Paikallistaisto osuu keskelle kiireistä viikkoa – ”Saimme palkinnon koko talven kestäneestä työstä”

Ilves-Kissat avasi pistetilinsä kauden 2024 ensimmäisellä sarjavoitolla, kun joukkue kaatoi lauantain alkuiltapäivän kamppailussa espoolaisen Sexy-Pöxyt. Kauden ensimmäinen voitto kolmannesta Kakkosen B-lohkon pelistä osui hyvään ajankohtaan, kun tahti Kissojen ottelukalenterissa kiristyy.

Viikko käynnistyy sarjapelien osalta jo keskiviikkona, kun Kissat kohtaavat Tammelassa paikallisvastustaja Tampereen Pallo-Veikot, joka kaatoi kauden ensimmäisessä paikallisottelussaan Ilves/2:n 1-0 lukemin. Viikko huipentuu sunnuntain kotiotteluun, kun vastaan asettuu lohkon ainoa kaikki ottelunsa toistaiseksi voittanut Pallo-Iirot.

Kissojen keskuspuolustuksessa lauantain voitossa jälleen 90min operoinut pelaajavalmentaja Ihor Indutnyi oli kauden avausvoittoon tyytyväinen ja totesi nähneensä pelissä paljon asioita, joita on harjoiteltu läpi pitkän talven.

– Olen koko joukkueen tavoin erittäin tyytyväinen, että saimme vihdoin voiton ja palkinnon koko talven kestäneestä työstä. Ottelu ei ollut helppo, mutta pystyimme kontroillamaan peliä ja toteuttamaan asioita, joita olemme harjoitelleet. Hyökkäyspään pelaajamme näyttivät parastaan ja olisimme voinut tehdä enemmänkin maaleja, summaa Indutnyi.

Harva jalkapallo-ottelu on valmentajan näkökulmasta täydellinen ja kehityskohtia löytyy aina, mutta voitto Sexy-Pöxyistä piti sisällään niin pelillisesti toivottuja asioita kuin viihdettä yleisölle. Kissojen maalilla jälleen torjunut Denys Kasperovych ei valitettavasti saanut tililleen ensimmäistä nollapeliään, mutta ukrainalaisvahdin piti esitellä torjuntataitojaan pitääkseen vieraat maaleitta ottelun loppupuolelle asti.

– Vastustaja ei pystynyt luomaan paljoakaan vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta parissa laukauksessa tarvitsemme Denysia ja hän teki yhden briljantin torjunnan, joka oli varmasti yleisön mieleen, sillä se näytti melko hienolta! Kontroillemme peliä suurimmaksi osaksi hyvin, ajoittain näytimme hieman väsyneiltä ja emme tehneet haluamiamme asioita riittävän hyvin. Mutta, koko pelin ajan pelasimme omaa peliämme, jota harjoittelemme, ja olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen voittoomme ja toivon, että pystymme jatkamaan samalla tavalla keskiviikon paikallispelissä vahvaa joukkuetta (TPV:ja) vastaan.

Viikko on ottelutahdin puolesta kiireinen, mutta Indutnyi ei näe fyysistä rasitusta ongelmana, vaan haluaa keskittyä joukkueen henkiseen suorituskykyyn.

– Edellinen peli mukaan luettuna, pelaamme kolme peliä viikon sisään. Meillä on nuori joukkue ja heidän on sopeuduttava fyysisen puolen haasteisiin. Olen enemmän keskittynyt henkiseen kapasiteettiimme, fyysisestä puolesta selviämme kyllä, koska meillä on paljon pelaajia käytettävissä ja iso osa heistä on nuoria, he jaksavat kyllä.

Valmentajan peräänkuuluttama hyökkäävä pelitapa ja rohkea mentaliteetti tulee olemaan läsnä kiireiselläkin viikolla, vaikka vastaan asettuu kaksi vahvaa vastustajaa.

– Haluan nähdä jälleen omaa peliämme, hyökkäävä jalkapalloa jota haluamme aina pelata. Siitä pelaajatkin nauttivat ja siksi me kaikki rakastamme jalkapalloa, että näemme hyökkäävää peliä! Yritämme aina pelata omaa peliämme, oli vastassa kuka vain, tuumaa Indutnyi.

Kissat ovat viikon ensimmäisessä vierailijan roolissa, kun TPV isännöi keskiviikkona kello 19.00 alkavaa ottelua. Kissojen kotiottelu Pallo-Iiroja pelataan sunnuntaina klo 18.30 alkaen, otteluliput ilmestyvät ennakkomyyntiin loppuviikosta!

Artikkelikuva: Matias Lahtinen