Kausi 2023 päätökseen – viimeisen ottelun voittaja Ykköseen

Ilves-Kissojen kausi 2023 päättyy sunnuntaina kotikentällä nousukarsinnan toiseen osaotteluun Vaasan IFK:ta vastaan. Otteluparin voittaja saa paikan kaudelle 2024 Ykköseen. Ensimmäinen osaottelu päättyi viime viikolla lukemiin 0-0, joten kaikki on auki toisessa ottelussa. Karsintaottelussa noudatetaan nykyisiä jalkapallosääntöjä, eli vierasmaalit eivät ole voimassa. Ottelun päätyttyä varsinaisen peliajan jälkeen tasan pelataan jatko-ottelu, joka kestää 2x15min ja mikäli yhä sen jälkeen ollaan tasatilanteessa, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauksilla.

Kissojen kausi päättyy Kaupin kotikentällä sunnuntaina klo 14.00.

Varsinaisessa sarjassa vaasalaiset sijoittuivat C-lohkon viidenneksi ja varmistivat nousukarsintapaikkansa voittamalla viimeisellä kierroksella oululaisen Herculeksen lukemin 0-1. Kissat puolestaan varmistivat nousukarsintapaikan toiseksi viimeisessä ottelussa voittamalla Ilves/2:n lukemin 3-2 ja sarjan kolmannen sijoituksen voittamalla kauden viimeisessä ottelussa Pallo-Iirot Raumalta lukemin 0-1.

Ilves-Kissat olivat ensimmäisen ottelun niskanpäällä ja saivat etenkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla useita kulmapotkuja, rakentaen yhden erittäin hyvän maalipaikan Ardian Kovaqille. Puoliajan lopussa loistavassa maalivireessä loppukaudesta ollut Toni Toijala pääsi hätyyttelemään vaasalaisten maalia, tällä kertaa kuitenkin VIFK:n maalivahdin vetäessä pidemmän korren. Toisen jakson vaarallisin paikka siunaantui VIFK:lle, kun Roope Järvinen joutui venymään Kissamaalilla parhainpaansa torjuakseen vaasalaisten läpiajon. Vierailija pelasi ottelun viimeisen kymmenen minuuttia ylivoimalla, kuitenkaan luomatta todellista uhkaa vaasalaisten maalille ja näin ottelussa päädyttiin pistejakoon.

Vaikka Kissat hallitsivat palloa ja sitä kautta ottelua luoden selvästi enemmän maalipaikkoja, puolusti VIFK syvällä kurinalaisesti ja tiiviisti panostaen nopeisiin vastaiskuihin, joka tulee varmasti olemaan myös sunnuntaina Kaupissa joukkueen taktiikkana. VIFK:n päävalmentaja Max Peltosen joukkueille tyypillisesti VIFK prässäsi ottelun alun kovaa ja korkealta, ottaen myös maalipotkut läpi ottelun kiinni korkealla prässillä. Nähtäväksi jää, mitä joukkueet oppivat toisistaan tuon ensimmäisen osaottelun perusteella, kuinka valmentajat ovat valmistaneet joukkonsa ratkaisevaan nousukarsintakamppailuun ja mitä muutoksia joukkueen taktiikoihin nähdään.

VIFK:lta on siis varmuudella poissa oikeana puolustajana pelannut Merhawi Birhane, joka nuo kaksi keltaista ja ulosajon nappasi, mutta muuten vaasalaisten kokoonpanosta tai iskukyvystä on vähän ennakkotietoa. Kissojen pelaajatilanne on puolestaan paras mahdollinen, kun sairastuvalla ovat vain pitkäaikaispotilaat ja muut pelaajat ovat pelikuntoisia ja edustuskelpoisia. Edellisestä ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa ollut Antti Kujala on jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

Otteluun voi ostaa liput ennakkoon Kissojen verkkokaupasta hintaan 7€/9€ ja paikanpäältä 8€/10€. Alennusryhmiin kuuluvat opiskelijat, eläkeläiset ja seuran jäsenet. Alle 15v pääsevät otteluun maksutta ja seuran jäsenet Myclub -sovelluksella. Ottelu näytetään myös Kissojen Solidsport kanavalla totuttuun tapaan. Grilliherkut tarjoilee Wigren ja Vegem ja anniskelutuotteet ovat Nokian Panimon käsialaa. Portit aukeavat klo 13.30 ja kausikorttien pääsyliput ja juoma- ja ruokaliput toimivat normaaliin tapaan.

Kissat ovat esittäneet hienoja otteita kotiyleisön kannustuksen avulla ja nyt yleisöstä kaivataankin Kaupissa joukkueelle se kuuluisa ”12. kenttäpelaaja”. Joukkue ja sen taustat ovat esittäneet uskomattoman kauden jo tähän asti, joten eiköhän annetaan sille yhdessä arvoisensa päätös ja kannustetaan joukkue Ykköseen. Tervetuloa Kauppiin!