Pisteet tasan huimassa kuuden maalin trillerissä

Paikallisvastustajat TPV ja Ilves-Kissat tarjosivat perjantai-iltaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun Kaupissa nähtiin lopulta tapahtumarikas 3-3 tasapeli. Kissat johti ottelua kahteen otteeseen, mutta joutui taipumaan vielä kertaalleen, kun Miska Huttunen toi isännät lopulta tasoihin tilanteesta, jossa ensin maalivahti Joni Miettinen, ja perään vaihdosta tullut Patrik Ahola, venyivät sankarillisesti pallon tielle. TPV pelasi ottelun viimeiset minuutit vajaalla Lauri Merikosken rikottua Toni Toijalaa alimpana pelaajana, mutta Kissojen epäonneksi rike tapahtui hieman rangaistusalueen rajan ulkopuolella.  Viihdyttävän matsin loppuun saatiin vielä molemmin puolin hieman tunteet kuumenemaan ja tuomari Juuso Saarela sai heiluttaa keltaista korttiaan tiuhaan tahtiin.

Joukkueet lähtivät otteluun kolmen pisteen päässä toisistaan sarjataulukossa, Kissat kymmenessä pisteessä viiden ottelun jälkeen ja TPV seitsemässä pisteessä yhtä monen ottelun jälkeen.

TPV aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi peliä nopeatempoisella pallon liikuttelulla. Isännät loivat ottelun alkuun pari vaaran paikkaa ja pitivät mustavalkoisessa vieraspaidassaan pelanneet Kissat paineen alla ensimmäiset kymmenen minuuttia.

Alun paineesta selvinneet Kissat alkoivat löytää tilanteenvaihdoista omia pelaajia ja pystyivät etenemään kohti punapaitojen maalia. Parin vaarallisehkon kulmapotkun jälkeen peliin lämmenneet Kissat antoi kymmenen minuutin jälkeen osoituksen nopeasta, laadukkaasta ja kliinisestä hyökkäyspelaamisestaan. Mauro Severino tippui keskikentälle hakemaan palloa ja tiputti sen ensimmäisellä kosketuksellaan puolen kentän tuntumassa sivurajaa halanneelle Jesse Jaakkolalle, jolla oli tilaa ottaa pallo haltuunsa, nostaa katseensa ja toimittaa täydellisyyttä hipova ristipallo Toijalan juoksulinjalle. Toijala otti pallon taidokkaasti rintakehällään haltuun ja viimeisteli varmasti ohi TPV-vahti Jaakko Häyhän.

Kissat saivat selkeästi maalistaan lisäpuhtia ja uhkasivat Häyhän maalia useamman kerran. Mika Ahonen oli lähellä maalia puskiessaan Erkka Helmisen kulmapotkun maan kautta kohti Häyhän vartioiman maalin alakulmaa, mutta hienon pelin TPVn maalilla pelannut Häyhä venyi torjuntaan.

TPV sai hiljalleen ottelun hallintaa takaisin itselleen, mutta ottelu jatkoi suhteellisen tuttua kaavaa, jossa isäntäjoukkue piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiään, kun Kissat mielellään tippuivat puolustusmuotoonsa ja iskivät hanakasti vastaan tilanteenvaihdoissa. Hieman ennen taukovihellystä TPVn paine tuotti tulosta, kun jatkuvasti Kissojen puolustusta haastanut Oiva Laaksonen eteni oikealta laidalta kohti Kissojen rangaistusaluetta ja pelasi Iltaf Danishin kanssa seinäsyötön. Danishin syöttö jäi Kissat-puolustaja Juho Ihalaisen jalkoihin, mutta toppari ei saanut palloa purettua ennen, kun Danish nappasi pallon itselleen, eteni ohi Ihalaisen ja ampui pallon vastustamattomasti Miettisen maalin etuylänurkkaan.

Koko paikallisottelutapahtuma sai uutta virtaa tasoitusmaalista. Juuri ennen taukoa Toijala oli vielä lähellä puoliajan toista maaliaan puskiessaan Jaakkolan keskityksen maan kautta kohti alanurkkaa, mutta Häyhä venyi mainioon torjuntaan ja puoliajalle mentiin 1-1 tasalukemissa.

TPV aloitti toisen puoliajan kovalla temmolla, aivan kuten ensimmäisenkin jakson, ja onnistui maalinteossa jo parin minuutin pelin jälkeen. Taidokkaan ottelun keskikentällä pelannut Danish aloitti tämänkin TPVn hyökkäyksen löytämällä syötöllään tilaa Kissojen muodon sisältä. Akseli Lähteenmäki pääsi etenemään ja pelasi keskustassa hyvän seinän Tino Keväänrannan kanssa ja paluupallon saatuaan ohitti hienosti ensimmäisellä kosketuksellaan Kissojen varakapteeni Ville Puustisen ennen tarkkaa viimeistelyään.

