Kotiavaus päättyi tappioon vahvalle vieraalle

Ilves-Kissat pelasi perjantaina kauden ensimmäisen ottelunsa kotikentällään Kaupin Stadionilla. Vastassa oli yksi lohkon vahvimpia joukkueita ja perjantain otteluun Klubi 04 oli saanut vielä poikkeuksellisia vahvistuksia. Pelituntumaa Kakkosen kentiltä oli hakemassa mm. Suomen EM-kisa -joukkueessa mukana ollut Pyry Soiri, joka pääsi kirmaamaan Kakkosen kentillä ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Klubin joukkueessa täydet minuutit tahkosi myös maajoukkueen mukana ollut Janne Saksela.

Kotijoukkueen haaste oli valtava, mutta selkeä. Jokaisessa tilanteessa oli onnistuttava puolustamaan täsmällisesti ja pallon voitettuaan Kissojen oli pystyttävä maksimoimaan mahdollisuutensa olemalla rohkea ja suuntaamalla suoraviivaisesti kohti vieraiden maalia. Ottelun alussa oli kuitenkin tarjolla kylmää suihkua, kun vieraat iskivät kahdeksannella minuutilla. Viime kaudella KTP:ta Veikkausliigassa edustanut Erikson Carlos, tuttavallisemmin Tiquinho, alusti vasemmalta laidalta paikan rangaistusalueen kaarelle, jossa vieraiden keskikentttäpelaaja Aaro Toivonen sai pallon haltuunsa ja vapautti vastustamattoman laukauksen suoraan maalin takaylänurkkaan.

Kaksi minuuttia myöhemmin vieraat vapauttivat Soirin vauhtiin oikealta laidalta. Huuhkajapelaaja onnistui haastossaan ja laukoi kohti etukulmaa, mistä pallo palautui Joni Miettisen torjunnasta Soirin jalkoihin, joka toisella yrittämällään tilanteessa onnistui ohittamaan Miettisen.

Kahden maalin takaa-ajo asema kymmenen minuutin kohdalla olisi voinut olla masentava takaisku kotijoukkueen kannalta, mutta vierailla oli muita ajatuksia. Pelin edetessä kotijoukkue alkoi päästä etenkin laitakaistoja pitkin nopeilla etenemisillä kohti vieraiden maalia. Etenkin Niklas Lindholm ja Toni Paukkeri henkilökohtaisilla taidoillaan pystyivät tuomaan Kissoja hyville alueilla ja ajoittain vieraiden rangaistusalueella oli runsaastikkin punavalkopaitaista liikennettä. Kotijoukkueen parhaat paikat ensimmäisellä jaksolla siunaantuivat kotidebyyttiään tekevälle Gerald Benille puskupaikkana kulmapotkusta, sekä aivan maalin edessä kapteeni Erkka Helmiselle, jonka ohjaus Lindholmin syötöstä suuntautui kohti Klubin maalia vartioinutta Jakob Tånnanderia.

Kissat eivät kuitenkaan paikoistaan onnistunut ja vieraat kasvattivat johtoaan muutamaa minuuttia ennen taukoa, kun Anton Aaltosen tarkka laukaus painui alanurkkaan.

Tauolta palattiin siis 3-0 vieraiden johdossa, mutta toisella puoliajalla kotijoukkue oli huomattavasti paremmin pelissä mukana. Pari vaihtoa ja pieni muutos joukkueen ryhmitykseen antoi Kissoille uutta virtaa otteluun. Aleksi Sainion nopeutta ja haastokykyä saatiin hyödynnettyä paremmin hyökkäyksen laidalla ja Klubin tapaan Kissat alkoivat luoda laitaylivoimia, jotka johtivat hyviin murtautumisiin vieraiden alueelle. Entinen Iranin maajoukkuepelaaja Milad Zanidpour oli kentällä kaikkialla ja yritti jatkuvasti luoda kotijoukkueelle paikkoja.

Tunnin kohdalla kotijoukkue sai palkinnon ennakkoluulottomasta pelaamisestaan ja kulmapotkun jälkitilanteessa pallo putosi lopulta Patrik Aholalle, kun sitä ennen ruotsalaisvahti Tånnander oli tehnyt kaksi huimaa torjuntaa lähietäisyydeltä yhdysvaltalaishyökkääjä Benin yrityksistä. Aholan yrityksenkin maassa makaava Tånnander torjui jalkapohjallaan, mutta avustava erotuomari oli havainnut pallon ylittävän maaliviivan ja pallo vietiin keskiympyrään.

Kissat hakivat määrätietoisesti kavennusmaalia, joka olisi käynnistänyt todellisen loppukirin otteluun. Lähimmäksi pääsi Zanidpour hienolla vasemman jalan kaukolaukauksellaan, mutta entinen Ruotsin U21-maajoukkueen torjuja venytti sormenpäänsä palloon ennen sen painumista maalin ylänurkkaan. Huippupaikka siunaantui myös Gerald Benille, joka pääsi ottamaan vasemmalta takaviistoon pelatun pallon haltuunsa noin kymmenessä metrissä, mutta sijoitti pallon ns. ”logoon”, eli suoraan Tånnanderin syliin.

Vielä ottelun lisäajalla vaihdosta peliin mukaan tullut Daniel Rökman iski vieraiden neljännen ja sinetöi 1-4 loppulukemat.