Nousukarsinnat alkavat – Kissat haastavat VIFK:n vieraskentällä

Kissojen hienosti sujunut kausi huipentuu kaksiosaisisessa nousukarsinnassa, joka aloitetaan vierasottelulla Vaasasta. Ottelu pelataan Lemonsoft -stadionilla lauantaina klo 18.00 alkaen. Toinen, ratkaiseva osaottelu pelataan Kaupissa sunnuntaina 22.10. klo 14.00.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin lähihistoriassa kolme kertaa, kun kaudella 2014 pelattiin Kakkosessa kolminkertainen sarja. Tuolloin pelattiin kahdesti Tampereella tasan ja vierasottelussa Vaasassa Kissat kävivät ryöstämässä pisteet 0-1 voitolla. Maalinteossa tuossa ottelussa onnistui Timur Inapshba ja kentällä nähtiin nykykissoista maalilla puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti, puolustuksessa Ville Puustinen ja myös maalivahtivalmentaja Esa Saarinen oli tuolloin kokoonpanossa.

Tuota tulosta Kissojen silloinen valmentaja Jukka Heinonen kommentoi Kissojen otteluraportissa 27.7.2014 seuraavasti: ”Ehdottomasti koko joukkueen voitto. Jokainen pelaaja hoiti hänelle annetun tehtävän kentällä kiitettävästi. Lopun rynnistystä lukuun ottamatta, Vaasalaiset pystyttiin pitämään poissa huippupaikoilta. Heille ei jätetty tilaa pelata puolustuslinjan eteen maata pitkin”.

Kissojen loppukauden viisi viimeistä ottelua sujuvat hyvin, kun joukkue koki tappion ainoastaan huippuvireiselle EPS:lle. Voitot tulivat vierailla Rauman Pallo-Iiroista lukemin 0-1, kotona ilves/2:sta ja Porin Jazzista molemmista lukemin 3-2 ja Kauniaisista joukkue haki kapealla rosterilla joukkue 2-2 tasapelin syyskuun alussa.

Kissat saalistivat runkosarjassa 22 ottelussa 43 pistettä ja jäivät suorasta noususta vain kolmen pisteen päähän. 22 ottelustaan Kissat voittivat 13, pelasivat tasan neljä ja hävisivät viidesti. Maaleja Kissojen otteluissa nähtiin yhteensä 96 kappaletta, joukkueen onnistuessa maalinteossa 53 kertaa ja omissa soi 43 kertaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ollaan siis tälläkin kaudella nähty, kun maaleja Kissojen otteluissa on tehty yli neljän maalin keskiarvolla.

Myös VIFK on ollut loppukauden vahvassa vireessä ja tulee Kissoja vastaan kolmen ottelun voittoputkessa. Joukkue varmisti sarjan viidennen sijan ja nousukarsintapaikan voittamalla vieraissa oululaisen Herculeksen lukemin 0-1. Tätä ennen joukkue voitti kotonaan Närpes Kraftin 1-0, vieraissa RoPS:n lukemin 0-2, pelasi FC Vaajakosken kanssa 1-1 tasapelin ja koki 3-0 vierastappion pitkällä vierasmatkalla Torniossa. VIFK:n kausi on kokonaisuudessaan ollut tasainen tulosten suhteen, joukkueen saalistaessa 34 pistettä kymmenellä voitolla, neljällä tasapelillä ja kahdeksalla tappiolla. Suomen Cupissa joukkue taisteli hienosti Veikkausliigan MIFK.ta vastaan, häviten kotonaan vain lukemin 0-1. Maaliero VIFK:lla oli runkosarjassa 36-31, joten joukkue on pelannut hieman rauhallisempaa jalkapalloa kuin Kissat.

Otteluparissa mennään nykyisillä jalkapallosäännöillä, joissa vierasmaaleja ei enää entisten aikojan tapaan huomioida. Jokainen maali on siis saman arvoinen ja joukkue, joka enemmän maaleja kahdessa ottelussa latoo, menee parista jatkoon. Tasatilanteessa pelataan mahdollinen jatko-ottelu 2x15min ja senkin ollessa tasan ratkaistaan nousija rangaistuslaukauksilla.

Kissat pääsevät otteluun hyvästä pelaajatilanteesta, sillä uusia poissaoloja ei ole tullut. Antti Kujala on ottelusta pelikiellossa ja varmuudella poissa. Toivottavasti Kissat onnistuvat toistamaan tuon saman tempun, jossa Jukka Heinosen ryhmä vuonna 2014 onnistui ja pelaa itselleen hyvät lähtökohdat toiseen osa-otteluun kotikentälle.

VIFK:n aiemmat ottelut ovat olleet nähtävillä VIFK:n Solidsport -kanavalla ja ainakin edellisen Instagram -päivityksen mukaan ottelu myös nyt sieltä striimataan, joten etäkannattajat voivat laittaa 18.30 alkavan Suomen maajoukkueen ottelun rinnalle Kissojen ottelun pyörimään osoitteesta: https://solidsport.com/vifk