Kolme ottelupalloa sarjavoittoon

Ilves-Kissojen sunnuntainen 2-0 voitto tiesi sitä, että asetelmat lohkovoiton suhteen ovat aika lailla auvoiset. Viiden pinnan kaula TamU:un mahdollistaa vaikkapa tennistermit. Punaisilla on nyt kolme eräpalloa yläsarjan voittoon.

Ensimmäiseen se itse ei voi mitenkään vaikuttaa, kun ensi lauantaina Nokialla pelataan ottelu, jossa Kissoille juuri hävinnyt NoPS kohtaa TamU:n, joka taas nöyryytti Kissoja puolitoista viikkoa sitten. Jos nokialaiset voittavat pelin, ottelupalloja ei sen enempää tarvitakaan. Ellei niin käy, siirtyy jännitys seuraavalle päivälle ja Valkeakosken Apialle, jossa Kissoja isännöi PS-44!

Pallosepoissa pelaa nykyisin Berat Grabovci, joka joitain vuosia sitten esiintyi punaisissa aiheuttaen tunteita jos toisiakin. Apian kauniilta kentältä olisi hyvä viedä eräpallo kotiin, mutta Seppojen voittaessa ratkaisu siirtyy kolmanteen ja lokakuun kymmenenteen, jolloin Kissoja vastassa Lamminpäässä on Sääksjärven Loiske. Mikäli Kissat ei ole vielä lohkovoittoaan ratkaissut, tässä on sitten kolmas eräpallo sen tekemiseen. Ja ikäänkuin varapallona vielä se, että Pyynikillä TamU kompuroisi PS-44:n jaloissa.

Tämän parempaa mahdollisuutta sarjan voittoon ja pelaamiseen noususta tuskin joukkueelle ainakaan vähään aikaan tulee, joten ainakin yksi eräpalloista on nyt käytettävä.

Kissat – Loiske on myös ottelu, jossa juhlitaan Ilves-Kissojen hankkimaa 70 vuoden ikäistä Suomen mestaruutta, joka oli tuolloin ensimmäinen paikkakunnalla. Kutsu on käynyt kaikille Kissahenkisille ja etenkin heille, jotka punaisten toimintaan ovat vuosien varrella vähääkään vaikuttaneet. Toivottavasti Lamminpäässä nähdään heitä mahdollisimman monta.

Jos eräpalloista joku on tuottanut positiivisen tuloksen, jatkuu kausi vielä jatko-otteluilla kahden muun samassa asemassa olevan seuran kesken, joista kaksi parasta pelaa sitten seuraavalla kaudella Kakkosessa! Niistä myöhemmin.