Hyvä pelillinen ilme ei tuonut Kissoille tulosta – EBK nappasi voiton lisäajalla

Ilves-Kissat vieraili lauantai-iltana Keski-Espoossa, kun otteluun lähtiessä kolmen pisteen päässä sarjataulukossa ollut Esbo Bollklub isännöi tärkeää Kakkosen kamppailua. Edellisestä kolmesta ottelustaan 4 pistettä kerännyt Kissat on saanut kauteensa uutta uskoa, kun kokenut ukrainalaisvalmentaja Alexander Baranov on saanut joukkueen toimimaan kentällä yhtenäisemmällä tavalla.

Ensimmäinen jakso sujui enimmäkseen Kissojen hallinnassa, kun pelin painopiste oli enemmän kotijoukkueen kenttäpuoliskolla kun tamperelaisten puolella. Avausjakso tuotti myös jokusen hyvän maalipaikankin vieraille, mutta espoolaisten maalilla Tero Makkonen esitti hyviä torjuntoja.

Toinenkin jakso alkoi Kissojen puolesta hyvällä otteella ja heti jakson alkupuolella nähtiin lisää vieraiden luomaa uhkaa. Baranov tunnisti joukkueen tarpeen tuoreille jaloille ja teki tuplavaihdot niin tunnin kohdalla kuin noin varttia ennen loppua. Loukkaantumisen takia edelliset pari ottelua sivussa ollut Andrii Barladym pääsi vielä viimeisillä minuuteilla peliin mukaan ja ehti kentälle pari minuuttia ennen kotijoukkueen tarjoilemaa katkeraa iskua.

EBK:n Endrit Mehmeti pystyi yllättämään Denis Kasperovychin rangaistusalueen ulkopuolelta lähteneellä ja aivan maalin nurkkaan painuneella laukauksella. Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi lisäajan ensimmäisellä minuutilla ja kellossa ei enää riittänyt sekunnit Kissojen tasoitusmaaliin.

Päävalmentaja Baranov näki ottelussa paljon positiivista, mutta myönsi maalipaikkojen käyttämättä jättämisen koituneen tällä kertaa kohtalokkaaksi.

Aloitimme pelin hyvin ja peli oli meidän hallussamme. Pelasimme enemmän vastustajan kentän puoliskolla kuin he meidän ja ensimmäisellä puoliajalla saimme muutaman hyvän maalipaikan, mutta vastustajan veskari sai torjuttua hyvin. Saimme myös paljon kulmapotkuja.

Aloitimme toisenkin jakson hyvin ja etenkin alussa oli hyviä paikkoja tehdä maali. Sen jälkeen tehtiin vaihtoja, jotta saisimme tuoreempia pelaajia kentälle ja tehostettua peliämme. Valitettavasti, vaihtopelaajat eivät saaneet tehostettua peliämme ja vastustaja alkoi myös saada paikkoja maalintekoon.

90+1 minuutilla vastustajalta tuli yllättävä veto puolustuslinjan läpi aivan maalin nurkkaan ja tämä oli pelin ratkaiseva tapahtuma. Periaattessa, pelasimme hyvin ja meillä oli monia hyviä paikkoja. Yritimme saada pisteitä tästä pelistä ja meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa, mutta valitettavasti ei tehty maaleja ja ilman niitä pelejä ei voiteta”, toteaa Baranov.

Kissat saa palautua ja valmistua seuraavaan otteluunsa täyden viikon, kun alkavan viikon lauantaina edessä on toista viikkoa peräkkäin reissu Espooseen, kun vastassa on Kissoista neljän pisteen päässä lohkon alimpana oleva Sexy-Pöxyt. Ottelu Laaksonlahdessa lauantaina 15.6. käynnistyy klo 16.00.

Seuraavalla viikolla onkin luvassa arkipelin, kun Kissat isännöi paikallisvastustaja Ilves/2:ta torstaina 20.6. ja paikat otteluun kannattaa varata nyt!