Ilves-Kissat jyrää kohti lohkovoittoa

Sunnuntaina iltapäivällä elettiin ratkaisun hetkiä, kun ajatellaan paikallisen Kolmosen yläsarjan voittoa. Lamminpäähän saapui vanha kunnon vainooja, Nokian Palloseura, jolla oli vielä mahdollisuus vaikkapa lohkovoittoon, jos Kissat olisivat ottelun hävinneet.

Kauden edellinen samojen joukkueiden kohtaaminen päättyi maalittomana tosi värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Avausjakso pelattiinkin lähes samalla sapluunalla, maali päähän tai toiseenkin olisi saattanut muuttaa pelin luonnetta. Maalintekopaikkoja oli molemmilla, mutta molemmat maalivahdit, Kissojen Sami Maja ja NoPS:n Joni Miettinen, tekivät vuorotellen vastustajien aikeet tyhjiksi. Miettisen ansioksi laskettakoon sekin, että hän ikäänkuin joukkueen ylimääräisenä topparina luki peliä mainiosti tehden punaisten ratkaisuritykset tosi hankalaksi. Suurikaan ihme ei ollut se, että joukkueet pelasivat kauden kolmannen maalittoman puoliajan, vaikkakaan katsojilla ei nytkään ollut tylsää. Puoliajalla nokialaisten viasat-ääni, Ville Kuusinen, oli juossut jo jalkansa hapoille ja hän antoi tilaa Iikka Häkkiselle.

Lamminpäähän saapuneet 135 maksanutta katsojaa näkivät varmasti Kolmosen viihdyttävintä peliä, mutta kissalasein katsottuna parempaa oli kyllä vielä luvassa.

Toisella jaksolla Ilves-Kissat tuli kentälle täynnä tahtoa ratkaista ottelu. Kärjessä Toni Paukkeri ja Jere Remes raatoivat puolelta toiselle, mutta ratkaisuihin saakka kumpikaan ei venynyt ennen kuin Toni Toijala otti taas ratkaisijan viitan harteilleen. Kahdeksan minuuttia ehti kulua jaksosta, kun Paukkeri syötti Toijalan läpi ja hän viimeisteli vakuuttavasti isännille 1-0. Tuskin neljääkään minuuttia ehti kulua edellisestä, kun pallo pelattiin taas Toijalalle, joka haki ja haki ratkaisupaikkaa ja kun sen lopulta löysi, paukautti pelivälineen taas vakuuttavasti nokialaismaaliin. Peli näytti ratkenneelta, kun isännät johtivat jo kahdella maalilla.

Tämän jälkeen kenttää hallitsi vakuuttavasti isäntäjoukkue. NoPS:lle ei juuri maalipaikkoja siunaantunut ja näytti jopa siltä, että pelaajien pohkeista puuttui jo puhtikin. Kissat sen sijaan vaihtoi peliin uusia levänneitä pelaajia ja tämän tästä punapaita oli ratkaista pelin jo lopullisesti, mutta nokialaisten maalilla Joni Miettinen esti kerta toisensa jälkeen useampien maalien syntymisen.

Näin ottelu päättyi Kissoille 2-0 ja ote yläsarjan voittoon ja jatko-otteluihin noususta vankistuivat entisestään. Tappion myötä nokialaiset pelaavat ensi kaudellakin Kolmosta ja samaa tekee myös PS-44, kävi sille tänä iltana tai kahdessa jäljessä olevassa pelissä kuinka tahansa. Piste-ero TamU:un säilyi edelleen viidessä ja sarjavoitto on todellakin ihan omissa jaloissa.

Kaksi ottelua on ylemmässä sarjassa jäljellä. Niistä ensimmäinen pelataan ensi sunnuntaina Valkeakosken Apialla PS-44:n vieraana. Kauden yläsarjan päätöspelissä 10.10 Lamminpäässä juhlitaankin Ilves-Kissojen 70-vuoden takaista Tampereen ensimmäistä Suomen mestaruutta ottelussa Loisketta vastaan. Ja toivotetaan paikalle saapuvaksi kaikki kissahenkiset ja toiminnassa mukana olleet vuosien varrelta, vaikka tuon mestaruuden hankkineita ei enää keskuudessamme olekaan.

Loppuvihellys90+4′
90+3′20 Riponiemi IiroVaroitus
90+1′8 Paukkeri ToniVaroitus
80′22 Chouaib AminVaroitus
Varoitus55 Jokela Samu62′
57′10 Toijala ToniMaali (2-0)
53′10 Toijala ToniMaali (1-0)