Kissat matkaa Turkuun Suomen Cup -otteluun

Ilves-Kissat kohtaa Suomen Cupin 4. kierroksella Kolmosessa pelaavan Turun Pallokerhon. Ottelu alkaa Kupittaalla kello 19.00.

Kissat kaatoivat kolmannella kierroksella paikallisvastustaja Tampere Unitedin kakkosjoukkueen Kaupissa, mutta jo ensimmäinen cup-pari näytti, että vaikka joukkueiden välillä olisi sarjatasoja, niin Cup-ottelussa itseluottamus on vahva lääke. Kissat olivat jo 3-1 johdossa Toni Paukkerin viimeisteltyä kaksi maalia, joiden välissä hän myös alusti Antti Kujalan puskeman osuman. TamU/2 kuitenkin tuli toisella puoliajalla otteluun mukaan kaventamalla Kissojen johdon yhteen maaliin ja haki ennakkoluulottomasti tasoitusta loppuun asti.

Töitä tuotti siis jo ensimmäisen haasteen ylittäminen ja vaikka seuraavana vastassa on myös sarjatasoa alempana pelaava joukkue, niin helpolla jatkopaikka ei varmasti Turustakaan lohkea. TPK on pelannut paikallista Kolmosta kahden ottelun verran. Pallokerho avasi kautensa 3-1 voitolla Peimari Utd:sta, mutta kärsi 4-0 tappion FC Inter 2:n (joka eteni Cupin 5. kierrokselle maanantaina) vieraana. Cupin puolella TPK on kaatanut jo kolme joukkuetta: Vitosessa pelaavan Turun Raittiuskerhon, Nummelan Jalkapalloseuran (Nelonen) ja Jyrkkälän Tykit (Nelonen). Kissat kohtaa siis laadukkassa Kolmosen lohkossa mm. Pallo-Iirojen ja edellämainitun Interin reservijoukkueen kanssa pelaavan joukkueen, jolla on kokemusta kovista hyvistä vastustajista jo tämän kevään ajalta.

Kissojen kausi Kakkosessa alkoi 2-4 tappiolla vieraissa Salon Palloilijoita vastaan ja kotona tappio tuli 1-4 lukemin HJK Klubi 04:ä vastaan. Etenkin jälkimmäisessä ottelussa Kissat pysyivät kuitenkin hyvin pelissä mukana ja näyttivät pystyvänsä haastamaan äärimmäisen laadukastakin vastustajaa. Seuraavalla Cup-kierroksella haasteena on varmasti ottelun dominointi ja sarjatasoa alempana pelaavan haastajan mahdollisimman hiljaisena pitäminen. Jos Kissat selvittää tiensä jatkoon Turussa, niin seuraavalla kierroksella Cupissa on jo valtakunnallinen arvonta, ja vastaan voi tulla myös joukkue pääsarjatasolta.

Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen kertoi jo aikaisemman kierroksen alla mikä unelmana on:

– Cup on meille tärkeä kilpailu, jossa halutaan mennä niin pitkälle kuin mahdollista. Unelma olisi kohdata Veikkausliiga-joukkue jossain vaiheessa.

Ottelun tulosta voi seurata livenä Palloliiton tulospalvelusta.