Ardian Kovaqi vahvistaa Kissojen puolustusta alkavalla kaudella

Harjoituskauden Kissojen mukana ollut Ardian Kovaqi solmi seuran kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen ja tuo nuoresta iästään huolimatta joukkueeseen noin sadan ottelun verran kokemusta Kakkosesta, sekä myös Ykkösestä.  

Kovaqi on Jyväskylässä toimivan HuKin eli Huhtasuon Kisan kasvatti, joka on uransa aikana edustannut FC BlackbirdsiäJJK:taFC VaajakoskeaKultsu FC:tä sekä viimeisimpänä Kissojen paikallisvastustaja TPV:tä.  

TPV:n mukana ”Ardi” oli nostamassa seuraa Ykköseen ja pelasikin tuolla Ykkösen kaudella 25 TPV:n ottelussa minuuttia vaille jokaisen peliminuutin. 

Monen muun entisen TPV-pelaajan tapaan Kovaqi liittyi tammikuussa Kissojen harjoitusvahvuuteen. Päävalmentaja Giorgi Ositashvili antoi Kovaqin harjoitella seuran kanssa harjoituskaudella ja samalla kuntouttaa itseään, sekä etsiä sopivaa joukkuetta Ykkösestä.  

Ardian Kovaqi on pelannut myös paikallisvastustaja TPVn riveissä

Lopulta Kovaqi valitsi kuitenkin Ilves-Kissojen kunnianhimoisen projektin, jota hän itse kuvaili sopimuksen julkaisun yhteydessä “kehittyväksi ja eteenpäin meneväksi”.  

Kissojen ryhmässä on paljon Kovaqille entuudestaan tuttuja pelaajia ja 25-vuotias keskuspuolustaja on ollut tyytyväinen pitkän harjoituskauden kulkuun: 

“On ollut helppo tulla joukkueeseen, kun tunsin entuudestaan jo aika monia pelaajia ja sen lisäksi tunnen Gion (Ositashvilin) jo Kultsun ajoilta, ja olimme myös kämppiksiä ensimmäisenä vuonna TPV:ssa.” 

“Harjoituskausi on ollut sairaan pitkä, niin mahtavaa päästä kohta pelaamaan. Uskon, että raivaan itseni avaukseen, vaikka joukkueessa on paljon kokeneita puolustajia”, Kovaqi kuvaili joukkueeseen sopeutumistaan.  

Kissoilla on ollut pitkä harjoituskausi, joka on antanut mahdollisuuden päävalmentaja Ositashvilille rakentaa joukkueen fyysistä kuntoa, sekä pelillisiä ja taktisia perusteita. Kissoilla on Kakkosen B-lohkossa kaksi paikallisvastustajaa, Ilves/2 ja Kovaqin entinen seura TPV.  

Kovaqin mukaan Kissoilla on hyvän ja pitkäjänteisen työn kautta mahdollisuus nousta kaupungin sisäisessä hierarkiassa: 

“Kissoilla on  mahdollisuus nousta kaupungin kakkosseuraksi, mutta siinä pitää tehdä paljon hyvää työtä ja rakentaa tosi hyvä pohja sille, ettei pienet vastoinkäymiset haittaa liikaa”. 

Kovaqi on Ilves-Kissojen tuorein pelaajakiinnitys kahden viikon päästä alkavan Kakkosen kauden alla. 

Ardi lähettää vielä terveisiä Kissat-kannattajille: 

“Tervetuloa Kauppiin kannustamaan meitä sankoin joukoin!”.