Siipirikkoinen Kissat vaikeuksissa

”Syyskierroksen” avausottelu Lamminpäässä ei ollut suinkaan helppo nakki. Keväällä PJK isännöi Ilves-Kissoja ja peli oli tahmeanlaista. Silloin ottelu oli vaikea. Niin nytkin.
Kissojen vakiorotaatiosta olivat poissa kotimaassaan Kosovossa matkaileva Berat Grabovci sekä kippari Juha Veijonen. Nokialla debytoinut Jani Korpela ei myöskään ollut käytettävissä, joten Kari Sainiolla oli ongelma poikineen valmistautuessaan upealla Lamminpään viheriöllä alkavaan otteluun.
PJK oli saapunut Lamminpäähän ennakkoluulottomasti, eikä Kissat päässyt juurikaan peliä dominoimaan ainakaan ottelun alussa. Avausmaalin joukkue sai kuitenkin aikaiseksi 17 minuutin kohdalla. Vasemmalla tuhojaan useamminkin tehnyt Tero Intala hassutti PJK:n puolustuksen lähes hulluuden rajamaille viimeistellen läpiajonsa tyylikkään viileästi alakulmaan. Teron avausosuma Kissapaidassa oli syntynyt.
Avausjaksolla tilanteita kotijoukkueella oli, mutta Intalan osuma jäi ainoaksi. Toisella jaksolla Kissaryhmä vyörytti peliä jatkuvasti vastustajan päätyyn, mutta välillä tuntui, että vaikeampaa on pallon sutiminen ohi maalikehikoista kuin pistää se avopaikasta sisään. Ja sitten kävi juuri niin, kuin usein käy. Kun et saa maalia aikaiseksi, vastustaja sen tekee. PJK:n kentälle päässyt juniori Jesse Huhtala tinttasi maalin edustalla kimpoilleen pelivälineen tyylikkäästi reppuun.
Vitsit Kissa-aitiossa olivat vähissä. Valmentaja Sainiolla oli tiedossaan kuitenkin vaihtoehtoja, joista ensimmäisen hän käytti, kun kymppi pelistä oli jäljellä. Jaakko Wainikainen, lähes koripalloilijan preesensillään, juoksi kentälle runtaten vastustajansa heti nurmen pintaan. Keltainen Jaakolle viilensi varmasti pitkän miehen potentiaalia, mutta oikeassa paikassa hän osasi olla, kun pallo kimpoili hänen jalkaansa ottelun 89 minuutilla. Wainikaisen viileä viimeistely toi kotiryhmän taas lähemmäksi kolmea sarjapinnaa.

Ja 2- 1 numeroihin ottelu päättyikin. PJK oli Kissoille taas ilkeä vastus. Joukkueen soisi pysyä Kolmosessa, mutta nyt näyttää rahtusen vaikealta. Kissojen maaleista ottelussa vastanneet Tero Intala ja Jaakko Wainikainen osuivat kreivin aikaan, kun varsinainen maalipyssy oli muualla. Kolme pinnaa piti Ilves-Kissat siinä ryhmässä, josta nousijajoukkue valikoituu.

Tasaisessa kärjessä pelataan mielenkiintoinen ottelu myös ensi viikolla, kun Lamminpäässä torstaina 28.7 TPT isännöi Ilves-Kissoja.
Elokuun 3. Lamminpäähän saapuu PS-44 Valkeakoskelta. Kannattaa tulla silloinkin paikalle.