Kissat palaa tauolta suoraan paikallispeliin

Ilves-Kissat on viettänyt poikkeuksellisen pitkää taukoa Kakkosen peleistä joukkueen oltua karanteenissa parisen viikkoa, juuri ennen lohkon otteluohjelmaan sisällytettyä viikon taukoa. Kissojen edellinen ottelu oli 30.6. Honka Akatemiaa vastaan ja Espoosta matkamuistona jäikin 3-2 vierasvoitto tiukasta ottelusta, ja tietenkin kolme tärkeää sarjapistettä.

Paluu tositoimiin tuleekin sopivasti paikallisottelun muodossa, kun perjantai-illan ottelua Kaupissa isännöi TPV. Isäntäjoukkueella on B-lohkon sarjataulukossa seitsemän pistettä yhtä monesta ottelusta ja he majailevat taulukossa kymmenentenä.

Kissoilla puolestaan on viiden ottelun jälkeen kasassa pyöreät kymmenen pistettä (parista väliin jääneestä ottelusta huolimatta) ja edelleen hyvä mahdollisuus pelata itsensä lohkon kärkikahinoihin.

Sarjataulukossa paikallisvastustajien väliin mahtuvat SalPa ja KaaPo, joita vastaan Kissojen oli määrä pelata ennen tätä ottelua, mutta karanteenin vuoksi ottelut siirtyivät pelattavaksi 25.8. (Kissat – SalPa) ja 7.9. (Kissat – KaaPo). SalPa isännöi KaaPoa perjantai-iltana 18.30 alkaen Salon keskuskentällä.

Ilves-Kissat ovat siis pidennetystä tauostaan huolimatta hyvissä asemissa lohkossa, kun sarjakärki PIF on vain neljän pisteen päässä pelattuaan kaksi ottelua enemmän. Kissat olivat ennen karanteeniaan kolmen ottelun voittoputkessa ja saavat nuorta paikallisvastustajaansa vastaan hyvän mahdollisuuden jatkaa putkeaan. TPV lienee lohkon kokemattomin joukkue äärimmäisen nuoren keski-ikänsä johdosta ja ailahtelevaisuus on näkynyt punapaitojen otteissa niin otteluiden välillä, kuin niiden sisälläkin.

Ennen juhannusta TPV otti Kaupissa komean 1-0 voiton lohkon kolmannesta tamperelaisesta ja näytti laadukasta Ilves/2 vastaan olevansa valmis taistelemaan pisteistä ennakkoluulottomalla pelaamisellaan ja yhtenäisellä taisteluilmeellään. Viikkoa myöhemmin TPV kärsi kuitenkin samalla kentällä 5-0 tappion GrIFK:ta vastaan. Viidestä vastustajan maalista sisuuntuneena TPV tehtaili seuraavalla viikolla Vantaalla itse viisi maalia voittaessaan VJS:n 5-2. Seuraavalla kierroksella tie vei Espooseen ja EPSn vieraana omiin menikin jälleen viisi maalia.

Ailahteleva lienee lähes täydellinen adjektiivi kuvaamaan nuorta joukkuetta, jolla on paikalliskamppailun alla avainpelaajia sivussa pelikieltojen vuoksi. Ottelussa EPS:aa vastaan Topias Listo sai suihkukomennuksen suoralla punaisella kortilla ja Akseli Rantasella puolestaan täyttyi ottelussa varoitustili.

TPVn päävalmentaja Mikko Innanen kommentoi seuran verkkosivuilla EPS ottelun jälkeen joukkueensa esityksiä:

”Jalkapallo on kamppailulaji, ja tänään me olimme fyysisyydessä ratkaisevan paljon jäljessä. Kaksinkamppailut ja juoksukisat voittopuolisesti häviämällä on hankalaa tai jopa mahdotonta voittaa itse ottelua. Meidän on jatkossa valmistettava joukkue paremmin peleihin, sillä viime otteluissa ollaan oltu pari kolme maalia perässä jo ensimmäisellä juomatauolla.”

Ilves-Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili oli ottelun alla innoissaan paluusta normaaliin arkeen ja koki tauon osuneen joukkueen kannalta kohtalaisen hyvään saumaan olosuhteet huomioon ottaen:

“Mahtavaa palata normaaliin elämään karanteenin jälkeen! Olemme pystyneet harjoittelemaan joukkueen kanssa jo kaksi kertaa, ja tänään on viimeinen harjoitus ennen huomista ottelua.”

“En halua keskittyä negatiivisiin asioihin. Kahden viikon karanteeni ei tietenkään ollut suotuisa asia joukkueelle, mutta meillä oli myös todella pitkä harjoituskausi, jonka aikana harjoittelimme 4-5 kertaa viikossa. Nyt pelaajat saivat levätä ja karanteenin jälkeen vielä lomailla viikon. Nyt olemme takaisin ja valmiita pelaamaan. Fyysisen kunnon kannalta tauko asettaa omat haasteensa, mutta muuten olemme valmiita”

Ositashvilillä on ottelun alla käytössään lähes koko joukkue ja loukkaantumishuolia ei juurikaan ole, paria epävarmaa tapausta lukuunottamatta:

Toni Paukkeri ja Erkka Helminen ovat olleet tällä viikolla hieman kipeänä, joten heidän pelikuntonsa selviää illalla harjoituksissa. Muuten joukkue on terve ja ilman suurempia loukkaantumishuolia.”

Kissojen päävalmentaja Gio Ositashvili

Gio painotti myös, että joukkue kunnioittaa jokaista vastustajaa ja hän haluaa nähdä vahvaa voittamisen tahtoa ja asennetta ottelussa:

“Lähestymme kaikkia otteluita, ja vastustajia, samalla asenteella, 100% valmiina. Tunnen TPVn hyvin, he ovat nuori ja energinen joukkue, joka haluaa prässätä korkealta. Ottelusta tulee haastava, kuten jokaisesta ottelusta tässä sarjassa. Jos asenteemme on kohdallaan ottelun alusta lähtien, niin meillä on hyvä mahdollisuus voittaa ottelu omalla pelillämme.”

TPV – Ilves-Kissat pelataan Kaupin Urheilupuistossa perjantaina klo 19.00 alkaen.

Ottelu on katsottavissa myös suorana lähetyksenä Aamulehden tilaajille.