Kissoille kauden avauspiste Espoosta

Ilves-Kissat pelasivat sunnuntaina vierasottelun Honka Akatemiaa vastaan Espoon Tapiolassa. Ottelu oli kotijoukkue Hongalle kauden neljäs ottelu, joista kaikki on pelattu heidän kotikentällään. Kotijoukkue haki kahden tasapelin ja yhden tappion jälkeen kauden ensimmäistä voittoaan, kun taas vierasjoukkue haki kolmannesta ottelustaan ensimmäisiä pisteitään.

Ottelu alkoi varsinaisella ryminällä, kun ennen kymmenen minuutin täyttymistä oltiin nähty jo maalit molempiin päihin. Kapteenin nauhaa kotijoukkueelle kantanut Hannes Woivalin vei Hongan johtoon jo toisella peliminuutilla, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat olivat jo tasoissa Gerald Benin illan ensimmäisellä. Viime kaudella Ykkösessä viisi maalia iskenyt yhdysvaltalaishyökkääjä vei myös Kissat johtoon puolituntia ensimmäisestään ja tauolle mentiin 1-2 tilanteessa.

Toisella jaksolla kontrolli pelitapahtumista alkoi siirtyä kotijoukkueelle ja vieraat joutuivat puurtamaan johtonsa säilyttääkseen. Lopulta Honka sai palkinnon Kissojen alueelle luomastaan paineesta ja Antti Könönen tasoitti ottelun 73. minuutilla. Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue otti johtoaseman toista kertaa ottelussa haltuunsa, kun Otto-Eemeli Niemelä iski 3-2 maalin Joni Miettisen selän taakse.

Jännittävät tapahtumat ottelussa eivät kuitenkaan olleet vielä läheskään nähty. Kauden alla Kissojen puolustusta vahvistamaan saapunut Jari Nikkilä sai erotuomarilta suihkukomennuksen suoralla punaisella kortilla, kun peliä oli enää muutama minuutti jäljellä. Kissat eivät kuitenkaan takaiskuista lannistunut ja lisäajan toisella minuutilla Milad Zanidpour tasoitti ottelun kauden toisella maalillaan. Zanidpour on kahdella osumallaan Gerald Benin (3 tehtyä maalia) takana joukkueen sisäisessä maalipörssissä.

Ilves-Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen piti (Jari) Nikkilälle tuomittua punaista korttia kyseenalaisena tuomiona, mutta myönsi joukkueen pelin olleen kaukana parhaasta tasosta Espoossa:

– Pelaajat juoksivat (ulosajoon johtaneessa tilanteessa) rinta rinnan meidän maalia kohti ja molemmat kaatuivat n. 30 metriä meidän maalista. Hyökkääjä löi Jaria kyynerpäällä naamaan, Jari koitti samalla katkaista palloa ja molemmat oli kasassa. Linjatuomarin mielestä ilmeinen maalipaikka ja tuomari antoi suoran punasen.

– Jari on tärkeä pelaaja meidän pelin avaamisen kannalta ja on valtava menetys nyt kahteen seuraavaan peliin. Seuraavat kaksi matsia, kun päästän hyvällä alustalla (kotikentällä) pelamaan, niin paljon huonompaan kohtaan ei olisi pelikielto voinut osua, mutta ei voi mitään! Kokonaisuutena ei saatu Espoossa parasta pöytään. Vahva vastustajakin toki vastassa, mutta oma peli jäi vajaaksi vähän jokaisella osa-alueella. Tuntui, että pelistä oli enemmänkin saatavissa, mutta toisella jaksolla ei pystytty kontrolloimaan peliä ja Honka sai hallinnan. Meillä ehkä alkoi vähän tossu painaan perässä juostaessa. En tiedä oliko ulosajo oikee tuomio, ehkä oli ja hyvä tietysti, että vajaalla vielä päästiin tasoihin ja nyt on pistetili auki.

Kissat ovat onnistuneet maalinteossa kuusi kertaa ensimmäisen kolmen ottelun aikana, mutta omaan maaliin pallo on mennyt 11 kertaa. Innanen näkee hyvän maalitahdin positiivisena, mutta kehityskohdat omassa päässä ja joukkueena puolustamisessa ovat selkeitä:

– Kolme tehtyä maalia on tietenkin hyvä asia ja sillä pitäisi kolme pistettä saada pelistä kuin pelistä. Liian helpolla vastustaja saa maaleja ja koko joukkueen puolustamista pitää parantaa. Siihen meillä on kehityskohdat selvillä mitä erityisesti pitää kehittää. No, meidän peleissä ainakin maalitakuu on tällä hetkellä aika korkea ollut, eli lauantain paikallispeliinkään ei välttämättä 0-0 tulosta kannatta laittaa tulosveto -lapulle!

Kissat kohtaa lauantaina 14.5. kauden toisessa kotiottelussaan paikallisvastustaja Ilves/2:n. Ottelu on samalla Ilves-Kissojen juhla-ottelu seuran 90-vuotiaan olemassaolon kunniaksi. Pääsyliput otteluun osoitteesta: https://www.coregoshop.fi/ilves-kissat