Ilves-Kissoille 2-3 selkäsauna Kaurialassa

Ilves-Kissat matkasi viime viikonlopun aluksi Hämeenlinnaan mittelemään voimiaan Kolmosen lohkoa johtavan HJS Akatemian kanssa. Ennakkoasetelmat olivat perin herkulliset. Kissojen vierasvoitto olisi antanut vielä hyvän mahdollisuuden tapella verisesti lohkovoitosta ja jopa noususta sarjaporrasta korkeammalle. Lähes puoliaikaan saakka kaikki näyttikin varsin lupaavalta, vaikka on kyllä myönnettävä, että isännät dominoivat tilanteita lähes mielensä mukaan. Sitä todistaa mm. kulmapotkujen lukumäärä tauolle mentäessä; HJS 13, Kissat 1. Kun kotijoukkue paukutteli pariinkin kertaan maalikehikoihin, ei ehkä ollut oikeudenmukaista, että vieraat johtivat tauolla 0-2.

Berat Grabovci viimeisteli kliinisesti 20 minuutin pelin jälkeen ja Juha Jokinen kymppiä myöhemmin. Tauolla piti luoda taktiikka, jolla kahden maalin johto saataisiin pysymään loppuun saakka.

HJS:n valmennuksella oli kuitenkin takataskussaan pelimerkki, jonka he heittivät veralle 43 minuutilla. Hänen nimensä on Aleksi Latvanen ja ikänsä rahtusen alta 40. Väkivahva junttura teki nuoremmassa kissajoukossa tosi pahaa jälkeä. Ensimmäisen maalinsa, kun toista jaksoa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia ja kaksi minuuttia myöhemmin soi kissaverkko toisen kerran saman miehen toimesta. Ja ikään kuin pisteeksi iin päälle Latvanen viimeisteli hattutemppunsa valmiiksi, kun vartti ottelusta oli pelaamatta.

Ilves-Kissojen vielä tauolla orastava toivo taistella hyvästä tuloksesta oli yhden miehen toimesta murskattu, eikä ihme ollutkaan, että hämeenlinnalaiskatsomossakin ihmeteltiin vieraiden jalkojen jääneen tauolla pukusuojaan. Kotijoukkueen pistesarakkeeseen lisättiin kolme pistettä, kissaryhmä laahusti korvat luimussa bussiin ilman yhtäkään pistettä.

Sarjaa on toki paljon jäljellä. Kissoillakin on pelaamatta vielä kymmenen peliä, joten jaossa on vielä 30 pistettä. Niiden saalistamiseen tarvitaan toki aivan erilaista asennetta ja tahtoa tehdä kaikkensa joukkueen yhteiseen päämäärään pääsemiseksi. Erinomaisena esimerkkinä tällaisesta voidaan pitää Aleksi Sireniä, joka ajoi Kajaanista 500 kilometriä pelipaikalle antaakseen oman panoksensa joukkueelle.

Sarja jatkuu heti torstaina 3.8 Lamminpäässä. Vastaan asettuu sarjajumbo Janakkalan Pallo, mutta taistelutta hekään eivät pisteitä Kissoille luovuta.