Maaliton tasapeli Kaupissa nosti Kissat neljänneksi

Ilves-Kissat ja HJS kohtasivat toisensa toista kertaa muutaman päivän sisään, ja tarjosivat jälleen tasaisen jalkapallonäytöksen. Sateenkaaren alle Kaupissa pelattua tiistai-illan ottelua oli saapunut seuraamaan n. 160 henkilöä ja vaikka ottelussa jäätiin maaleitta, niin tilanteita nähtiin molemmissa päissä.  

Ensimmäinen puoliaika oli isäntäjoukkueen hallussa, mutta vastustajan valmennus löysi toisella jaksolla lääkkeet Kissan hyvän pallollisen pelaamisen jarruttamiseen. Ottelun lopussa Kissat olivat mielestään pariinkin kertaan oikeutettuja rangaistuspotkuun, mutta ottelun erotuomari Lina Lehtovaara ei ollut yhtä vakuuttunut. 

Kotijoukkue, hieman epätyypillisesti tämän kauden Kissat-esitykselle Kakkosessa, otti ottelun alusta pallonhallinnan ja liikutti palloa hyvällä tempolla. Puolustaessa viime otteluista tuttu 4-5-1 muodostelma toimi hyvin ja Kissat voittivat hyvällä prosentilla pallon takaisin nopeasti menetystensä jälkeen. Keskikentän keskustassa Erkka Helminen ja Mikael Paajanen pitivät joukkueen jalan kaasulla voittamalla paljon kaksinkamppailuja ja käyttämällä palloa älykkäästi. Tomi Ylinen tasapainotti hyvin joukkuetta tippumalla toppariparina pelanneen Juha Jokisen ja Tommi Sääksen tueksi.  

Tutun hyökkäystrion muodostaneet Mika Ahonen, Toni Toijala ja Mauro Severino uhkasivat liukkaalla yhteispelillään vieraiden maalia useamman kerran ensimmäisen jakson aikana. Noin kymmenen minuutin jälkeen Ahosen tavaramerkkiliike keskikentälle pelattavaksi tippuessa, nopea käännös ja välitön diagonaalisyöttö, tavoitti linjan taakse juosseen Severinon. Laitahyökkääjä kamppaili hienosti pallon itselleen ja ohitti ensimmäisellä kosketuksella vastustajansa tilanteessa. Severinon sijoitus kohti etukulmaa kuitenkin torjuttiin vierasmaalivahti Eero Viljasen toimesta. 

Noin kolme minuuttia myöhemmin HJS loi yhden harvoista maalintekopaikoistaan ensimmäisellä jaksolla. Pitkän hyökkäyksen ja painopisteenvaihdon jälkeen keskitys oikealta laidalta tuli boksin keskustassa olleen pelaajamassan yli ja tavoitti taka-alueella vapaana olleen Joona Dysterin, jonka laukaus kohti tyhjänä ammottanutta takakulmaa kuitenkin blokattiin punavalkopaitojen toimesta.  

Ensimmäinen jakso oli pääasiassa Kissojen kontrollissa, vaikka pelivälineen hallinta vaihtuikin jakson edetessä enemmän joukkueelta joukkueelle vuorotelle.  

Toisella jaksolla hämeenlinnalaisten valmennuksessa oltiin tehty oivallisia peliliikkeittä, kun HJS onnistui pallottomana tukkimaan Kissojen pelinavaamisen, estämällä pallon kierrätyksen topparien välillä ja pakottaen isännät etenemään yhtä kaistaa pitkin pidemmillä syötöillä.  

Vierasjoukkue loi myös lukuisia vaarallisia tilanteita toisella jaksolla, mutta Kissojen maalilla Joni Miettinen venyi useaan paraatipelastukseen.  

Kissat pääsivät paremmin otteluun mukaan viimeisellä vartilla, kun mm. vaihdosta peliin tullut pelaajavalmentaja Jean Fridolin Nganbe Nganbe toi kotijoukkueen peliin kontrollia ja vaaraa hyökkäystilanteissa. Frido oli pariin otteeseen nostamassa vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista yhdessä miehen vauhti otettiin pois kortin arvoisesti paidasta repimällä.  

Koko ottelun ajan hyvässä keskusteluyhteydessä erotuomari Lehtovaaran kanssa ollut Toijala oli toisen jakso loppupuolella varma, että onnistui hankkimaan joukkueelleen rangaistuspotkun ajaessaan vieraiden boksiin. Toijala näytti päässeen pallon kanssa puolustajan väärälle puolella ja kaatui vastaanotettuaan kovan kontaktin, mutta ei saanut tilanteesta rangaistuspotkua. Hetkeä myöhemmin Kissojen painostaessa ja vyöryessä HJSn alueelle pallo näytti osuvan vierasjoukkueen pelaajaa käsivarteen, mutta erotuomari näytti jälleen, että tilanteessa ei ollut rikettä. 

Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin ja HJS nousi pisteen turvin B-lohkon kärkipaikalle ottelun vähemmän pelanneen FC Jazzin edelle. Ilves-Kissat puolestaan löytyvät lohkon sarjataulukossa neljänneltä sijalta, 14 pistettä kasassa ja kuusi pistettä tämän päiväisen vastustajansa takana, kaksi ottelua vähemmän pelanneena. 

Ota @ilveskissat seurantaan ja katso ottelun jälkeinen haastattelu HJSn päävalmentaja Lauri Hakasen ja Kissojen maalivahtivalmentaja Esa Saarisen kanssa seuran Instagram-tililtä.

Päävalmentaja Ositashvili ei tällä kertaa ehtinyt ottelun jälkeen haastateltavaksi, mutta Gio jakoi vielä myöhemmin ajatuksiaan ottelusta. Lue päävalmentajan kommentit alta:

”Tämä oli ensimmäinen nollapelimme noin kahteenkymmeneen otteluun, joten olen iloinen siitä! Edellisessä ja tässä ottelussa olen vihdoin löytänyt tavan, jolla joukkueena puolustaminen toimii. Viimeistelyssä on vuorostaan hieman parantamista, meillä oli molemmissa otteluissa HJS:aa vastaan paljon maalintekopaikkoja, mutta päätöksenteko ja laatu hieman uupuivat näissä peleissä. Sitä voimme kuitenkin parantaa harjoittelemalla ja isossa kuvassa olen iloinen hyvästä Kissojen esityksestä!”

Ensi tiistaina 17.8. Ilves-Kissat isännöi Ilves/2 Tampereen paikalliskamppailussa! Ottelu alkaa klo 18.30 ja lippuja otteluun voit ostaa täältä.