Ikävää ei ole kiva potea

Kissat ja Puustinen kuopii jo innoissaan!

Erilaiset mediat eivät näinä aikoina ole juuri puhuneet tai kirjoittaneet kuin yhdestä ainoasta aiheesta, joka tosin on kääntämässä tämän maailman ja sen myötä urheiluelämän ihan kummalliseen asentoon.

Tässä katsauksessa tuota rumaa sanaa ei mainita kertaakaan.

Jos kivaa ei ole ollut sen enempää olympialaisten kuin muidenkaan arvokisojen siirtäminen tuonnemmaksi ties kuinka kauaksi, aika moni urheilu-niilo potee oman lajinsa karanteenissa olon varsin ikävänä kokemuksena.

Suomen historiassa jalkapalloilun pääsarjaa ei ole pelattu kahdella kaudella, molempien syynä ovat olleet maailmaa koetelleet sodat. Vuonna 1914 maamme ei ollut edes itsenäinen, mutta maan mestaruudesta oli toki pelattu jo vuodesta 1908 lähtien. Sarjaa ei kuitenkaan 1914 pystytty missään muodossa pelaamaan. Jatkosodan melskeissä 1943 valtakunnan mestaruus jäi niin ikään jakamatta. Kaikkina muina vuosina maan mestaruus on tavalla (cup-muotoisena) tai toisella (sarjamuotoisena) pelattu. Nyt pahimmissa skenaarioissa väläytellään jopa sarjakauden absoluuttista peruuttamista. Ja jos niin kävisi, vaikka se ei todennäköiseltä vaikutakaan, heijastukset varjostaisivat myös alempia kategorioita ja vääjäämättä osuisivat myös Ilves-Kissoihinkin.

Hallitus on valinnut ankarahkon linjan kansalaistensa turvallisuudesta huolehtiessaan. Näihin päiviin saakka kymmentä henkilöä suuremmat kokoontumiset ovat olleet kiellettyjä, mutta lähiaikoina jopa 500 henkilön tapahtuma olisi mahdollista järjestää, kun turvaetäisyyksistä huolehdittaisiin. Se taas tietäisi mahdollisuutta käynnistää kesken jäänyt Regions cup ja avata alemmat sarjatasot, niin myös paikallinen Kolmonen.

Tiedän Kissojenkin kunnioittaneen sääntöjä ja määräyksiä, vaikka koko joukkueen yhteisharjoittelu onkin ollut vain valmennuksellinen toive, joka muutaman viikon kuluttua toteutunee. Valmentajat Giorgi Ositashvili ja Jarkko Jousmäki pääsevät jatkamaan hyvin alkanutta valmennuspestiään, joka pysähtyi kuin seinään maaliskuun alussa päivää ennen Regions cup-ottelua FJK:ta vastaan.

Oletettavaa onkin, että juuri tuosta cup-ottelusta jatketaan, kun viheriöt taas avataan siihen käyttöön, johon ne on rakennettukin. Muutaman harjoituksellisen ottelun nähneet, odottavat jo vesi kielellä uudistuneen Ilves-Kissat-joukkueen tulevia esityksiä kilpailullisissa koitoksissa, joissa tavoitteet ovat asetetut päätyyn saakka eli Regions cup:n finaaliin ja syksyllä siintävään sarjanousuun.

Viime kauden sarja päättyi lopulta siihen kiusallisimpaan sijoitukseen, kun HJS sai kerätyksi muutaman pinnan Kissoja enemmän ja nousi Kakkoseen. Kakkosesta puolestaan putosi Tampere United kolmoseen ja lienee joukkue, joka tulee heittelemään kapulan jos toisenkin Kissojen rattaisiin tilaisuuden siihen saatuaan. Mitenkään ei kannata väheksyä myöskään NoPS:n, Pallo-Seppojen taikka vaikkapa AC Estudiantesin, jolta Kissat sai viime kauden avauksessa kylmää kyytiä, pelillistä vaarallisuutta.

Jännityksellä odotellaan myös sitä, millä tavalla valmennusjohto pelipalikkansa kentälle asettavat. Edellisvuoden lähes koko pelaajisto kapteeni Juha Veijosta lukuunottamatta on valmentajilla käytettävissään. Kun rosteria on täydennetty Jere Remeksellä, Elias Kuuselalla, Tommi Smeetsillä sekä Mika Ahosella ja Jyväskylän suunnalta on kuultu mieluisia huhuja viime kaudella 24 maalia tehneet Jere Intalan halusta esiintyä edelleen kesäisessä Kissanutussa, variaatiomahdollisuuksia on lukuisia.

Alussa mainittiin ikävän eri olomuodoista. Nyt alkaa kuitenkin helpottaa. Jalkapalloväki odottaa kauden käynnistymistä intohimoisesti. Emmeköhän me nämä muutamat viikot kestä, kun tänne asti olemme sinnitelleet.