Ilves-Kissat sarjakärkeen 3-1 voitolla

Ilves-Kissat ottivat elokuisessa perjantai-illassa 3-1 voiton FC Honka/Akatemiasta. Kotijoukkue hallitsi ottelua yhden miehen ylivoimalla, kun Hongan hyökkääjä Baba Haruna otti punaisen kortin ottelun 14. minuutilla. Kissat pelasivat maltillisesti ja rauhallisesti läpi ottelun ja siirtyivät Antti Kujalan ja Gerald Benin kahdella maalilla 3-0 johtoon, eikä Hongan 79. minuutilla syntynyt komea 3-1 kavennus vaarantanut Kissojen voittoa.

Ottelu alkoi tasaisesti ja tunnustellen, kunnes ottelun 14. minuutilla Kissojen avatessa peliä omassa boksissa, vierailijoiden Baba Haruna vei prässin pitkäksi ja ajeli Kissojen maalivahtia, apteekkishop.fi -kummipelaajaa Joni Miettistä jaloille. Erinomaisesti ja jämäkästi läpi ottelun viheltänyt ottelun päätuomari Notash Pouria kävi lyhyen keskustelun avustavan erotuomarin kanssa, jonka jälkeen nosti Hongan hyökkääjälle punaisen kortin. Honka valahti välittömästi hyvin syvälle ja Kissat aloittivat iloisen pallorallin, välillä syötellen nopeammin ja välillä hitaammin, koittaen murtaa Hongan syvää puolustuslinjaa.

Puolen tunnin pelin kohdalla Milad Zanidpour sai jalan vapaaksi noin kolmessakymmenessä metrissä. Hurja kierteinen rintapotku kimposi Hongan maalin ylärimasta takaisin kentälle, jossa ensimmäisenä oli paikalla Antti Kujala, joka viimeisteli kauden viidennen maalinsa. Samba soimaan ja Kissat 1-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin Zanidpour viritteli tykkiään uudestaan, mutta tällä kertaa kierteinen laukaus kimposi tolpasta Hongan puolustukselle, joka sai purettua tilanteen.

Ensimmäisellä puoliajalla Kissat prässäsivät hurjasti jokaisen menetyksen jälkeen ja joukkueen työmoraali oli aivan huippuunsa viritetty. Vastustajalle ei annettu yhtään tilaa, eikä Honka päässyt alivoimalla omalta puoliskoltaan yhteenkään koordinoituun hyökkäykseen.

Puoliajalta tultaessa Hongan päävalmentaja Mohamed Abdi Abdirahman loi penkiltä energiaa joukkueeseensa. Kissat puolestaan joutuivat nopeasti vaihtamaan maalivahtia, kun Joni Miettinen ei pystynyt jatkamaan Baba Harunan suorittaman törmäyksestä aiheutuneesta vammasta johtuen. Kissojen maaliin vaihdetiin Roope Järvinen, joka joutuikin kerran venymään erinomaisesti pelastaen Kissat takaiskulta.

Honka aloitti toisen puoliajan vahvasti prässäten korkealta, ja pakotti Kissat huonoihin avauksiin. Toisella jaksolla Kissat pudottivat prässiään, eivätkä halunneet antaa Hongan vikkelille hyökkääjille yhtään tilaa juosta selustaan. Linjan pudottaminen antoi ehkä turhaan Hongalle mahdollisuuden pelata pallon kanssa ja luoda tilanteita tätä kautta, mutta toisaalta se jätti Kissoille enemmän mahdollisuuksia hyökkäykseen, mikä tuottikin toivottua tulosta ottelun 59. minuutilla. Paavo Näykki teki hienon riiston keskialueella, jonka jälkeen mies antoi namupassin takatolpalle Gerald Benille, joka ei näistä paikoista erehdy. Hieno maali ja Kissat turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon.

3-0 maali syntyi puolestaan Milad Zanidpourin ja Gerald Benin oivallisen yhteistyön tuloksena. Zanidpour sai pallon Niklas Lindholmin nousun päätteeksi kymppialueella, josta mies pääsi nautiskelemaan kauniin noston Gerald Benin oikeaoppiseen pystyliikkeeseen. Ben pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja niittasi kauden kymmenennen osumansa kolmessatoista pelaamassaan sarjaottelussa varmasti ohi Hongan maalivahti Roope Paunion.

Lopussa pirteästi esiintynyt 18-vuotias Vincent Ulundu kavensi lukemat kauniilla oikeaan yläkulmaan suuntautuneella laukauksellaan 3-1, mutta suurempaa kiriä Honka ei saanut aikaan ja näin pisteet jäivät Tampereelle selvin 3-1 lukemin.

Kissat nousivat sarjakärkeen 30. pisteellä, kun joukkueella on 14 ottelua pelattuna. Toisena oleva Atlantis FC on saalistanut 29 pistettä ja kolmantena oleva FC Jazz 27. pistettä neljässätoista ottelussa. Neljäntenä olevalla Honka/Akatemialla on kasassa viidestätoista ottelusta 25 pistettä ja viidentenä olevalla Tampere Unitedilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna ja 23 pistettä. Sarja jatkuu siis huikeana ja taistelu nousukarsintapaikoista Ykköseen ja Ykkösliigaan käy huimana.

Kissojen kausi jatkuu kahdella vierasottelulla, kun viikon päästä lauantaina pelataan Hämeenlinnassa klo 16.00 alkavassa ottelussa Hämeenlinnan jalkapalloseuraa vastaan. Siitä viikon kuluttua pelataan taas vieraissa, kun Kissat matkustavat Helsinkiin Atlantis FC:n vieraaksi. Atlantis voitti tänään kotiottelunsa SexyPöxyjä vastaan lukemin 4-1 ja vaanii Kissoja vain yhden pisteen päässä sarjan toisella sijalla.

Kotiottelut puolestaan jatkuvat tulisella Tampereen derbyllä perjantaina 1.9., kun klo 19.00 alkavaan otteluun Kauppiin vieraaksi saapuu Tampere United. Tuo ottelu kannattaa kirjata isolla tussilla kalenteriin ja saapua paikanpäälle nauttimaan huumaavasta jalkapallotunnelmasta.

Ilves-Kissat – FC Honka/Akatemia 11.8.2023 klo 19.00 Kaupin jalkapallostadion
14′ Baba Haruna ulosajo
30′ Antti Kujala 1-0
59′ Gerald Ben 2-0
74′ Gerald Ben 3-0
79′ Vincent Ulundu 3-1
1. Joni Miettinen (50′ 12. Roope Järvinen), 4. Ardian Kovaqi, 5. Juho Ihalainen (C), 7. Milad Zanidpour, 9. Gerald Ben, 10. Toni Toijala, 14. Antti Kujala, 16. Erkka Helminen, 17. Daniel Selin, 25. Paavo Näykki (75′ 26 Nuutti Mustalahti), 13. Ville Puustinen (67′ 30. Niklas Lindholm)
Vaihdossa: 3. Ali Al-Fatli, 8. Toni Paukkeri