Nousukarsinnassa vastaan VIFK

Kissat voittivat lauantaina Pallo-Iirot lukemin 0-1 ja varmistivat kolmannen sijoituksen Kakkosen B-lohkossa. Nousukarsinnat Ykköseen pelataan kaksiosaisena otteluna ja maanantaina Kissojen vastustajaksi arvottiin C-lohkon viidenneksi sijoittunut VIFK Vaasasta. Ottelusarja alkaa vierasottelulla Vaasassa lauantaina 14.10. klo 18.00 ja voittaja ratkaistaan Kaupissa sunnuntaina 22.10. klo 14.00. Kissat järjestävät bussimatkan vierasotteluun Vaasaan, jonne voit ilmoittautua tästä:

HJK:n Youth league -ottelu siirsi Kissojen kotipelin sunnuntaille
Nousukarsintaotteluiden runkopäivät olivat 14.10. ja 21.10. Sijoittumalla kolmanneksi Kissat varmistivat kotiedun, eli ottelupari aloitetaan vieraskentällä ja toinen osaottelu pelataan Tampereella. Toinen osaottelu siirtyi kuitenkin sunnuntaille, koska Tampere United ja Klubi04 pelaavat ottelusarjansa 21.10. ja 28.10. ja tuolloin 21.10. ottelusarja aloitetaan Tampereelta samalta kentältä Kissojen kanssa. Ottelusarja aloitettaan vasta 21.10. sen takia, koska Klubi04:llä on pelaajia maajoukkue-edustustehtävissä. Kissat-VIFK puolestaan väistää tuota ottelusarjaa, vaikka TamU – Klubi -ottelu on ensimmäinen osa-ottelu, koska HJK pelaa seuraavana keskiviikkona 25.10. Uefa Youth leaguen ottelun Malmöä vastaan, jonka se pelaa käytännössä tuolla Klubi04:n joukkueella ja tämän vuoksi Klubi04:lle halutaan yksi vapaapäivä lisää. Yksi vaihtoehto olisi ollut myös pelata lauantaina molemmat ottelut, mutta se olisi ollut tapahtumien järjestämisen kannalta mahdotonta.

”Kahden tämän kokoluokan tapahtuman järjestäminen samana päivänä Kaupin samalla kentällä ei myöskään onnistu. Ottelutapahtuman rakentaminen ja purkaminen vievät TamU:lta ja Kissoilta aikaa, joten järjestelyiden kannalta on sitten helpompi siirtää meidän matsi sunnuntaille. Perjantaihan olisi ollut meille selvästi paras, sillä kauden perjantai-otteluihin on löytänyt katsojat erittäin hyvin, mutta tuo ei VIFK:lle sopinut, jolloin pelipäiväksi määrittyi Palloliiton asettelema varapäivä sunnuntai 22.10. Tuo meidän kotipeliviikko on syyslomaviikko, niin toivottavasti lomalaiset ovat ehtineet sitten sunnuntaina jo tulla takaisin reissuiltaan kannustamaan Kissat Ykköseen ja saadaan Kauppi täyteen”, tarkentaa Tuomas Karjanlahti otteluasettelua.

Kissat siis voittivat lauantaina Pallo-Iirot vierasottelussa lukemin 0-1 Toni Toijalan maalilla. Myrskyisässä säässä pelatun ottelun tulos oli erittäin tärkeä, sillä Kissojen takana Atlantis hoiti oman ottelunsa lukemin 1-4, jolloin tasapeli ei olisi Kissoille huonomman maalieron johdosta riittänyt säilyttämään kolmatta sijaa. FC Jazz puolestaan voitti GriFK:n lukemin 4-2, joten Kissat eivät päässeet hätyyttelemään porilaisia ja sarjan toista sijaa, joka olisi oikeuttanut suoraan sarjanousuun Ykköseen ilman karsintoja toiseksi parhaana Kakkosena. TamU hävisi Espoossa EPS:lle lukemin 5-2, joten viidenneksi valahtamisesta ei Kissoilla olisi ollut hätää, vaikka Iirot olisivat ottelun saaneet käännettyä itselleen. Atlantis saa vastaansa karsinnoissa Kups/Akatemian.

Lohkovoittajat ja paras kakkonen Ykkösliigakarsintaan – FC Jazz toiseksi parhaana Kakkosena Ykköseen ilman karsintoja

C-Lohkossa FC Vaajakoski voitti ottelunsa ja A-lohkossa PK-35 voitti Klubi04:n, joten toiseksi parhaan toiseksi sijoittuneen joukkueen vertailu tehtiin maalierolla, jossa FC Jazz oli Vaajakoskea parempi, eli näin ollen Jazz nousi Ykköseen ilman karsintoja. Kissoilla olisi tuohon toisiksi parhaaseen toiseksi sijoittuneen paikalle ollut mahdollisuudet Jazzin ja Vaajakosken hävitessä omat ottelunsa ja Kissojen voittaessa.

A-lohkon kolmanneksi sijoittui Klubi 04 44 pisteellään ja B-lohkon kolmanneksi siis Kissat 43 pisteellään. C-lohkon kolmanneksi sijoittui RoPS 39 pisteellä, joten kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta olivat Klubi 04 ja Kissat. Arvontasäännöt menivät niin, että kolmanneksi paras toiseksi sijoittunut kohtaa jommankumman lohkojen viidenneksi sijoittuneista joukkueista. Kolmanneksi paras toiseksi sijoittunut on siis Vaajakoski, joka arvottiin A-lohkon viidenneksi sijoittunutta PKKU:ta vastaan. Kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta pelaavat toisen lohkon (kahta jäljellä olevaa) 5. sijoittunutta vastaan.

Kun Vaajakoski arvottiin A-lohkon PKKU:ta vastaan, aseteltiin Klubia vastaan B-lohkon Tampere United, koska Kissat eivät voi pelata oman lohkonsa viidenneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Tässä tapauksessa Kissoille aseteltiin ilman arvontaa C-lohkon viidenneksi sijoittunut joukkue vastaan, joka oli VIFK. C-lohkon päätöskierrokseen lähdettäessä VIFK oli pisteen edellä OTP:tä. Sunnuntaina pelatuissa ratkaisuotteluissa OTP johti omaa otteluaan Närpes Kraftia vastaan 2-0 ja oli menossa nousukarsintaan, kunnes 79. minuutilla VIFK siirtyi Oulussa putoamista vastaan pelannutta Herculesta vastaan 0-1 vierasjohtoon, jonka se säilytti loppuun asti ja varmisti näin nousukarsintapaikan.

Kausi 2023 siis todellakin huipentuu Kaupissa. Tervetuloa sunnuntaina 22.10. klo 14.00 pelattavaan nousukarsintaotteluun kannustamaan Kissat Ykköseen. Kausikortit toimivat etuineen tuossa kotiottelussa normaalisti. Pääsyliput 7€ / 9€ ennakkoon ja 8€ / 10€ portilta, alle 15v maksutta, kuten myös seuran jäsenet myclub -sovelluksella.