Kolmas ottelu viikkoon toi tappion – Pisteet lähtivät Hongan matkaan

Ilves-Kissat kohtasi sunnuntaina Tammelan stadionilla FC Hongan, kun joukkueet lähtivät otteluun peräkkäisillä sijoilla Kakkosen B-lohkon sarjataulukossa. Ottelu oli pitkiä vaiheita tasainen ja vaaralliset maalipaikat olivat kortilla kumpaankin päähän, mutta lopulta espoolaisvieraiden nuori ryhmä rankaisi Kissoja kolmeen otteeseen.

Edellisen ottelun Kissoille ratkaissut Alex Hjelm nousi avaukseen kokoonpanosta poissaolleen Andrii Barladymin tilalla ja Niki Patjas otti paikan keskikentältä, Eeki Tuunaisen jäädessä penkille ja kapteeni Tal Bittonin tippuessa keskuspuolustajaksi pelaajavalmentaja Ihor Indutnyin viereen.

Kissat puolusti kurinalaisesti ensimmäisellä jaksolla ja maalilla jokaisessa ottelussa tällä kaudella torjuneella Denis Kasperovychilla oli vain yksi lähietäisyyden laukaus hoidettavana. Kotijoukkueella oli omat paikkansa, kun Inter/2-voitossa maalinteossa onnistunut Serhii Chebotarov lähetti vaarallisen laukauksen rangaistusalueen takaa, mutta veto liuhui niukasti yli maalin.

Puolittaisia tilanteita oli molemmissa päissä ja Kissatkin sai painetta vieraiden maalille mm. erikoistilanteiden kautta, mutta yksi sellainen kostautui lopulta toisessa päässä, kun Honka karkasi kulman puolustamisesta suoraan hyökkäykseen. Keltamustia vyöryi monesta aallosta ja lopulta juonikas syöttö löysi keskikaistalta edellisenä päivänä peruskoulusta valmistuneen Alberto Velasguezin, joka sai pallon haltuunsa ja siirsi sen matalana ohi vastaan tulleen Kasperovychin.

Kotijoukkue jahtasi tulosta 17. minuutin jälkeen, mutta ensimmäinen hidaste tuli n. varttia myöhemmin, kun loukkantunut Chebotarov jätti kentän ja Eetu Räisänen tuli peliin mukaan. Kissoilla oli vielä aikaa ja mahdollisuuksia kuitata takaisku vielä ensimmäisellä jaksolla, parhaan paikan siunautuen läpiajossa ollelle Nika Sitchinavalle, jonka nosto jäi Kissojen harmiksi maalivahdin kroppaan.

Pallon kanssa läpi kirmatessaan Sitchinavankin takareisi näytti esittävän vastalauseita ja hyökkääjä taisteli kylmäsuihkeen voimalla jakson loppuun asti, mutta joutui jäämään tauolta penkin puolelle. Aamos Haapaniemi pääsi toisen jakson alusta kentälle, 21-vuotiaan puolustajan ottaessa tutun paikkansa keskuspuolustajana ja Indutnyin siirtyessä takavuosiensa rooliin hyökkääjäksi.

Indutnyi pystyikin tuomaan Sitchinavan tavoin kotijoukkueelle kohteen, johon palloja toimittaa ja jatkaa tiputusten jälkeen kohti vieraiden maalia. Varahyökkääjänä toiminut ukrainalainen järjestelikin muutaman paikan, sekä testasi Hongan maalilla torjunutta Jussi Tanskaa matalalla laukauksella, jonka paluupallostakin koitui vielä vaaraa.

Erikoistilanteiden ja keskitysten sarja toi Kissoja lähemmäs tasoitusta, mutta lopulta Honka käytti punapaitojen selustaan jäänyttä tilaa armotta hyväkseen ja viimeisteli ylivoimahyökkäyksistä vielä toisen ja kolmantensa ottelun viimeisten minuuttien aikana.

Kissojen uutena päävalmentajana kolme ensimmäistä otteluaan viikon sisään luotsannut Alexander Baranov osasi odottaa kiireisen viikon viimeisessä ottelussa väsymystä, joka vaikutti joukkueen otteisiin ja aiheutti lopulta lisää poissaoloja jo valmiiksi ohueen pelaajistoon.

Totta kai, tämä oli kolmas peli viikkoon ja jätkät olivat väsyneitä. Meillä on tällä hetkellä viisi pelaajaa sivussa lihasvammojen takia. Se on yksi vaikuttava tekijä tänään. Toinen on pelillinen puoli. Yritimme pelata ensimmäisellä jaksolla, mutta olimme hieman hätäisiä. Meillä ei ole vielä paljoa kokemusta ja haluamamme pelijärjestelmä ei näkynyt tarpeeksi. Se tuotti virheitä.

Toisaalta, hyvä että jätkät yrittivät myös pelata eteenpäin, eikä vain tyydytty puolustamaan. Mutta, rehellisesti sanottuna osasin odottaa kolmannessa ottelussa pientä tason pudotusta. Olisimme voineet saada tänään tasapelin, mutta pisteet tulee kun tulee”, Baranov summaa.

Ensimmäisen puoliajan loukkaantumiset ja kokonaisuutena ohuehkolla pelaajamateriaalilla operoiminen on luonnollisesti haastavaa, mutta Baranov uskoo haasteista huolimatta että matka on vasta alussa joukkueen pelin kehittämisen saralla.

Olen sanonut pelaajille kopissa, että jalkapallojoukkue on kuin armeija. Jos valmentaja sanoo, että tehdään asia näin, niin se tehdään niin. Silloin valmentaja on vastuussa, eikö niin? Esimerkiksi, jos meillä on hyökkäyspään kulmapotku, niin varmistamassa pitäisi olla kolme pelaajaa. Tänään meillä oli ajoittain vain yksi, maalivahtimme. Näissä asioissa täytyy kuunnella valmentajaa ja tehdä niin kuin on sovittu. Tämä on toki tavallista, kurinalaisuutta tarvitsee kasvattaa.

Vastustaja teki ensimmäisen maalinsa meidän kulmapotkun jälkeisestä tilanteista vastahyökkäyksestä. Kolmas maali myös kulman jälkeen, puolustimme kuin lapset. Muutamissa hetkissä maalivahtimme toimi liberona, ei näin voi olla. En käskenyt toimia näin, mutta se on totta kai minun vastuuni. Yritämme pikkuhiljaa parantaa kaikkea, se on minun työni”, Baranov rehellisenä tilittää.

Joukkue saa nyt palautua muutaman päivän ennen toisen espoolaisvastustajan kohtaamista, kun alkaneen viikon lauantaina edessä on reissu Esbo Bollklubin vieraaksi. Honka nousi sunnuntain voitollaan paikallisvastustajansa kanssa tasapisteisiin ja paremman maalieron turvin sijalle 7. Kissojen ja espoolaisten välissä on neljä sarjapistettä, sekä pisteen vähemmän omaava Ilves/2.

Pisteiden merkitys siis kasvaa ottelu ottelulta, kun joukkueet hakevat asetelmiaan runkosarjan puolivälissä. Kissoilla on jäljellä 10 ottelua, joista viisi pelataan Tammelan stadionilla, mukaan lukien paikallisottelut Ilves/2:ta ja TPV:ja vastaan.

Kausikortit loppukauden otteluihin, sisältäen jatkosarjan ottelut, tarjoushintaan 50€. Tiedustele kausareita sähköpostitse osoitteesta ilveskissat2@gmail.com, tai kotiotteluissa lipunmyyntipisteeltä!

Artikkelikuva: Matias Lahtinen