Kissat palaa tositoimiin paikallispelin merkeissä – Uudistunut TamU tuo kovan haasteen

Ilves-Kissat palaa kahden viikon tauon jälkeen Kakkosen B-lohkon otteluidensa pariin, kun joukkue on saanut palautua pitkän kaavan kautta, HJS:n vieraana kärsityn raskaan 1-5 lukemin tulleen tappion jälkeen.

Sunnuntain paikallisottelu on Kissoille kauden 7. ja aiemmat kuusi ottelua ovat tuoneet joukkuuen pistesarakkeeseen ainoastaan 3 sarjapistettä, kun kauden ainoa voitto tuli 20.4. pelatussa kotiottelussa lohkojumbo Sexy-Pöxyjä vastaan. Voitto paikallispelistä nostaisi Kissat ottelun enemmän pelanneen FC Hongan yläpuolelle, joka kaatoi lauantaina Pöxyt espoolaisten paikallisväännössä loppulukemin 0-3.

Kissojen organisaation monitoimimies Ihor Indutnyi on pystynyt parin lepoviikon aikana myös vahvistamaan joukkuettaan kokeneella laatupelaajalla, kun monipuolinen ukrainalaiskeskikenttä Serhii Chebotarov liittyy joukkueen vahvuuteen. Chebotarovilla on mittava CV kovatasoisista sarjoista (mm. Ukrainan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ja Georgian pääsarjasta) ja yksi uran kovimpia saavutuksia lienee moldovalaisseura Iskra-Stali Ribnita riveissä Eurooppaliigan karsintaotteluiden pelaaminen. Kokenut ja taitava keskikenttäpelaaja pystyy esiintymään laitapuolustajana, laiturina, sekä kentän keskustassa.

Päävalmentaja Indutnyi oli mielissään Chebotarovin lisäämisestä joukkueen vahvuuteen ja uskoo kokeneen pelaajan auttavan nuorta Kissat-laumaa.

Hän pystyy auttamaan meitä monessa eri roolissa ja on erittäin kokenut pelaaja. Hän on pelannut paljon korkealla tasolla ja mm. Eurooppaliigan karsintoja ollessaan Moldovan pääsarjassa. Hän on erittäin hyvä pelaaja, kertoo Indutnyi.

Joukkue on saanut valmistautua paikalliskamppailuun kahden viikon ajan ja Indutnyi kertoi harjoituksissa keskittyneensä erityisesti joukkueen puolustajien valmistamiseen sinipaitojen asettamaa haastetta varten.

– He (TamU) hyökkäävät todella hyvin ja siksi meidän on oltava valmiita. He saattavat pelata kolmella keskuspuolustajalla, mutta se jää sunnuntaina nähtäväksi. Odotan hyvää ottelua, koska paikallisottelut ovat aina erityisiä. ”Derbyt” ovat kuten Cup-finaaleja, joissa ei ole väliä joukkueiden sen hetkisillä sarjasijoituksilla, koska kyseessä on paikallispeli, tuumaa Indutnyi.

Sunnuntain vastustaja Tampere Unitedin taustoilla on tapahtunut yllättäviäkin, nopeita liikkeitä, kun pitkäaikainen päävalmentaja Jukka Listenmaa astui sivuun tehtävästään yhteisymmäryksessä sinivihreiden seurajohdon kanssa. Paikallisvastustajan peräsimeen valikoitui kokenut tekijä, kun ensi kaudeksi seuran tähtäimessä Listenmaan korvaajaksi ollut Tero Suonperä pääsi ottamaan tehtävän vastaan nopeutetulla aikataululla.

Suonperän ensimmäinen ottelu TamU:n käskijänä HJS:a vastaan tuotti oleellisimman ja tarvittavan lopputuloksen, 1-0 voiton ja 3 sarjapistettä. Peliesitys vaisuhkoa hämeenlinnalaisryhmää vastaan oli organisoitu ja tasainen, mutta ymmärettävästi hieman varovainen ja riskejä karttava. Juoksuvoimaiset ’wing-backit’ Joonas Rantala ja Janar Georg eivät vielä Suonperän ensimmäisessä ottelussa pystyneet aivan toivotulla tavalla tukemaan kärkiparina pelanneita Toni Toijalaa ja Matias Sarlinia. Toijala kuitenkin iski tärkeään paikkaan ottelun ainokaiseksi jääneen osuman, kun entinen Kissat-hyökkääjä ohjasi Rantalan vasemmalta tulleen keskityksen suoraan ilmasta maaliin.

Kissojen pitää siis onnistua omassa pelisuunnitelmassaan mahdollisimman hyvin koko 90 minuutin ajan, jos joukkue mielii kasvattaa pistesaldoaan paikallisvastustajansa kustannuksella. Ottelu on molemmille osapuolille kauden kolmas paikallistaisto, kun TamU kaatoi Ilves/2:n näytöstyyliin 5-1, mutta kaatui hieman yllättäen isännöidessään TPV:tä vappuaattona, johdettuaan jo ottelua. Kissat puolestaan näytti hyviä elementtejä pelistään kummassakin aiemmassa paikallispelissä, mutta lopulta takaiskut lannistivat joukkueen ja tuloksina oli raskaat tappiot.

Sunnuntain ottelu Tammelan stadionilla pyörähtää käyntiin klo 15, porttien auetessa tuntia ennen alkuvihellystä. Lue otteluinfo paikallismatsista ja varaa paikkasi stadionilla!