Pirkkahallissa monivivahteinen paikallispeli

Harjoitusottelujen sarja jatkui Pirkkahallissa, kun paikalliskilpailija TPV asettui Ilves-Kissoja vastaan jo toisen kerran talvisession aikana. Harjoitusotteluista käytetään usein myös nimitystä ystävyysottelu, mutta katsomoon näytti siltä, että ihan sydänystävyydestä joukkueiden välillä ei ollut kysymys.

Ottelu antoi varmasti molempien joukkueiden valmennusvastaaville melko paljon ajattelemisen aihetta sekä oman joukkueen pelaamisen että vastustajan vahvuuksien analysoinnin kannalta. Ensimmäisella jaksolla peliä dominoi melko selvästi kissajoukkue. Joukkueen keskikentällä akseli Samu RuisniemiMiikka Mörö Jere Intala on ilahduttavan nopeasti oppinut toistensa vahvuudet, joten lohkon ennakkosuosikiksi nostettu TPV oli ajoittain melkoisissa vaikeuksissa. Ilves-Kissojen hallinta huipentui 22 minuutin kohdalla, kun Kissat vyörytti hyökkäystä oikealta. Hyvin päätyyn nousseen Janne Tulehmon tarkka keskitys löysi Salomo Ojalan, joka viimeisteli kliinisesti 1- 0. Ensimmäisen jakson hallinnasta kertoi myös kulmuritilasto, jonka I-K vei nimiinsä 4-0. Siistillä avausjaksolla varoitettiin sekä kissakippari Tuomo Ruotsalaista että Juha Veijosta.

Toisella jaksolla sitten nähtiin aika paljon, eikä kaikki ollut ihan positiivista. Aluksi yllättävän kuumana käynyt Matti Jokinen keskusteli Tuomo Ruotsalaisen kanssa kovin sanoin, mutta tilanne ei johtanut toimenpiteisiin. Ottelun erotuomari, joka varoitti avausjaksolla kissapelureita kahdesti, muutti toisella jaksolla tuomitsemislinjaansa. Tommi Smets rappasi rumasti Jere Intalaa, kun jaksoa oli pelattu seitsemän minuuttia. Tuomari ei nostanut TPV:n kapteenille korttia, josta syystä Tuomo Ruotsalainen katsoi oikeudekseen hiukan kommentoida ratkaisua. Se taas oli tuomarille liikaa ja Ruotsalaiselle nousi ensin toinen keltainen ja heti perään punainen kortti.

Asetelmat muuttuivat, jonka TPV käytti hyväkseen. Matti Jokinen viimeisteli 62 minuutilla TPV:n avausmaalin ja reilut kymmenen minuuttia myöhemmin pallo vietiin pilkulle, josta Jokinen toimitti pallon toistamiseen ohi hyvin pelanneen Tuomas Karjanlahden. Rankkarituomion seurauksena nousi keltainen toistamiseen myös Juha Veijoselle. Loput puoli tuntia Ilves-Kissat sinnitteli kahden pelaajan vajauksella, mutta pystyi muutamaan hyvähköön paineistukseen.  Kyseenalainen käsivirhetilanne, johti Kissojen rangaistuspotkuun. Pilkulta Jere Intala tyylitteli tasoituksen 2-2. Nämä lukemat jäivät lopulta valotaululle. Paikalliskilpailijat eivät siis saaneet sydäntalvella paremmuuttaan ratkaistuksi, kun molemmat harjoitusottelut päättyivät samoin numeroin, joten kevääksi jäi paljon kaikenlaista tehtävää.

Ilves-Kissojen valmennustiimistä Jukka Heinonen hymyili katsellessaan ensimmäistä puoliaikaa. ”Peli oli ensi jaksolla ehdottomasti parasta pelaamistamme. Visurin Veijo on tuonut tiimiimme ehdotonta osaamista, joka näkyi pelaajiemme rooleissa ja pelimme rytmittämisessä. Tottakai vajaalla pelaaminen on harjoitusta tulevaisuuteen, mutta kahden vajaus muutti jo asetelmat tosi vaikeaksi. Olisiko saamassamme rangaistuspotkussa ollut rahtusen hyvittämisen makua?”  Tunnetta kentällä nähtiin siis puolin ja toisin.

Salomo Ojalasta Kissat on saanut oivan kärkipelaajan.