Paikallispeli lisäsi Kissojen murheita – Kavennusmaalin tuoma lohtu jäi lyheksi

Ilves-Kissat kohtasi sunnuntaina Tammelan stadionilla paikallisvastustaja Tampere Unitedin ottelussa, jossa pisteiden merkitys oli massiivinen, vaikka joukkueet eri päissä Kakkosen B-lohkon sarjataulukkoa kilpailevatkin. Ottelua isännöinyt Kissat pysyi ensimmäisen nelivitosen ajan paikallisvastustajansa kyydissä ja pääsi juuri ennen taukoa maalin päähän tulostaululla, mutta toisella jaksolla kyyti oli entistäkin kylmempää.

Kissat oli selvästi varautunut uuden TamU-luotsi Tero Suonperän käyttämään kolmen keskuspuolustajan pelijärjestelmään, kun kotijoukkue oli Ihor Indutnyin tuomalle pelityylilleen hieman epätyypillisesti valinnut puolustaa paikallisvastustajansa tarjoamaa uhkaa asettumalla blokkipuolustukseen 4-5-1 -muodostelmassa. Peli alkoi ryminällä, kun ottelun ensimmäisessä kamppailutilanteessa Kissojen Elias Harala ja TamU:n Niilo Jalkanen hyppäsivät samaan pääpalloon, lopputuloksena harmillinen Jalkasen loukkaantuminen. Tilanteesta nousseen kortin väri oli Kissojen onneksi keltainen, uudessa roolissa vasemapana laitapuolustajana aloittaneelle Haralalle.

TamU:n ensimmäinen syntyi hieman varkain, kun Aamos Haapaniemi näytti ehtivän vasemmalta pelattuun kanavapalloon ennen sinipaitojen Matias Sarlinia, mutta lopulta hyökkääjä tuli rinnalle, ohi ja siirsi pallon keskustaan, mistä avaukseen noussut Eero Lamberg siirsi pallon tyhjään verkkoon jo 7. minuutilla.

Kissoilla oli paikkansa iskeä ottelu tasoihin, kun kulmapotkutoimitus löysi kapteeni Tal Bittonin, mutta puolustajan puski kaarsi niukasti ohi maalitolpan. Avausmaalin alutanut Sarlin tuplasi TamU:n johdon parinkymmenenminuutin jälkeen, mutta ensimmäisellä jaksolla pitkiä pätkiä alakynnessä ollut Kissat nousi lopulta takaisin mukaan taistelemaan tuloksesta. Vasemman kaistan murtautuminen johti lopulta Leevi Leinosen ja Andrii Barladymin yhteispeliin ja jälkimmäisenä mainittu nosti pallon vasurillaan kohti maalia, lopulta yllättäen vieraiden maalilla torjuneen Joonas Immosen pallon painuessa maalin yläkulmaan.

Juuri ennen taukovihellystä syntynyt maali antoi Kissoille toivoa tärkeiden pisteiden saavuttamisesta ja toinen jakso alkoikin määrätietoiseen, hyökkäävään tyyliin. Hyvä alku toiseen jaksoon tuli kuitenkin nopeasti päätökseen, kun TamU meni 47. minuutilla toistamiseen kahden maalin johtoon ottelussa ja ei enää päästänyt Kissoja iskuetäisyydelle.

Loppulukemat taipuivat lopulta hieman noloiksikin, kun Denis Kasperovych joutui poimimaan pelivälineen selkänsä takaa vielä kolmeen otteeseen ja historian kirjoihin jäi brutaalit 1-6 lukemat.

Kissojen kausi jatkuu loppukuun osalta kahdella vierasottelulla, kun kahteen seuraavaan viikkoon mahtuu VJS:n ja Inter/2:n vieraana pelattavien otteluiden lisäksi myös FC Hongan vierailu Tammelassa sunnuntaina 2.6.

Kohtaaminen Kissoja vain kahden pisteen verran edellä olevan espoolaisryhmän kannalta voi osoittautua kohtalokkaaksi joukkueiden säilymishaaveiden kannalta. Tule kannustamaan Kissoja Tammelaan ja varaa halutessasi paikkasi stadionilla jo ennakkoon!