Mielipuolinen tasapeli kärkikamppailussa

Ilves-Kissat vieraili Helsingissä Klubi 04:n vieraana, kun joukkueet ottivat toisistaan mittaa Kakkosen B-lohkon kärkikamppailussa. Joukkueet lähtivät otteluun tasapisteissä ja samalla maalierolla, mutta Kissat piti kärkipaikkaa hallussaan tehtyään lohkossa enemmän maaleja. Sarjataulukon puolesta samoissa asetelmissa jatketaan uuteen viikkoonkin, kun joukkueet tarjoilivat kärkikamppailun arvoisen huiman kahdeksan maalin tasapelin.

Ottelu oli Kissoja tällä kaudella seuranneille tuttua vuoristorataa, kun jo ensimmäisen puoliajan aikana nähtiin yhteensä neljä maalia. Kotijoukkue Klubi otti johdon jo neljännellä minuutilla ja aloitti odotetusti hallitsemaan ottelua. Puolen tunnin jälkeen oli kuitenkin vieraiden kuuman kuusiminuuttisen vuoro, kun 32. minuutilla Toni Paukkeri puski Kissat johtoon ja 38. minuutilla vieraat olivat jo kahden maalin johdossa Erkka Helmisen maalilla. Paukkerille ja Helmiselle maalit olivat kummankin kauden viidensiä, ja niiden välissä nähtiin maali yllättävästä lähteestä, kun kapteeni Juho Ihalainen siirsi irtopallon lähietäisyydeltä maaliin ja juhli uransa ensimmäistä maalia Kakkosessa.

Tauolle mentiin siis kotijoukkueen kannalta hieman shokeraavassa tilanteessa ja vieraat jatkoivat vahvoja otteitaan toisen jakson alussa. Ihalaisen tavoin hieman harvemmin maalintekijänä kunnostautuva Ville Puustinen oli vieraiden seuraava onnistuja, kun toppari seurasi kulmatilanteessa oman puskunsa irtopalloa ja tykitti pallon voimalla Klubin maalin kattoon. Kissoilla oli myös omat paikkansa siirtyä jo neljän maalin johtoon, kun Helsingissä harvinaisesti maaleitta jäänyt Milad Zanidpour kävi lähellä 1-5 osumaa.

Kovatempoista ja tapahtumarikasta ottelua oli pelattu noin tunti, kun kotijoukkueen penkiltä otettiin niinsanotusti isot tykit käyttöön. Brassihyökkääjä Tiquinho tuli Klubin vasemmalle laidalle ja onnistui välittömästi luomaan uhkaavia tilanteita vieraiden päädyssä. Kissojen penkillä reagoitiin uudenlaiseen vaaraan ja Aleksi Sainio siirtyi oikealta vasemman laitapuolustajan tontille. Toisessa päässä maalinteossa onnistunut Ville Puustinen esti maaliviivalta pallon menemästä omaan verkkoonsa, mutta kotijoukkueen paine alkoi kasvaa.

Tiquinho ehti olla kentällä vain 10 minuuttia, kun tämän tarjoilusta syntyi Riku Riskin viimeistelemä 2-4 kavennus. Klubin luoma paine jatkui ja Kissojen jaloissa alkoi näkyä pieniä väsymyksen merkkejä. Ottelua pelattiin kuitenkin aina 85. minuutille asti ennen kuin Klubi tuli tulostaululla maalin päähän, ja viittä minuuttia myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta 16-vuotias David Ezeh iski taululle ottelun hurjat 4-4 loppulukemat. Lisäajallakin nähtiin vielä tilanteita ja pallo meni vieraiden maaliin vielä kertaalleen, mutta tällä kertaa paitsiolippu pelasti vieraat ja kotiin tuomisiksi jäi tasapelin turvin yksi sarjapiste.

Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen olisi saattanut ennen ottelua vastaanottaa tasapelin Klubin vieraana ilomielin, mutta enemmänkin Helsingistä olisi ollut otettavissa pelitapahtumien perusteella: ”En voi olla pettynyt pisteeseen. Jos joku olis pistettä tarjonnut ennen peliä, olisin melkein ottanut sen vastaan. Sarjan ehdottomasti kovin vastustaja vieraskentällä, mistä ei kukaan vielä pisteitä ole saanut, niin kova suoritus. Toki jos 1-4 johdossa niin olishan se pitäny saada säilytettyä, se on selvä asia. Meillä oli kaksi avopaikkaa niitata peli 1-5 ja peli olis ollu siinä. Nyt kävi näin, välillä futis on tällästä ja pelit kääntyy.”, pohti Innanen.

Ottelua Innanen kuvaili yhdeksi kauden haastavimmista: ”Mun mielestä pelissä oli ehdottomasti kauden kovin tempo vastustajan laadun myötä, mutta näytettiin, että jos Boltilla tehdään neljä maalia, niin pärjätään ketä vastaan vaan. Siitä voi loppukauteen ottaa itseluottamusta mukaan. Pelin käänne oli meidän pieni väsähtäminen, ja kun kaveri löi Tiquinhon vaihdosta kentälle, joka järkkäsi kaksi maalia ja aiheutti uhkaa laidalta. Ja kun toisella laidallla on Riku Riskin tasoinen pelaaja, niin ei oo ihme, että lopussa paine kasvoi.”

Kovat haasteet B-lohkossa jatkuvat seuraavana sunnuntaina, kun Kissat kohtaa Kaupissa Honka Akatemian. Nuorta espoolaisryhmää vastaan Innanen odottaa jälleen kovaa haastetta, mutta uskoo joukkueen kykyihin ottaa pisteitä sarjan kymmenen viimeisenkin ottelun aikana. ”Honkaa vastaan on tulossa samanlainen peli, pitää olla kokoajan valmiina ja pelissä mukana. Sen Klubi-peli osotti et pienikin nukahdus, niin kaveri hyödyntää tilanteet ja iskee. Sama taisteluilme jatkossakin ja uskallus pelata, , niin kyllä pisteitä saadaan jatkossakin. Pystyttiin Klubiakin vastaan peliä pyörittämään, niin ne asiat mukaan. Nyt huomattiin, että osaaminen riittää kun tehdään oikeita valintoja ja asioita kentällä. Isompia poissaoloja ei tällä tietoa ole.”, kertoo Innanen.

Kissojen maalit ottelusta on katsottavissa seuran Instagram-tililtä.

Kissat vs. Klubi 04

Avaus: Järvinen (MV), Al-Fatli, Nikkilä, Puustinen, Sainio, Ihalainen, Jokinen, Helminen, Paukkeri, Ben, Zanidpour.

Vaihdossa: Miettinen (MV), Kuusela, Antinaho, Valtonen, Ibisevic, Ahola, Lindholm.