Ennakko: Alkusarja päättyy – torstaina Lamminpäähän Tervakosken Pato

Palloliiton läntisen alueen Kolmosen lohko B:n viimeinen kierros alkaa huomenna. Viimeisen kierroksen otteluohjelma on seuraava TPV/2 – Loiske, Ilves-Kissat – Pato, PS-44 – TP-T, JanPa – Tampere United, ACE – NoPS ja FJK – TKT . Otteluista ensimmäinen pelataan keskiviikkona, ja viimeinen 29.8, jonka jälkeen sarja jakautuu kahtia ylä- ja alaloppusarjoihin. Ylemmässä ratkaistaan nousukarsintaan etenevä joukkue, alemmassa putoaminen ensi kauden Neloseen.

Ennen viimeistä kierrosta Ilves-Kissat johtaa lohkoa kolmen pisteen marginaalilla NoPS:an, josta viiden pisteen päässä TamU ja PS-44. Ylempään jatkosarjaan kilvoittelevat vielä TPV/2, JanPa, Loiske ja ACE. Mikäli Loiske voittaa TPV/2:n, on se varmuudella ylemmässä jatkosarjassa paremman maalisuhteensa turvin. Paltsareiden kohtalo ratkeaa sitten JanPan ja ACE:n viimeisten pelien tulosten perusteella. Kun janakkalalaisten vastassa on TamU ja hervantalaisilla NoPS, näyttää molempien tilanne rahtusen tuskaiselta.

Ilves-Kissat ei ole sarjassa tappiota kärsinyt, joten lohkovoitto on varma. Kun alkusarjan pisteet siirtyvät jatkosarjaan, Kissojen tilanne on hyvinkin lohdullinen. Torstaisessa ottelussa nimittäin vastaan asettuu vielä tervakoskelainen Pato, joka on saalistanut sarjassa seitsemän pistettä tekemillään yhdeksällä maalilla. Suuria vaikeuksia kotijoukkueelle ei Pato aiheuttane, vaikka varsinkaan urheilussa mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.

Ilves-Kissojen otteet ovat ailahdelleet. Edellisottelu Hakkarissa ei ollut niitä kauden parhaita esityksiä, mutta tärkeimmät, kolme pinnaa, Ville Puustisen kahdella ja Toni Toijalan yhdellä osumalla joukkue tililleen klaarasi. Ottelun ehkä merkittävin tapahtuma nähtiinkin ”Pusun” esittämänä, joskin sittemmin hänen lihaksikkaan ylävartalonsa vapauttaminen lempääläläisten ihasteltavaksi aiheutti ”kiusallisen” keltaisen kortin, jonka johdosta torstainen koitos jää Puustiselta pelaamatta. Valmennusjohdon tehtävää puolustuslinjan rakentamisessa helpottanee sekä muutamasta ottelusta sivussa olleen Juha Jokisen jalkavamman asteittainen tervehtyminen että monivuotisen kipparin, Juha Veijosen, paluu viheriöille.

Torstainen ottelu alkaa kello 19.00 ja päättyykin toivottavasti sellaisissa olosuhteissa, jota ihan mahdollinen illan pimeneminen ei pahemmin haittaa. Grillissä kärisee makkara, tarjolla katsojille myös kahvit ja pullat ihan kohtuullista korvausta vastaan.

Sen jälkeen odotellaan jatkosarjan otteluohjelman valmistumista.

Ylä ja alasarja pelataan aikataulullisesti näin.

Kierros 1 

Pvm 7.9. – 13.9.

Kierros 2 

Pvm 14.9. – 20.9.

Kierros 3

Pvm 21.9. – 27.9.

Kierros 4

Pvm 28.9. – 4.10.

Kierros 5

Kierros 1 

Pvm 7.9. – 13.9.

Kierros 2 

Pvm 14.9. – 20.9.

Kierros 3

Pvm 21.9. – 27.9.

Kierros 4

Pvm 28.9. – 4.10.

Kierros 5

Pvm 10.10. – /10.10.