Kaksijakoinen peli Herwoodin ylämailla

Tampereen Kisatoverit isännöi Ilves-Kissoja tiistaina illansuussa Hervannassa. Ottelu alkoi kello 19 ja pelin lopussa sekä tuomaristolla, että hiukan ikääntyneemmällä katsojakunnalla oli varsin vaikea seurata peliä. Kuinka mahtaakaan käydä puolentoista viikon kuluttua Härmä-ottelussa, kun silloinkin peli alkaa vasta kello 19.00. Eikä Lamminpäässäkään ole minkään valtakunnan valopylväitä.

No, murehditaan siitä myöhemmin. Kissat lähti otteluun ihan virheettömällä asenteella ja loivat maalipaikkoja tämän tästä ja onnistuivatkin tekemään niistä hyvällä prosentilla osumia. 10 min. 1-0 maalintekijä Timor Inapshba syöttäjänä Berat Grabovci. 18 min. 2-0 maalintekijä Berat rankkarista, jonka I-K sai, kun Timoria rapattiin alueella. 26 min. 3-0 maalintekijänä Ville Puustinen ja taas jalalla, syötön antoi Juha Veijonen. 4-0 38 min. maalintekijä Berat, syöttäjä Timor. 5-0 Maalintekijä Berat, syöttäjä Jesse Jaakkola. Vastustaja TKT sai jokusen tussun kudin I-K:n maalille,  joka ei aiheuttanut ongelmia Jani-Petteri Soiniselle. Tauolle mentäessä joukkueenjohtaja Eino Helminenkin hymyili.

Kissapukukopista tultiin toiselle jaksolla uholla, että nolla pidetään loppuun saakka. Jakson alku ei näyttänyt uhoon olevan mitään aihetta, pikemminkin päinvastoin. Vierasryhmä taas saattoi luulla, että toinenkin jakso hoituu kävelemällä. Ei hoitunut. Kisatoverit hallitsi tapahtumia suvereenisti aina siihen saakka, kun maalipaikka aukesi 58 minuutilla Antti Niiniselle ja peli oli 1-5. Eikä seuraava kymppikään parantanut mustapaitaisten vieraiden asemaa. Lopulta pallon osoitti pilkulle otteluun määrätty pääsarjaerotuomari Kalle Mäkinen ja siitä siniharmaiden Kalle Sintonen tinttasi lukemat 2-5:ksi. Ja Helmisenkin hymy hyytyi.

Mieleen vääjäämättä tulivat edellispelin tilanteet, kun johdettiin PJK:ta 3-1 ja muutamassa minuutissa peli olikin tasan 3-3. No viiden maalin johtoa ei tokikaan enää mokattu, vaikka Helmisen sydämelle ottelu olikin tuskallinen aina siihen saakka, kun Berat antoi loisteliaan syötön maalin edustalle nousseelle Eetu Virtaselle. Tilanne 2-6. Lopullisen niitin ottelulle nakutteli Timor, jolle Eetu antoi viimeisen ja ratkaisevan syötön. Lopputulosta 2-7 ei ole syytä aliarvioida, eikä Helmisenkään tila ole enää liian kriittinen.

Edellä kerrotusta ei saa vetää vääriä johtopäätöksiä. Kyllä se Helminenkin rakastaa tätä porukkaansa ihan tappiin asti, vaikkakin joskus kritisoikin liikaakin näkemäänsä. Peli vaan näyttää joskus pahemmalta, kuin ennen.  Ja ehkä muistotkin ovet vuosien varrella kultaantuneet.

Ilves-Kissat isännöi seuraavaksi Härmää Lamminpäässä 1.9 kello 19.00. Tervetuloa sinne.

Alla kippari Veijonen, joka odottelee neljännen lapsensa syntymää hetkellä millä hyvänsä.