Nousuhaaveet kuopattiin Salossa – jatkosarja vie seuraavaksi Espooseen

Ilves-Kissat pelasi viime viikonloppuna Kakkosen B-lohkon jatkosarjan avausottelun Salon Palloilijoiden vieraana. Kuuden pisteen takamatkalta sarjakärkeä vastaan otteluun lähtenyt Kissat oli pakkovoiton edessä.

Kotijoukkue osoittautui kuitenkin Salon keskusurheilukentällä liian vahvaksi vastustajaksi. Elmo Heinosen avausmaali seitsemännellä minuutilla jäi ottelun voittomaaliksi. SalPa osui ensimmäisellä jaksolla vielä toistamiseen ja John Fagerströmin osuma varttia ennen ottelun loppua sinetöi Joutsenlauman 3-0 voiton ja päätti Kissojen nousuhaaveet kauden 2022 osalta.

Hienon kauden pelannut Kissat oli läpi kauden lohkon viihdyttävin joukkue lähes viiden maalin ottelukeskiarvolla ja tehtyjen maalien puolesta Kissat on edelleen lohkon tehokkain. Loppukauden otteluissa lukuisat loukkaantumiset ja poissaolot vaivasivat kuitenkin joukkuetta ja loppukiri noususta jäi vajaaksi.

Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen on ollut jo useita viikkoja haastavassa tilanteessa joukkuetta peleihin nimetessään: ”SalPa-peliin lähtökohdat oli jo vaikeat, kun kaikki topparit sivussa ja jouduttiinn taas heittelemään pelaajia ns. väärille pelipaikoille, ja se on aina pois sitten joltain muulta osa-alueelta. Kohtalaisen tasainen peli saatiin aikaan, vaikka SalPa ansaitusti pisteet keräsikin.”

”Enemmän harmittaa, että jouduttiin näin siipirikkoisena pelamaan näitä viimesiä pelejä. Olisi ollut kiva nähdä mihin meillä olisi riittänyt oma tekeminen, jos oltas päästy pelaan ehjällä ryhmällä. Nyt tuli isommat voimat ja esteet tielle, mutta urheilu on joskus tällaista. Vähän pannukakku tästä lopusta tuli.”, summasi Innanen.

Kissojen pelit jatkosarjassa jatkuu vielä kahden ottelun verran. Kausi päättyy 22.10. kotiotteluun Klubi 04:ä vastaan, mutta ennen sitä on edessä vielä tämän viikonlopun vierasreissu Espooseen. Lohkon toiseksi noussut ja edelleen SalPaa jahtaava Honka Akatemia on varmasti kova testi. Viime viikon pettymyksestä huolimatta Kissat lähtee otteluun luonnollisesti voiton perässä ja jättämään kentälle kaikkensa

”Toivon, että jokaisella on ns. ammattiylpeyttä sen verran että lyö vikoissa peleissä satasen lasiin ja katotaan mihin homma riittää. Vielä pelataan kuitenkin hyvistä sijotuksista, niin läskiksi ei kukaan saa hommaa lyödä. Vastassa on niin kovat joukkueet (Honka ja Klubi), että lentopallo lukemat on taululla, jos siimaa annetaan asenteen puolesta.”


”Pelaajatilanne jatkuu loppukauden haastavana. Joku voi ehkä tulla kokeilemaan (pelikuntoa), mutta vastaavasti osa on pelikiellossa. Toivotaan, että on 11 pelaajaa kentällä, kun peli alkaa”, pohti Innanen.

Kissat kohtaa Honka Akatemian Tapiolassa lauantaina klo 16.00 alkavassa ottelussa.