Nousukarsintojen ensimmäinen osaottelu 0-0 tulokseen

Vasa IFK:n ja Ilves-Kissojen välisessä Ykkösen nousukarsinnan ensimmäisessä osaottelussa jäätiin 0-0 tasatulokseen. Normaalissa sarjaottelussa tulos ei varmasti vierailijoita tyydyttäisi, sillä sen verran vahvasti Kissat painostivat koko ottelun ja saivat pelata vielä lopussa hieman yli kymmenen minuuttia yhden miehen ylivoimalla, mutta ehkäpä tässä tilanteessa 0-0 tuloksesta on hyvä jatkaa sarjan ratkaisuotteluun Kauppiin.

Kissat aloittivat ottelun erittäin hyvin ja ottivat heti vahvan hallinnan. VIFK:n taktiikka oli hyvin samankaltainen, kuin viimeisessä kotiottelussa nähty Ilves/2:n taktiikka, jossa joukkue otti maalipotkut korkealta prässäten, mutta muuten valui syvälle omalle alueelle odottamaan vastahyökkäyksiä. Kissojen eteenpäin suuntautunut voimakas prässi aiheutti kuitenkin monesti sen, että vaasalaisten avaava syöttö katkottiin jo kotijoukkueen omalla puoliajalla, ja mikäli Kissojen puolelle olisi mahdollisuus ollut edetä, karkasi pystysyöttö maalivahti Roope Järviselle asti.

Kissat saivat useita kulmapotkuja, jotka VIFK:n puolustus kuitenkin sai pääsääntöisesti selvitettyä. Kissoilla oli kaksi loistavaa paikkaa siirtyä ensimmäisellä jaksolla johtoon, joista ensimmäinen syntyi kulmapotkusta, kun 35. minuutilla Kissat saivat luotua vaarallisen tilanteen. Ville Puustinen jatkoi pallon keskelle, josta Ardian Kovaqilla oli loistava mahdollisuus viedä Kissat johtoon parista metristä lähes maaliviivalta. Jollain ihmeen kaupalla VIFK:n viivamies sai torjuttua pallon ja irtopalloon kurottaessa Kovaqi rikkoi epäonnisesti saaden keltaisen kortin.

44. minuutilla Kissat pelasivat kauniin kuvion vasemmalla laidalla, jonka päätteeksi Toni Paukkeri ja Erkka Helminen pelasivat Toni Toijalan nokikkain VIFK:n maalivahti Teemu Muurisen kanssa. Tällä kertaa Toijalan sijoitus jäi liian keskelle ja Muurinen onnistui torjumaan viimeistely-yrityksen jalallaan.

Toisella jaksolla ottelun kuva jatkui hyvin samankaltaisena, Kissojen keskittymisen ja syöttämisen kuitenkin hieman heiketen noin tunnin pelin kohdalla verrattuna ensimmäiseen jaksoon. Kissojen huono jakso oli kostautua, kun 68. minuutilla VIFK:n hyökkääjä pääsi läpiajoon lähes puolesta kentästä, mutta Roope Järvinen oli mies paikallaan ja nollasi tilanteen kulmapotkuksi.

Joukkueen päävalmentaja Mikko Innanen pyrki herättelemään joukkuettaan vaihdoilla ja ottamalla pienestä loukkaantumisesta aiempina viikkoina kärsineen Milad Zanidpourin pois jo 63. minuutilla ja tuomaan Niklas Lindholmin kentälle hänen tilalleen. 83. minuutilla puolestaan Nuutti Mustalahti korvasi keskikentän keskellä pelanneen Iltaf Danishin ja näin Kissat pyrkivät lisäämään hyökkäyspään tulivoimaa ja ottamaan johdon ja edun jo ensimmäisessä osaottelussa.

Ottelun 78. minuutilla Kissat purkivat VIFK:n lähes puolesta kentästä lähteneen vapaapotkun, ja ensimmäisenä irtopalloon pääsi Niklas Lindholm, joka pyrki käynnistämään terävää vastahyökkäystä kohti VIFK:n maalia. VIFK:n Merhawi Birhane pyrki kuitenkin estämään vikkelän Lindholmin aikeet huonoin tuloksin, ottaen itselleen toisen keltaisen kortin ja ulosajon. Ylivoimasta huolimatta Kissojen loppuajan pallonsiirtely oli hidasta ja heikkoa, eikä joukkue päässyt enää uhkaamaan VIFK:n maalia vaarallisilla tilanteilla. Toisaalta lopusta jäi myös katsojalle vähän sellainen tunne, että kokenut joukkue varmisteli tasapelin ja haluaa ratkaista ottelun lopullisesti kotiyleisön edessä, mutta eipä tämän panoksen otteluissa kukaan varmasti peruuttele, joten annettakoon kunnia kotijoukkueen puolustukselle siitä, että tällä kertaa se pelasi uhrautuvasti ja tiiviisti pitäen Kissat poissa maalintekopaikoilta.

Ottelusta ei näillä näkymin suurempia haavereita tai pelikieltoja tullut, joten Kissat pääsevät sunnuntain kotiotteluun vahvalla kokoonpanolla. Pelikiellosta päävalmentaja Mikko Innasen käytettäväksi palautuu Antti Kujala ja sairastelujen vuoksi kokoonpanosta sivussa ollut Jari Nikkilä on todennäköisesti jälleen pelikunnossa kauden päätöskamppailussa.

Taistelu jatkuu toisessa osaottelussa viikon päästä sunnuntaina 22.10. klo 14.00 Kaupin jalkapallostadionilla. Kissat toivottavat kaikki tervetulleiksi kauden päätösotteluun kannustamaan joukkue Ykköseen, sillä nyt jos koskaan tarvitaan kaikki mahdollinen tuki ja se kuuluisa 12. kenttäpelaaja.

Kausikortit ja niiden edut toimivat ottelussa normaalisti, liput myös totuttuun hintaan 7€ / 9€ ja portilta 8€ / 10€. Ottelu näytetään myös etäkannattajille Kissojen Solidsport -kanavalla.