Amurin Arsenaali isännöi torstaina Ilves-Kissoja Hervannan viheriöllä

Mikäli seuranimi ei tunnu tutulta, autetaan hiukan. Amurin Arsenaali, eli Seli, on oikealta nimeltään Tampereen Peli – Toverit, TP-T, jonka kotikenttä oli aikanaan Amurin hiekkakenttä, joka taas sijaitsi sillä paikalla, jossa nyt on Särkänniemen huvipuiston parkkialue. Mutta niistä ajoista on jo lähes puoli vuosisataa, mutta Seli on edelleen voimissaan ja pelaa Kolmosessa monen muun pirkanmaalaisjoukkueen tavoin.

Kissat matkusti Hervannan viheriölle odotellen taas kapuloita rattaisiinsa, joita TP-T on vuosien varrella useammankin kerran sinne heitellyt. Syystä tai toisesta nyt ei niin käynyt.

Pari todella mallikasta maalipaikkaa Seli kehitteli, mutta kissamaalissa Jani Rantala oli mies paikallaan ja torjui kissailkiö, Jan Kulokorven, parhaimmatkin yritykset. Kun isännät eivät osuneet, Eetu Virtanen teki sen, minkä hän parhaiten osaa, tinttaa pallon vastustajan maaliin. Kello oli tuolloin käynyt vajaat puoli tuntia. Toisen kerran kotijoukkueen verkko pöllysi, kun jaksoa oli pari minuuttia jäljellä. Kombinaatio Jesse Jaakkola Pyry HaanpääJuho Ihalainen päättyi viimeksi mainitun puskuun maalin edestä, joka sinetöi puoliajalla vierasjohdoksi kaksi maalia.

Toisella jaksolla ehti kulua kymmenkunta minuuttia ennen kuin Eetu Virtanen pääsi taas avopaikkaan, josta ei erehtynyt nytkään. Tilanne 0-3. Pari minuuttia myöhemmin TP-T-kippari Jan Kulokorpi sai maalin edustalla flipperinä pomppineen pallon hallintaansa ja viimeisteli kliinisesti maalin isännille.

Kissojen taustalla Helmisen Eikan otsalle kohosi jo hiki, mutta aika nopeasti sekin pyyhkiintyi, kun Felix Suihko haistoi mainiosti tekopaikan ja viimeisteli tyylikkäästi maalin Kissoille. Ja kolme minuuttia edellisestä, kun sama mies onnistui toistamiseen. Peli oli lopullisesti ratkennut.

Seuraavaksi  Ilves-Kissat saa vastaansa sarjakärki Ilves kakkosen, joka kohdataan viikon päästä Lamminpäässä. Keväällä pelattiin tasuri, mahtaako nyt paremmuus ratketa?

Ja kuvassa todiste siitä, että kyllä Kissakärjetkin hyppäävät palloja tavoittelemaan.