Koskenpojat kissavieraina Lamminpäässä

Keväinen joukkueiden kohtaaminen Valkeakosken Saharassa ei ihmeitä tarjonnut paikallisille katsojille. No kaksi maalia ensi jaksolla, toisen jakson kaksi ensimmäistä Ilves-Kissojen hyökkäystä päättyivät vieraiden maaliin, jonka jälkeen taululla olivat 0-4 lukemat. Sen jälkeen vain pelailtiin minuutit kellosta pois.

Nyt ottelu alkoi iloisemmin; seitsemännellä minuutilla Jesse Jaakkola tinttasi pallon koskilaisten reppuun ja kymppiä myöhemmin Eetu Virtanen katkaisi maalivahdin avauksen ja pöllytti toistamiseen vieraiden verkkoa. Taas kymppi lisää ja Felix Suihko viimeisteli Juha Jokisen hyvän syötön maaliin ennen kuin sama mies neljä minuuttia ennen taukoa viimeisteli toisen osumansa ja koko kauden yhdeksäntensä. Tauolla oltiin neljän maalin johdossa, eikä hätää näyttänyt olevan. Valmentaja veti maalitykki Suihkon kentältä ja antoi arvokasta peliaikaa vähemmän pelanneille.

Puoliajalta kentälle juoksi Henri Kulmala, sittemmin Daniel Opoku ja lopulta vielä Montezer Al-Fatlawin ja Gael Njeukamkin. Oliko sitten vaihtojen syy, että peliajatus sekosi totaalisest? Tosin Eetu Virtanen teki toisen maalinsa, kun kymppi toista jaksoa oli pelattu, mutta pari minuuttia myöhemmin Sampo Heikkola käytti fyysistä preesensiä hyväkseen ja pussitti maalin edustalta vieraille avausmaalin. Viisi minuuttia myöhemmin vieraskippari Jesse Collin jatkoi maalijuhlaa tehden tilanteeksi 5-2. Timor Inapshba osui vihdoin 67 minuutilla, mutta VaKP:n Nico Seeck pamautti kaukaa komeasti pallon kolmannen kerran Jani Rantalan selän taakse.  Kun vierasjoukkue oli ennen tätä peliä tehnyt kaudella vain kuusi maalia, osui se nyt toisella jaksolla 12 minuutissa kolme kertaa! Pelkästään tilastoja katselemalla saattoi päätellä, ettei  kotijoukkueen puolustuspeli juuri kiitosta ansainnut ja samanlaiselta peli näyttäytyi Lamminpään katsojillekin.

No Inapshba viimeisteli vielä Eetu Virtasen laatusyötön verkkoon, joten kymmenen maalin juhlan katsojat näkivät. Vaikka paljon jäi ilmaan kysymysmerkkejä, kolme pistettä lisättiin lopuksi Kissojen pistesaldoon.

Tilanne on sarjassa tiivistynyt, kun PS-44 pesaisi edellisiltana tappiottoman Ilveksen kakkosjoukkueen kasvot. Mitään ei ole vielä ratkennut, mutta jokainen pistemenetys jatkossa saattaa olla kultaakin kalliimpaa. Niinpä puolustuksen soisi jatkossa tiivistyvän.

Seuraavan kerran veitsi on kurkulla viikon päästä torstaina, kun Hervannassa TPT isännöi Ilves-Kissoja. Ottelu kukkulalla alkaa kello 19, joten jokaisen kissahenkisen soisi olevan kannattamassa joukkuetta.