Nuutti Mustalahti ja Paavo Näykki Kissoihin – Kiitos Phil ja Johan

Nuutti Mustalahti ja Paavo Näykki siirtyvät Kissoihin. Mustalahden sopimus on mallia 2+1 ja Näykin kattaa loppukauden 2022. Mustalahden sopimus on allekirjoitettu jo tammikuussa, mutta mies on ollut armeijan vihreissä sen verran tiiviisti, että vasta nyt näin heinäkuulla mies saatiin harjoituksiin ja kameran eteen ja näin sopimus saadaan julkistettua.

Mustalahti on 19-vuotias (2002) TPV:n kasvatti ja on pelannut urallaan Kakkosessa yhteensä 23 ottelua. Kaudella 2021 TPV:n paidassa mies pelasi 20 ottelua, joissa syntyi neljä maalia. Pitkänhuiskea kärkipelaaja ilahdutti tamperelaiskatsojia oikea-aikaisilla puolustuslinjan taakse ajoitetuilla juoksuilla, sekä taitavalla target-pelaamisellaan.

”Viime kausi osoitti, että Nuutti on hyvin potentiaalinen pelaaja ja halusimme hänet meille ehdottomasti. Armeija sekoitti tämän kauden aika pahasti ja saa nähdä nähdäänkö miestä peleissä ollenkaan, mutta toivotaan että hän saa debyyttinsä Kissoissa vielä tällä kaudella. Oli hienoa, että saimme neuvoteltua heti pidemmän sopimuksen, se antaa varmasti pelaajallekkin työrauhaa vaikean inttikauden jälkeen”, kertoo Mustalahden sopimusneuvotteluista Tuomas Karjanlahti.

Nuutti Mustalahti Ilves-Kissoihin
Armeijassa alkuvuoden viettänyt Nuutti Mustalahti Ilves-Kissoihin.

Paavo Näykki puolestaan on ehkä tutumpi kasvo tamperelaisille jalkapallokannattajille kuin Mustalahti. 25-vuotias Näykki (1996) on myös TPV:n kasvatti, joka on pelannut urallaan 74 ottelua Kakkosessa ja 22 ottelua Ykkösessä. Kakkosessa hyökkäävä keskikenttäpelaaja on tehnyt 14 maalia ja Ykkösessä vyölle kertyi viisi maalia. Näykin ehkä ikimuistoisin maali syntyi Kakkosen nousukarsinnassa kaudella 2018, kun mies viimeisteli Tammelassa TPV:n ensimmäisen maalin nousukarsinnan toisessa osaottelussa Myllykosken Pallon verkkoon. Näykin edelliset kaksi kautta ovat menneet sitkeän jalkavamman parissa, ja vyölle on kertynyt vain muutamia otteluita Seiska- ja Kutosdivisioonassa FC Lasten urheiluyhdistyksessä. Nyt mies on kuitenkin kunnossa ja valmiina taistelemaan paikasta Kissojen avauksessa. ”Jalkapallouran lopettaminen oli hyvin lähellä. Kävin molempina talvina Kissojen treeneissä kokeilemassa, mutta jalka ei kestänyt yksiä treenejä pidemmälle. Kun jalka on alkanut kestämään, olen pikkuhiljaa lisännyt kuormaa ja pitänyt kuntoa yllä mm. padelin ja tenniksen parissa. Elämäni kunnossa tässä ei vielä tietenkään olla, mutta uskon että pystyn auttamaan joukkuetta etenkin toisella puoliajalla. Rauhassa liikkeelle ja taistelemaan avauksen paikasta, on hienoa päästä pelaamaan taas terveenä ja nauttimaan jalkapallosta”, kommentoi mies sopimusta.

”Philin ja Johanin lähdön myötä tarvimme voimaa keskikentälle. Hienoa, että Paavo on saanut itsensä pelikuntoon ja toivottavasti pelisilmäkään ei ole hukkunut golfkentälle, vaan pääsemme nauttimaan vanhan Näykin oivalluksista jalkapalloviheriön puolella. Miehellä on monta hyvää pelivuotta vielä edessä, mikäli vain pysyy kunnossa, joten on hienoa että hän tekee paluun Kakkosen tasolle”, kommentoi sopimusta puolestaan päävalmentaja Mikko Innanen.

Kiitos Phil ja Johan!

Johan Mkhwanazi ja Phil Nglube eivät jatka Kissoissa heinäkuun jälkeen. Miesten sopimukset loppuivat heinäkuun loppuun ja he ovat saaneet tarjoukset Afrikan sarjoista ja siirtyvät sinne antamaan näyttöjä. ”Phil ei onnistunut murtautumaan avauskokoonpanoon, joten päästimme hänet lähtemään jo kesäkuun alkupuolella hänen saatua tarjouksen muualta. Johanin kanssa olisimme halunneet jatkaa, mutta valitettavasti hän sai hyvän tarjouksen muualta. Hän joutui myös perhesyistä johtuen matkustamaan takaisin Zimbabween, minkä vuoksi hän ei ole ollut punaisen kortin saatuaan enää kokoonpanossa”, kertoo miesten sopimustilanteista Tuomas Karjanlahti.

Johan Mkhwanazi pelasi Kissoissa yhteensä kymmenen ottelua, joista kaksi Suomen Cupissa ja kahdeksan Kakkosessa. Keskikentän pohjalla tai topparina pelannut Mkhwanazi jää Kissakannattajien mieliin komeasta 3-2 voittomaalistaan Musan Salamaa vastaan ottelun 87. minuutilla, kun mies jatkoi Milad Zanidpourin antaman vapaapotkun verkkoon. Phil Nglube puolestaan pelasi neljässä ottelussa, joista yhdessä avauskokoonpanossa. Ilves-Kissat haluaa kiittää miehiä panoksestaan ja toivottaa tsemppiä jatkoon!

Ilves-Kissojen seuraava kotiottelu sunnuntaina FC Honka Akatemiaa vastaan Kaupin jalkapallostadionilla klo 18.00. Liput ennakkoon verkkokaupasta osoitteesta https://www.coregoshop.fi/ilves-kissat. Tervetuloa kannustamaan Kissat voittoon!