa

Kakkosen B-lohko alkoi maukkaalla paikallistaistolla aurinkoisessa lauantai-illassa Kaupin urheilupuistossa. Ilves/2 toimi ottelun kotijoukkueena ja vieraana Ilveksen kanssa kotikentän jakava Ilves-Kissat. Ilves lähti otteluun ja kauteen vahvalla kokoonpanolla, jossa oli mukana seitsemän Veikkausliigassa debytoinutta pelaajaa. Ilves-Kissoilla puolestaan oli mukana useampi Kakkosessa debyyttiään tekevä pelaaja, Toni ToijalaWiljam ValtonenJuho Ihalainen ja Toni Paukkeri pääsivät kaikki uuden sarjatason makuun.

Kissoilla oli vastassaan pelimuodostelmaansa harjoituskaudesta vaihtanut Ilves ja keltapaitojen aggressiivinen prässääminen teki alkuun punavalkopaitojen pelin avaamisesta todella haastavaa. Molemmat joukkueet mittailivat toisiaan suurimman osan ensimmäistä varttia, mutta sitten alkoi molemmilta joukkueilta nousta ratkaisunnälkäisiä pelaajia esiin. Tällä kaudella jo Veikkausliigassa debytoinyt Leo Kyllönen oli useampaan kertaan vaarallinen Kissojen rangaistusalueen tienoilla ja kävi kotijoukkueelta lähimpänä maalintekoa. Kissojen hyökkäykset ensimmäisellä jaksolla olivat harvassa, mutta Toijala ei tarvinnut paljoa tilaa itselleen ja pakotti Ilveksen maalilla Eetu Huuhtasen torjuntatöihin luotuaan itselleen laukaisupaikan kaukaa keskikentältä.

Tasainen ja tarkka peli syttyi kertaheitolla liekkeihin molemmissa päissä, kun 40 minuutin pelin jälkeen Kissojen hyökkäyskaksikkona pelanneet Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Toijala kaksin pakottivat Ilves-puolustuksen virheeseen palloa kierrättäessä. Toijala pelasi silkkisen läpisyötön keltapaitojen välistä pelaajavalmentaja Fridolle, joka ei aivan onnistunut ohittamaan hyvin maaliltaan vastaan tullutta Huuhtasta.

Välittömästi Kissojen ison maalipaikan jälkeen Ilves käänsi pelin nopeasti toiseen päähän molempien joukkueiden oltua epätasapainossa nopean hyökkäyksen jälkeen. Mikke Silvennoinen näytti kypsiä otteita nostaessaan nopeaa hyökkäystä, mutta odottaen joukkuekaveriensa juoksut kohti Kissojen puolustuslinjaa. Kun Kyllönen ja kumppanit tekivät juoksunsa, niin vasemmalta toisesta aallosta tuli Linus Rönnberg, joka sai täsmällisesti pallon Silvennoiselta ja oli aivan yhtä täsmällinen viimeistellessään hieman rangaistusalueen ulkopuolelta takayläkulmaan.

Ilveksen johtoa ei kuitenkaan kestänyt edes minuuttia, kun pelin käynnistyessä uudelleen Kissat löysivät vasemmalta laidalta Aleksi Sirenin pitkällä syötöllä, jonka Siren sai pidettyä kentällä ja pelattua pallon Ilveksen alueelle. Elias Kuusela oli terävimpänä tilanteessa ja jatkoi päällän pallon kohti keskustaa, jossa vain hetkiä aiemmin maalivahdin kanssa vastakkain ollut Frido oli vapaana, ja viimeisteli Kuuselan jatkosta upealla volleylaukaukselle pallon ohi Huuhtasen ja maalin kattoon.

Kuvassa maalin alustaneet Elias Kuusela (vas.) ja Aleksi Siren.

Ensimmäinen puoliaika loppui sähköisellä tavalla ja toinen puoliaika alkoi vähintään yhtä kovalla intensiteetillä. Ilves pyrki toisen jakson ajan nostamaan syöttöpelinsä tempoa ja kontrolloimaan peliä, mutta Kissat eivät olleet tulleet pelaamaan pisteestä. Kissat voittivat paljon kaksinkamppailuja ja saivat Ilveksen hallinasta huolimatta luotua omia tilanteitaan koko toisenkin jakson ajan yhdistämällä paljon taitoa ja taistelua pelaamisessaan.

Toisella puoliajalla keskikentälle tulleet, ja Kakkosessa ensi esiintymisiään tehneet, Paukkeri ja Valtonen olivat molemmat hyviä pallollisessa pelissä ja mahdollistivat monta nopeaa hyökkäystä yhdessä Fridon tilalle tulleen Mika Ahosen kanssa.

Haka-kasvatti Wiljam Valtonen oli millimetrien päässä vastata paikallisottelun voittomaalista häikäisevällä kaukolaukauksella, mutta Ilveksen maalilla Eetu Huuhtanen vastasi Valtosen upean puhtaaseen ja lukuisten kroppien takaa tulleeseen laukaukseen mielettömällä torjunnalla.

Noin 10 minuuttia ennen peliajan päättymistä myös Kissojen kapteenistoon kuuluva ja loukkaantumisesta kokoonpanoon toipunut Ville Puustinen pääsi kentälle ja ehti viihtyä siellä noin minuutin, kun sai ottelun ensimmäisen keltaisen kortin. Puustinen teki kuitenkin mainiota työtä tuuratessaan vaihtoon tullutta Toijalaa target-hyökkääjänä ja oli lähellä maaliakin varsinaisen peliajan loppuhetkillä puskettuaan putoavan pallon niukasti maalin katolle Erkka Helmisen hyvästä keskityksestä.

Molemmilla oli loppua kohti tilanteensa, mutta tasainen ja viihdyttävä kauden avannut paikallisvääntö päättyi lopulta 1-1 tasapeliin kahdella noin kahden minuutin sisään syntyneellä maalilla.

Päävalmentaja Giorgi Ositashvilin kommentit:

”Tämän päivän peli oli hyvä avaus kaudelle. Ilves/2 oli hyvä vastustaja, mutta olemme todistetusti hyvässä kunnossa, joten pystyimme näyttämään tänään heille. Olen iloinen pelistä ja ylpeä pelaajistamme, he tekivät tänään todella hyvää työtä”, Ilves-Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili kommentoi innokkaana.