No niin aukesihan se…

Ensimmäinen jakso pelailtiin Lamminpäässä Ilves-Kissojen ja Janakkalan Pallon kesken suhteellisen tasaisesti, mitä nyt seitsemännellä minuutilla Berat Grabovci puski tyylikkäästi Timor Inapshban loistokeskitykseen vastustajan verkkoon. Millään lailla ei vielä tuossa vaiheessa havainnut sitä, että vastustaja oli sarjajumbo. Jos satunnainen katsoja olisi katsomoon saapunut, olisi hän varmaankin päätellyt, että tasainen kamppailu siinä on käynnissä.

Jos satunnainen katsoja olisi kuitenkin nauttinut Kissojen välituntipuffetin antimet ja katsellut peliä enemmänkin, olisi hän varmasti muuttanut käsitystään.

Toisella jaksolla se nimittäin aukesi, nimittäin maalihana. Sen aukaisemiseen tarvittiin Puustis-Villeä (Ville Puustinen), joka puski Eetu Virtasen antaman kuudennen kulmurin vakuuttavasti vieraiden verkkoon. Sen jälkeen kentällä oli ainoastaan yksi jalkapallojoukkue, nimeltään Ilves-Kissat.

Varttituntia myöhemmin peli oli jo 6-0 ja jokaisen maalin jälkeen maalintekijäksi kuulutettiin sama mies – Berat Grabovci. Valmennusjohto päätteli, aivan oikein, lepuuttaa arvokkainta pelaajaansa, kun seuraava ottelu on edessä jo ensi maanantaina. Se taas harmitti, kauniisti sanoen, Beratia suunnattomasti ja aikaansai paitsi miehen kehonkielen vastustavan asenteen valmennukselleen, myös verbaalisen purkauksen, jota ainakaan lasten ei ollut kiva katsoa. Oikeusmurha ei suinkaan olisi ollut, jos tuomari olisi nostanut miehelle keltaisen, epäurhelullinen esiintyminen, jos mikä.

Beratin penkityksen jälkeen, iski ensi kerran ilves-Kissojen paidassa Valtteri Ronkainen ja kahdesti Timor Inapshba, joista toiseen teki tyylikkään esityksen Ronkainen.

Kun peli päättyy 9-0, ei kotimiehistöä kannata sen suuremmin kritisoida. Satunnaista katsojaa viehätti myös molari Jimi Salon otteiden lisäksi myös Eetu Virtasen ja erityisesti Janne Tulehmon hieno panos joukkuelleen.

Ensi maanantaina kisaillaan taas samalla kentällä. Silloin peliä isännöi TPV:n kakkonen, joka muuten iski samaisen JanPa:n verkkoon kahdeksan kaappia ja Janakkalassa. Mielenkiintoinen peli on siis tulossa. Alla Berat, mutta suu mutrussa vaihtoon.