Olipas erikoinen perjantai-ilta

Nokian keskusurheilukenttä on ehostettu upeaan kuntoon. Juoksuradat hehkuivat uutuuttaan ja nurmimatto suorastaan houkuttelee potkimaan. Illansuussa kentällä potkiskelivat paikallinen palloseura vieraanaan Ilves-Kissat.

Kissojen lähihistoriasta löytyy surullinen TamU-ottelu, josta jälkipolville ei jäänyt juurikaan muuta kerrottavaa kuin toteamus, että kyllä Kolmosenkin pelit pitäisi saada pelata Paltsulla. Pelistä taisi jäädä pelaajille painajaisia, joita ei saatu karistettua Nokian ensimmäisellä puoliajalla. Kotijoukkue hallitsi tilanteita mielin määrin ja ainoastaan NoPS:n kepuli viimeistelytaito piti vieraiden mahdollisuudet elossa, sillä kissamaaliin osui vain neljännellä minuutilla Santeri Salomaa. Paikkoja isännillä oli vaikka kolmeenkin täysosumaan.

Vaikka puoliajalla en ollutkaan pukusuojassa kärpäsenä katossa, kuvittelen kissavalkku Kari  Sainion puhuneen isoilla kirjaimilla ja kovaa. Toisella jaksolla nimittäin nähtiin ihan erilainen vierasjoukkue. Eihän se peli vieläkään silmiä hivellyt, mutta kohosi sentään kohtuulliselle kolmostasolle niin kuin sarjatasokin kertoo.

NoPS oli löytänyt maalinsa suulle heiveröisen Konsta Koivusen, joka taisteli isojen poikien seassa toista tuntia varsin miehekkäästi, mutta kokemattomuus kostautui, kun nuorukainen syöksyi varomattomasti Berat Grabovcin jalkoihin aiheuttaen rangaistuspotkun ja kaiken lisäksi keltaisen kortin tilastoihin. Pilkulta Berat jysäytti vakuuttavasti vasempaan kulmaan ja peli tasoihin. Ottelu oli varsin rikkonainen, joten lisä-aikaa pelattiin runsaasti.

Jos Kissojen pelissä ensimmäisellä jaksolla vaivasi tamuhaamu, toisella jaksolla sama painajainen tarttui nokialaisiin. He nimittäin olivat menettäneet Pyynikillä kahden maalin johtoasemansa viimeisen viiden minuutin aikana sinipaitaisille, jotka iskivät kolmasti ja kotimatka Nokialle tuntui pirun pitkältä. Ettei nyt vaan kävisi samalla tavalla.

Ja kun kipsi iskee, toteutuvat pahimmatkin painajaiset. Lisä-ajan yhdeksännellä(?) minuutilla Kissat iski vielä kerran, jonka päätteeksi vieraita kannatellut Grabovci puski komeasti yläkulmaan loppulukemiksi 1-2. Loppuun saakka yrittäminen palkittiin nokialaisittain tylyllä tavalla.

Vaikka Kissojen peli, varsinkaan avausjaksolla, ei ablodeja  ansainnut, jokunen plussa kuitenkin muistivihkoon ruksattiin. Beratin halu ratkaista ottelu oli ynnistä ensimmäinen ja futsalkentiltä nurmikkodebyyttinsä tehnyt Jani Korpela ehdottomasti toinen. Miehestä on varmasti iloa keskikentän pelaamiseen jatkossakin.

Sarja jatkuu Kissojen osalta 20.7, jolloin ”syyskierros”  käynnistyy. Lamminpäähän saapuu PJK, ottelu alkaa 18.30.