Kissat kesti loppuun asti – voitto Atlantiksesta Helmisen ja Fridon maaleilla

Ilves-Kissat jatkoivat maailman pisintä harjoituskautta lauantaina Kaupissa, kun helsinkiläinen Atlantis FC saapui vieraaksi Kauppiin. Lauantai-iltapäivän ottelu tarjosi paikallaolleille, sekä Aamulehden striimin katsojille laadukasta jalkapalloviihdettä. Vierasjoukkue oli ison osan ensimmäisestä puoliajasta pelin päällä, mutta olivat parhaissa tilanteissaan useimmiten paitsiossa. Kissat kuitenkin alkoivat saada omaa peliään käyntiin ja onnistui luomaan vaarallisimmat paikat ja olivat epäonnisia mennessään puoliajalle tasatilanteessa. Ensimmäisen puoliajan viimeisessä tilanteessa Kissojen riiston ja nopean vastaiskun jälkeen syntyi maali Mauro Severinon ja Jean Fridolin Nganbe Nganben hienon yhteispelin tuloksena, mutta sen vei paitsioliputus, ja valitettavasti tilanteessa vieraiden puolustaja Viktor Shevchenko loukkasi itseään ja joutui jättämään kentän. 

Hylätyn maalin lisäksi Mauro Severino oli hetkiä aiemmin osunut jo ylärimaan hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi. Mika Ahonen oli myös lähellä yllättää koko Atlantiksen takalinjan voittamalla pallon vieraiden boksin nurkilla ja sijoittamalla kohti tyhjänä ammottavaa etunurkkaa, mutta Atlantiksen maalilla Aaro Reiniluoto sai sormenpäillään työnnettyä laukauksen ohi maalin.  

Toisen jakson alkuun Ilves-Kissojen luoma paine Atlantiksen kenttäpuoliskolla kasvoi ja kotijoukkue pääsi jatkuvasti murtautumaan vieraiden linjojen väliin ja nopeasti kohti rangaistusaluetta. Mauro Severino oli puoliajan alussa liian liukas pideltäväksi vieraiden puolustukselle ja loi jatkuvasti vaaraa kuljetuksillaan ja nopeilla syöttökombinaatioilla muun hyökkäyksen kanssa. Lopulta sopiva yhdistelmä löytyi 58. Minuutilla keskikentältä hyökkäykseen nousseen Erkka Helmisen kanssa, joka lopulta viimeisteli suoraan Severinon mainiosta takaviistoon pelatusta syötöstä.  

Kymmenen minuuttia myöhemmin, tuttuun tapaan paljon hommia hyökkäyksessä paiskinut Frido prässäsi yksin Atlantiksen pelinrakentelua ja onnistui saamaan maalivahti Reinilahden keskushermostoon oikosulun, joka antoi sauman Kissojen apuvalmentajan riistoon ja pallon tyhjään maaliin siirtämiseen.  

Isännät olivat ansaitusti parin maalin johdossa, mutta vieraiden hyökkäävien vaihtojen ja korkeamman riskitason ansiosta Kissat joutuivat kovan paineen alle ottelun viimeiseksi vartiksi, kun helsikiläiset loivat tilanteita jatkuvalla syötöllä. Atlantiksen oikeana laitapuolustajana koko iltapäivän sitkeästi hyökännyt Niko Parkkari onnistui tuomaan vieraat maalin päähän viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä ja Atlantis oli heti perään millien päässä tasoitusmaalista, kun vaihdosta kentälle tullut Aram Hasanzada murtautui Kissojen alueelle ja ohitti laukauksellaan Roope Järvisen, mutta osui epäonnekseen tolpan juureen ja pallo kimposi ohi maalin.  

Kissat kestivät paineet loppuun asti ja ottivat voiton Kakkosen A-lohkossa kaudella pelaavasta helsinkiläisvieraasta.  

Päävalmentaja Ositashvilin kommentit ottelusta:

”Ottelu oli joukkueelta hieman outo, sillä teimme paljon helppoja virheitä ja menetimme pallon liian usein. Saatoimme olla hieman henkisesti väsyneitä, en osaa sanoa tarkkaan, mutta harjoituskausi on ollut pitkä. Ottelussa oli myös paljon hyvää, pelasimme pallollisena uudella hieman erilaisella muodostelmalla ja yritimme avata peliä uudella tavalla. Se oli positiivista ja meillä on vielä aikaa harjoitella, sekä saada muutama pelaaja takaisin kokoonpanoon seuraavaan otteluun.”

Ottelun Kissat-pelaaja: Mauro Severino