Kissojen penkillä alkoi tapahtua kymmenen minuuttia Lähteenmäen maalista, kun kapteenistoon kuuluvien Puustisen ja Jaakkolan tilalle tuli Mikael Paajanen ja Patrik Ahola. Ahola korvasi suoraan Jaakkolan oikeana wingbackkina ja Paajanen tuli keskikentälle, kapteeni Jokisen tippuessa puolustuslinjaan.

Kaksi minuuttia tuplavaihdosta nähtiin ottelun toinen tasoitusmaalin, kun Toijala piti pallon pelissä Kissojen kulmapotkun jälkitilanteesta ja Kovaqi jatkoi puskemalla pallon maalinedustalle, jossa paikalla oli #9 Ahonen. Ahonen jatkoi Kovaqin puskun maaliin lähietäisyydeltä, toi joukkueensa tasoihin ja tienasi samalla kauden neljännen peuramakkaransa (viittaus Ahosen haastatteluun seuran YouTube kanavalla)!

Kissoille tyypilliseen tapaan seuraava maali syntyi pari minuuttia edellisestä. Avausmaalin tehnyt Toijala oli tälle kertaa tarjoilemassa, päästyään purjehtimaan oikealta aina Häyhän maalille asti ja lopulta syöttäen takaviistosta nousseelle Aleksi Sirenille, joka viimeisteli vakuuttavasti vasemmalla jalalllaan ja vei Kissat johtoon.

Kaksi peliminuuttia, ja kaksi maalia, toivat Kissat takaisin kuskin paikalle ottelussa. Ottelussa palattiin takaisin tuttuun asetelmaan, jossa TPV piti palloa ja Kissat kyttäsivät vastaiskujaan. Tasoitusmaalin tehnyt Ahonen haki kahteen otteeseen boksin nurkilta sijoitusta takaylänurkkaan, joista ensimmäiseen Häyhä venyi tielle hienolla torjunnalla ja toinen suuntautui Kaupin pururadoille.

TPVn paine kuitenkin kasvoi ja lopulta Miska Huttunen viimeisteli hurjan tilanteen alle kymmenen minuuttia kentälle tulostaan. Kissojen maalilla Joni Miettinen oli jo tehnyt hienon torjunnan vastaantulollaan ja kakkospallosta Oiva Laaksosen viimeistely-yrityksen torjui vaihtopelaaja Ahola, jonka blokista pallo kuitenkin tippui Huttusen ulottuviin ja nuori laitapuolustaja toi isäntäjoukkueen tasoihin toista kertaa ottelussa.

Ottelun viimeinen vartti oli sähköinen ja molemmilla joukkueilla oli vahva tahtotila ottaa kaikki kolme pistettä. Oiva Laaksonen oli isänniltä lähimpänä maalintekoa upean soolokuljetuksensa jälkeen, mutta lopulta pallo karkasi ja jäi Miettisen käsiin, joka loukkasi tilanteessa kättään ikävän näköisesti.

85 minuutin kohdalla isäntien puolustaja Merikoski otti ensimmäisen kotijoukkueelle kirjatun varoituksen, ja nelisen minuuttia myöhemmin sama mies oli jälleen ongelmissa. Ahosen pitkä ristipallo löysi Toijalan, joka pääsi Merikosken ohi ja kohti maalintekoa, mutta nuori puolustaja sai revittyä Kissat-hyökkääjän kumoon juuri ennen rangaistusaluetta. Erotuomari Juuso Saarela tuomitsi tilanteesta vapaapotkun ja lähetti Merikosken suoralla punaisella kortilla ulos pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Viiden lisäminuutin ja kevyen torikokouksen jälkeen ottelu tuli päätökseensä. Kuuden maalin ja viihdyttävänä ottelun jälkeen paikallisvastustajat saivat molemmat pisteen lisää Kakkosen B-lohkon sarjataulukossa.

Päävalmentaja Giorgi Ositashvilin kommentit:

“En tiedä mistä aloittaa! Ottelussa oli hyvää ja huonoa, mutta mieleen jäi, että emme olleet täysin fyysisesti valmiita. Tauko peleistä näkyi hieman otteissamme. Emme olleet omalla tasollamme fyysisesti ja joukkueena prässäämisessä. Puolustusvaiheessa olimme pääosin hyviä, mutta teimme pari virhettä, jotka johtivat maaleihin.”

“Tulimme kuitenkin otteluun takaisin, loimme paikkoja ja Toijala teki hienon työn alustaessaan johtomaalin. Oli tietenkin iso pettymys, että emme pystyneet voittamaan ottelua, kun siihen oli mahdollisuus”

“Meillä on nyt mahdollisuus harjoitella ja päästä takaisin kohti parasta fyysistä kuntoamme”, päätti Ositashvili.

Kissojen ottelun pelaaja: Ardian Kovaqi

Tallenne ottelusta katsottavissa Aamulehden tilaajille.