Pakkopulla, joka piti vaan syödä

Ilves-Kissojen alkusarjan viimeinen ottelu Tervakosken Patoa vastaan Lamminpäässä jätti hippasen kaksijakoisen maun kannattajiensa suihin. Toki voitto pelistä hoideltiin niinkuin pitikin, mutta oliko valmennusjohdon tapa peluutuksen suhteen ihan ok.?

Pelistä oli poissa Puustis-Ville niinkuin tiedettiinkin, kun keltaisten tili täyttyi harmittavasti Lempäälässä. Jokis-Juha paranteli edelleen jalkaansa, mutta oli jo kuitenkin tosi toiveikkaana ensi viikolla tapahtuvaan pelilliseen palaamiseen harjoitusvahvuuteen. Raittis-Konstakin puuttui avaavasta kokoonpanosta, mutta Toijalan Toni, Sirenin Aleksi, Paukkerin Toni ja Remeksen Jere jätettiin jostakin syystä istuskelemaan vaihtopenkille. Valmentajien aatoksista, kun ei tiedä, niin ei ripitetä heitä liiaksi. Avauspuolituntinen oli vain niin kurjaa pelaamista, että vain vannoituneimmat kissafanit jäivät katsomoon.

Jokinen ja Puustinen tervehtivät tällä kertaa katsojia lipunmyynnissä, kun eivät kentälle voineet astella.
Joukkueet valmiina taistoon. Pato jatkaa otteluitaan alaloppusarjassa, ja Kissat yläloppusarjassa.

Olisi kyllä muidenkin kannattanut jäädä, nimittäin puolen tunnin paikkeilla monenkin kissapelaajan ja viimeksi Mika Ahosen kautta kulkenut pallo osui Radwan Moussan juoksulinjalle, josta mies paukautti lähes kolmestakympistä maalin oikeaan ylänurkkaan tavalla, joka kelpaisi jokaiseen TOP-Kymppiin.

Radwan Moussan laukaus painuu vastustamattomasti Paton maalin yläkulmaan.
Radwan Moussa #4 ei voi uskoa silmiään pakuttaessaan pallon 35 metristä ylänurkkaan. Juho Ihalainen onnittelee Iiro Riponiemen #20 hieraistessa myös silmiään. Tämänkin osuman Kissojen kannattajille tarjosi Erikoisinfra!

Eikä siinäkään kaikki. Pari minuuttinen hetkeä myöhemmin oli Eetu Virtasen juhlaa, kaksi kaunista osumaa minuutin välein palkitsi varmasti kovasti töitä tehneen iltapuhteen. Tauolle käveltiin 3-0 johdossa.

Elias ”Elkku” Kuusela #11 tarjoilee ja Virtas Eetu naulaa ja nakuttaa. 3-0 tilanteessa puoliajalle.
Virtas Edu mielityössään – harhauttelamassa vastustajan alakertaa.
Ja matka jatkuu kohti vastustajan maalia..

Toisella jaksolla odoteltiin iskua vastustajan rintamaan. Vaikeaa se oli, mutta rankkari, jonka aihetti Timo Kupiainen saatuan pelin ainoan keltaisen, helpotti hetkisen paikkakuntalaisia. Pallo vakuuttavasti Janne Tulehmon jalasta maalin vasempaan alanurkkaan. Ja sitten mies joutikin vaihtoon.

Veijosen ohella nykykissojen toinen elävä legenda Janne ”Jäpä” Tulehmo on kärsinyt loukkaantumisista. Tänään miehelle ensimmäiset kunnon minuutit ja heti hieno onnistuminen pilkulta.
Pallo Paton maalivahdin sormia hipoen maaliin ja Kissat 4-0 johtoon.

Seuraava tapahtuma ansaitseekin huomion, jos toisenkin. Pato sai kulmurin oikealta. Ensimmäisen koko pelissä. Kulmalle asettui 14-vuotias Leevi­ – Eelis Lindberg ja maalille hiipi vuotta nuorempi Daniel Nyman. Ei kai se ihme ollut, mutta kuitenkin, pallo kimposi Leevi-Eeliiksen antamana suoraan sekaisissa olleen kissapuolustuksen välistä Danielin jalkaan. Ja siitä pallo kissapömpeliin. Maalintekijä siis 13-vee. Huikea suoritus!!! Miesten ottelussa. Onnea Daniel.

Jimi Salo Kissojen maalilla joutui kuin joutuikin antautumaan kerran.

Pelin loppupuolella Iiro Riponiemi ja Jere Remes saivat kunnian toimittaa pelivälineen kertaalleen vieraiden reppuun. Siihen se peli päättyikin. 6-1!

Pelit jatkuvat reilun viikon päästä, kunhan vastustajien marssijärjestys selviää. Kissat hyökkää hyvissä asemissa, mutta torstaisella pelillä kunnian kukko ei todellakaan kiekaise. Parempaan pitää pystyä.

Juha ”Fööri” Veijonen #28.
Mika Ahonen järjesteli joukkuekavereilleen jälleen maukkaita tekopaikkoja.
Kioskilla on riittänyt asiakkaita koko kesän. Kiitos siitä ja tervetuloa vielä yläloppusarjan kolmeen kotiotteluun paikanpäälle!
Mikael Paajanen laukoo.
Elias Kuusela tällä kertaa paitsiossa.
Kissat söivät pakkopullan ja siirtyvät viikon ottelutauolle, jonka jälkeen jatketaan tiukkaakin tiukemmassa yläloppusarjassa.

Teksti: Epi Hollo
Kuvat: Anssi Takala & Esa Norvia

Ilves-Kissat 90:00 6 – 1 (3 – 0) Pato
Ottelu Loppui90′
2. Puoliaika Loppui90′
Loppuvihellys90+3′
79′30 Remes JereMaali (6-1)
63′20 Riponiemi IiroMaali (5-1)
Maali (4-1)23 Nyman Daniel61′
56′3 Tulehmo JanneMaali (Rp 4-0)
varoitus (A)15 Kupiainen Timo55′
1. Puoliaika Loppui45′
2. Puoliaika Alkoi46′
37′17 Virtanen EetuMaali (3-0)
35′17 Virtanen EetuMaali (2-0)
30′4 Moussa RadwanMaali (1-0)