Lauantaina Pirkkahalliin

Talven selkä on taittumassa kevääksi ja tulevan vuoden jalkapallokausi on lähempänä kuin yleisesti uskotaankaan. Harjoitusotteluita pelataan kiihtyvällä tahdilla. Ilves-Kissat on pelannut jo neljä harjoituspeliä, joista ensimmäisen paikalliskilpailija TPV:n kanssa. Tuossa ottelussa molemmat iskivät pallon vastustajan maaliin kahdesti. Ensi lauantaina on taas mielenkiintoinen tilaisuus katsoa, mihin suuntaan joukkueiden pelaaminen on menossa. Ottelu Pirkkahallissa alkaa jo kello 12.00.

Ilves-Kissojen pelaajarinki on taas mukavasti vahvistunut. Jo edellisottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan kentällä esiintyivät tyylikkäästi PJK:n kantaviin voimiin kuulunut keskikentän taituri Miikka Mörö, joka omaa myös laukauksen, jota kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. Myös pari kautta Espoossa ja Kauniaisissa pelannut todellinen target-kärki Jaakko Wainikainen on palannut näihin maisemiin ja, kun Kissa-nuttu on ennestään tuttu, on se helppo vetää ylle. Joukkueessa alkaa olla pelinappuloita monenlaisiin taktisiin variaatioihin, joten sillä lailla kutisee, että ensi kesänä järjestellään eteläisessä Kakkosen lohkossa, jos ei nyt ihan jymy-yllätyksiä, niin hyviä jalkapallotapahtumia kuitenkin. Niitä odotellessa Kissajohtoa huolettaa erityisesti kenttätilanne paikkakunnalla.

¤¤¤¤¤¤

Tammelassa pelataan nimittäin Veikkausliigaa, jonka pitäisi alkaa jo sunnuntaina huhtikuun 12 (!), jolloin KuPS saapuu Tampereelle. Naisten pääsarjan ensimmäinen ottelu Ilves – Pallokissat on määrätty pelattavaksi 18.4 ja sekin luonnollisesti Paltsulla. Ahtaajat Kotkasta saapuvat samalle areenalle 23.4. Melkoisiin urotekoihin Tammelan kentänhoitajien pitää pystyä, ellei oikein myrskyisä läntinen fön- tuuli vie lumia ja loihdi tilalle pelattavaa nurmimattoa ajankohtana, jota ainakaan Tampereella ei ole ennen koettu.

Viime vuonna Tammelassa pelattiin ensi kerran toukokuun 13 päivänä. Kun Kakkosen otteluohjelma on vielä virkamiesten piirustuslaudalla, voidaan uumoilla, että jokunen tämän sarjan ottelukin asetetaan pelattavaksi Tammelassa ennen tuota päivämäärää.

Samaa kenttää siis kuormittavat kesän aikana Veikkausliigan Ilveksen lisäksi Kakkosen seurat TPV ja Ilves-Kissat sekä vielä naisten pääsarjaan noussut Ilves. On siinä kenttämestari ja nurmimatto kovilla.