Jatkosarja käyntiin Salossa

Ilves-Kissat matkaa lauantaina Saloon ja kohtaa sarjakärkenä Kakkosen B-lohkon noususarjaan lähtevän Salon Palloilijat. Kissat onnistui viikko sitten voittamaan kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Kolmoseen tippuneen VJS:n ja kiri eron SalPaan kuuteen pisteeseen.

Voitto Salossa toisi siis Kissat lohkokärjestä kolmen pisteen päähän, mutta joukkue lähtee tärkeään vierashaasteeseen vaikeista lähtökohdista. Viime viikolla vain 13 pelaajaa kokoonpanoonsa nimennyt Mikko Innanen joutunee jälleen käyttämään pelaajia ei-tutuilla pelipaikoilla. Viime viikolla laitapuolustajina toimi hyökkäyksestä ja keskikentältä tutut Antti Kujala ja Jussi Rasva. Kissat kuitenkin pelasi etenkin toisen puoliajan vantaalaisia vastaan älykkäästi ja kontrolloi peliä pallollisena. Erkka Helminen näytti myös joukkueen maalintekokykyä kauden kahdeksannella maalillaan ja VJS-ottelun voittomaali oli Kissojen 62. maali Kakkosessa.

Yllättävän tappion sarjan päätöskierroksella putoaja MuSa:a vastaan kärsinyt SalPa oli ennen ottelua kymmenen pelin voittoputkessa. Ailahtelevan alkukauden pelanneet salolaiset ovat kierros kierrokselta nousseet kohti sarjataulukon kärkeä. Maaliero SalPalla on 17 osuman verran positiivisen puolella ja joukkueen parhaana maalintekijänä on 17 kertaa maalannut Elmo Heinonen.

Kissoille tärkeintä lienee muutaman lisäpelaajan saaminen kokoonpanoon, mutta ottelun panokset takaavat joka tapauksessa viihdyttävän ottelun. Kamppailu jatkosarjan ensimmäisistä pisteistä käynnistyy kello 15.00 Salon keskusurheilukentällä ja on katsottavissa Aamulehden tilaajille, yhteistyössä Salon Seudun Sanomien kanssa.