Kissat veti Pöxyt nilkkoihin ja nappasi kauden avausvoiton

Ilves-Kissat ansaitsi kauden ensimmäiset sarjapisteensä Kakkosen B-lohkossa, kun kahdessa aikasemmassa sarjaottelussaan raskaat tappiot kärsinyt joukkue esitti kypsän 90-minuuttisen. Kissat pystyi lopulta kaatamaan espoolaisen SexyPöxyt vakuuttavin 3-1 lukemin ja joukkueesta nousi esiin monta positiivista suorittajaa.

Kiireisen kolmen ottelun päivän Tammelan stadionilla avannut Kakkosen kamppailu tarjosi alkuhetkiltä asti viihdyttävää jalkapalloa, kun kotijoukkue pyrki selkeästi hallitsemaan peliä nopealla pallonliikuttelulla ja hakemalle pelissä painopisteen vaihtoja tiloihin, joihin punapaitaiset Kissa-pelaajat pyrkivät vimmatusti. Kapteeni Tal Bittonin vierellä keskuspuolustuksessa aloittanut pelaajavalmentaja Ihor Indutnyi pystyi ohjaamaan joukkuetta aktiiviseen ja taitavaan, hyökkäävään peliin.

Murtautuminen Pöxyjen puolustuskolmannekselle ei tuottanut ongelmia ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen vieraat pakotettiin virheeseen omalla rangaistusalueella.Pallon taakse asettui kolmatta otteluaan peräkkäin avannut georgialainen Levan Koshadze, joka sijoitti pelivälineen varmasti ohi kokeneen Toni Korkiakosken.

Johtoasemastaan itseluottamusta saanut kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia suhteellisen suvereenisti läpi ensimmäisen jakson ja piti vieraat suurimman osan ajasta kaukana omalta maaliltaan. Lopulta ukrainalaisvahti Denys Kasperovych joutui esittämään yhden maailmanluokan venytyksen pitääkseen Kissojen johdon elossa.

Vain paria minuuttia ennen taukoa Kissojen uusi hyökkäyksen johtohahmo Nika Sitchinava yllätti SexyPöxyjen puolustuksen riistämällä pallon reilun 30m päässä maalista ja välittömästi laukomalla pallon kaukaa vieraiden verkkoon. Punapaidat kärsi kuitenkin huonosta tuurista, kun juuri johdon tuplaanuttua avausmaalin iskenyt Koshadze näytti venäyttävän takareitensä ja keskikenttäpelaaja joutui jättämään ottelun kesken. Paikallisvastustaja Tampere Unitedista Kissoihin täksi kaudeksi siirtynyt Eetu Räisänen korvasi georgialaisen hyökkäävässä keskikentän roolissa.

Sitchinava onnistui myös pian toisen jakson käynnistyttyä, sijoittaessaan kotijoukkueen ottelun toisen yksitoistametrisen varmasti maalin ylänurkkaan. Kissat jatkoi pelitapahtumien hallintaa pitkälle toisen jakson loppuun ennen vieraiden Mustafa Mukhlisin iskemää kavennusmaalia. Vasta vieraiden kavennuksen jälkeen nähtiin kotijoukkueen suorittamia pelaajavaihtoja.

Kissojen kauden avausvoitto oli lopulta suoraan, jälleen täydet minuutit topparina pelanneen, Indutnyin pelikirjasta ja joukkue toteutti valmentajansa vaatimaa rohkeaa pelitapaa mallikkaasti. Valmentaja Indutnyin kommentit kauden avausvoitosta, ja jo tulevana keskiviikkona tarjoiltavasta seuraavasta paikallisottelusta TPV:tä vastaan, luvassa maanantain otteluennakossa.

Kissat – SexyPöxyt, 20.4.2024.

Kokoonpano: #1 Kasperovych (mv), #2 Tuunainen (90′ <-> #23 Moisio), #6 Sitchinava (84′ <-> #99 Madadov), #7 Tolharenko, #8 Danish, #10 Barladym, #11 Indutnyi, #18 Bitton (C), #21 Leinonen, #29 Patjas (84′ <-> #4 Haapaniemi), #77 Koshadze (43′ <-> #13 Räisänen).

Vaihdossa: Aleksi Harala (MV), #89 Islam Laoiuni.

Seuraava matsi, ja samalla seuraava paikalliskamppailu, tulee eteen tuota pikaa, kun Tampereen Pallo-Veikot isännöi Kissoja Tammelassa keskiviikkona 24.4. klo 19.00 alkavassa ottelussa. Joukkueet lähtevät paikallispeliin tasapisteissä, kun kumpikin on voittanut yhden ensimmäisestä kolmesta ottelustaan.