Ilves-Kissat 90v juhlaottelu – vastassa kaupungin kuumin joukkue

Ilves-Kissat juhlistaa 90-vuotista seurahistoriaansa lauantaina Kaupin stadionilla pelattavassa juhla-ottelussa. Itse ottelussa vastassa on paikallisvastustaja Tampereen Ilveksen reservijoukkue Ilves/2, mutta ottelua edeltää lyhyet juhlallisuudet seuran syntymäpäivän kunniaksi.

Ottelun alla Kaupin tekonurmella nähdään todellisia pioneereja niin Kissojen kuin koko suomalaisen jalkapallon historiasta. Juhlayleisössä on pelaajia, jotka olivat osa historian ensimmäistä naisten SM-sarjaa kaudella 1971. Miesten edustusjoukkueesta puolestaan löytyi 1970-luvulla parhaillaan avauskokoonpanollisen verran maajoukkuepelaajia, ja Kissat olivat myös omalla Euroopan retkellään, kun miesten edustusjoukkue kohtasi itävaltalaisen SK Sturm Gratzin. Tarina kertoo, että Kissojen joukkue lensi Budapestiin ja matkasi maan halki Itävaltaan bussilla, ja ennen ottelua joukkuetta oli muistutettu, että voitolla seura on konkurssissa koska sillä ei ole varaa uuteen vierasmatkaan. Seuraavalla kierroksella vastaan olisi tullut Arsenal.

Seura palkitsee historiansa ansioituneimpia pelaajia juhlalounaalla, jonka jälkeen osa Kissat-legendoista saapuu myös Kauppiin katsomaan edustusjoukkuetta, kenties tulevien Kissojen rinnalla, kun tapahtumassa on myös mukana seuran nykyisiä junioripelaajia. Seura legendoista paikalla on mm. Kalevi ’Kille’ Nupponen, joka kertoi alkuvuodesta Aamulehden haastattelussa upeasta urastaan jalkapalloilijana ja Kissojen historiasta. Nupponen kertoi myös pelaavansa edelleen 80-vuotiaana jalkapalloa pari kertaa viikossa, juniorien tavoin seuran nimeä kantavalla Kissat-hallilla.

Alun juhlallisuuksien jälkeen vuorossa on tietenkin jännittävä ja tärkeä jalkapallo-ottelu, kun paikallisvastustajat kilpailevat sarjapisteistä Kakkosen B-lohkossa. Vastassa on kenties valtakunnan puhutuin joukkue tältä viikolta, kun Ilveksen miesten edustuksen reservijoukkueena toimiva kakkosjoukkue onnistui pudottamaan isoveljensä Suomen Cupin 4. kierroksella. Vaikka lauantaina todennäköisesti Ilves/2 riveissä nähdään useampi Cupissa edustusjoukkuetta edustanut pelaaja, niin sensaatiomaisella tuloksella on varmasti vaikutusta koko naapuriseuran toimintaan tällä viikolla. Ilves/2 kohtaa Cupin 5. kierroksella Veikkausliiga-joukkue AC Oulun.

Sarjapeleistä nuori Ilves-ryhmä on saanut yhden voiton, joka tuli avausottelussa Kaupissa GrIFK:ta vastaan 3-1 lukemin. Kotivoittoa seurasi vierastappio Vantaan Jalkapalloseuralle ja kolmannen sarjaottelunsa Ilves joutui siirtämään myöhempään ajankohtaan.

Kotijoukkue Kissat puolestaan avasi pistetilinsä viime viikolla, kun Honka Akatemian vieraana Espoossa tuloksena oli 3-3 tasapeli. Kokenut keskuspuolustaja Jari Nikkilä on ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi. Flunssa-aalto on vaivannut kotijoukkuetta, mutta päävalmentaja Mikko Innanen uskoo joukkueen pikkuhiljaa löytävän kaivattua laatua ja tasaisuutta peliesityksiinsä:

Liian helpolla vastustaja saa maaleja, koko joukkueen puolustamista pitää parantaa. Siihen meillä on kehityskohdat selvillä. No, meidän peleissä ainakin maalitakuu on tällä hetkellä aika korkea ollut, eli lauantain paikallispeliinkään ei välttämättä 0-0 tulosta kannatta laittaa tulosveto -lapulle!

Ottelu alkaa Kaupissa klo 19.00, juhlallisuudet noin 30 minuuttia aikaisemmin. Kioski, sekä anniskelualue palvelevat jo tuntia ennen ottelua. Jos et pääse paikanpäälle, niin ottelu on Aamulehden tilaajille katsottavissa suorana lähetyksenä, sekä tallenteena.