Kiitos Puju ja Jesse – Juha Jokinen ja Jesse Jaakkola päättävät hienot Kissauransa

Lauantaina päättyy kaksi hienoa Kissataivalta, kun yhteensä yli 200 peliä Ilves-Kissojen peliasussa pelanneet Juha ”Puju” Jokinen ja Jesse Jaakkola lopettavat uransa Ilves-Kissojen edustusjoukkueessa. Molemmat ovat kuuluneet joukkueen runkopelaajiin usean kauden ajan, Jokisen kantaessa kapteeninnauhaa monella kaudella.

Jesse Jaakkola #23
Juha Jokinen #24

Juha Jokinen


33-vuotias Jokinen on Palloliiton nykytilastojen mukaan pelannut urallaan yhteensä 162 virallista ottelua, joista 160 Ilves-Kissojen ja kaksi TPV:n paidassa Kakkosessa, Kolmosessa, Suomen Cupissa ja Regions Cupissa. Mies on ehtinyt urallaan pyörähtää myös Futsal-parketin puolella, pelaten muutaman ottelun Futsal-liigaa PP-70:n paidassa. Maaleja puolustuslinjassa tai keskikentällä viihtyvä Jokinen on tyytynyt tekemään pääosin harjoituksissa, mutta kaudella 2019 Kolmosessa syntyi jopa kuusi osumaa. Kakkosessa mies viimeisteli vuonna 2011 6-1 tappioon Pallo-Iiroja vastaan päättyneessä kamppailussa Kissojen ainokaisen, mikä on miehen ainoa osuma Kakkosessa. Maaleja mies on uransa aikana virallisissa otteluissa saanut kasaan kahdeksan kappaletta.

Pitkään jatkopäätöstään tälle kaudelle miettinyt Jokinen on pelannut kuluvalla kaudella 14 ottelua, joista 11 avauksessa. Joukkuekaverit ovat kehuneet Juhaa rauhalliseksi, pallovarmaksi, hyvän pelisilmän ja taidon omaavaksi rehdiksi joukkuetoveriksi.

Jokinen on ollut joukkueen puolustuspelin tukipilari jokaisella pelaamallaan kaudella ja monipuolisuudellaan antanut valmentajille aina mahdollisuuden perustaa taktiikka laadukkaan syöttöpelin varaan.

Jesse Jaakkola


34-vuotias Jaakkola on 2011 vuodesta asti olevien tilastojen mukaan pelannut yhteensä 138 virallista ottelua Kakkosta, Kolmosta, Suomen Cupia ja Regions Cupia. Näistä otteluista mies on pelannut 15 SC Riverballin, seitsemän Gnistanin, seitsemän TPV:n ja yhden PP-70:n riveissä. Loput 108 ottelua Jaakkola on pelannut Ilves-Kissojen riveissä. Hollolalaisen jalkapallokoulun kasvatti sai 100 ottelua Kissoissa täyteen heinäkuun viimeisen päivän 1-0 kotivoitossa Honka Akatemiasta, jossa mies pelasi avauksessa 77 minuuttia. Jaakkola on osunut Kissoille pelaamissaan otteluissa neljä kertaa, Kolmosessa kaudella 2018 kahdesti, ensin Valkeakosken Koskenpoikia vastaan ja toisen kaapin Sääksjärven Loisketta vastaan. Seuraavat kaksi osumaa tulivat heti seuraavalla kaudella 2019 Kolmosessa, tuolloin Jaakkola oli hyvässä maalintekovireessä toukokuussa, kun kauden kolmannessa kamppailussa mies viimeisteli osuman TPV/2:ta vastaan, ja heti seuraavssa ottelussa TP-T:tä vastaan toisen ja toistaiseksi Kissauran viimeseksi jääneen virallisen osuman. SC Riverballissa kaudella 2011 syntyi kolme osumaa.

Kaudella 2022 Jaakkola on pelannut 15 ottelussa, joista neljä avauksessa. Oikealla laitapelaajana pääosin puolustuksessa viihtynyt Jaakkola tunnetaan joukkuekavereiden keskuudessa huonoista vitseistä, mutta myös periksiantamattomasta ja kannustavasta asenteestaan kentällä. Jaakkolan oikeasta jalasta on lähtenyt lukematon määrä kulma- ja vapaapotkuja, joista parhaana muistissa on syksyllä 2020 nousukarsinnassa Kakkoseen Peimari Unitedia vastaan ylärimaan kilahtanut vapaapotku.

Jaakkola tunnetaan pelaajana, joka on aina pitänyt vaatimustason niin itselleen kuin joukkueelleen korkealla, ja on omalla esimerkillään ollut kehittämässä joukkuetta ja koko seuraa kohti Kakkosen kärkipäätä.

Vaikka miesten niin sanotut ”tosipelit” ovat ohi, uskotaan kuitenkin siihen, että jalkapallon pelaaminen harrastuksena jatkuu ja molemmat henkilöt löydetään jatkossa pelikentiltä Kissojen kakkosjoukkueesta Kutosesta, ja/tai Nelosta pelaavasta futsaljoukkueesta. Aika näyttää, löydetäänkö pelaajat vielä jalkapallokentiltä, vai viekö golf-viheriö mennessään.

Iso kiitos Juha ja Jesse seuran, kannattajien, pelikavereiden ja koko seurayhteisön puolesta, sekä onnittelut hienosta urasta! Tulette aina olemaan sydämissämme ja voimme muistella lämmöllä suorituksianne seuran väreissä.

Tervetuloa nauttimaan miesten viimeisistä suorituksista lauantaina kauden päätösotteluun Klubi 04 vastaan Kauppiin, klo 13.00 alkavaan otteluun. Portit aukeavat klo 12.30.

Katso videolta Jaakkolan vapaapotku Peimari Unitedia vastaan syksyltä 2020.