Kissojen voittoputki katkesi Pyynikillä

Ilves-Kissat vierailivat perjantai-iltana paikallisvastustaja Tampere Unitedin luona Pyynikin urheilukentällä. Pyynikille oli saapunut 766 jalkapallokatsojaa ja B-lohkon kärkikamppailusta sai varmasti jokainen vastinetta rahoilleen.

Ottelu alkoi odotetusti tasaisena ja keskikentällä nähtiin paljon kaksinkamppailuita. Kumpikaan joukkue ei saanut peliä varsinaisesti haltuunsa ja kentällä mentiin paljon päästä päähän. Ottelun ensimmäinen vaarallinen paikka tuli Kissoille, kun Gerald Ben katkoi Unitedin maalilla pelanneen Antti Kuusisen avauksen jalallaan, irtopallo tippui Milad Zanidpourille, joka jatkoi päällään pallon Toni Paukkerille tekopaikkaan. Kuusinen ehti kuitenkin peittämään Paukkerin viimeistelyn ja esti avausmaalin syntymisen.

Kotijoukkue ei ollut luonut paljoakaan konkreettista uhkaa kokoonpanoon palanneen Roope Järvisen maalille, mutta 21. minuutilla syntyi tilanne melkein tyhjästä. Kuusisen pitkä avaus omasta boksista kantoi aina Kissojen rangaistusalueen tuntumaan ja tippui viime kaudella vieraita edustaneen Toni Toijalan päähän. Isokokoinen hyökkääjä voitti kaksinkamppailun ilmassa ja onnistui tiputtamaan pallon kärkiparinaan aloittaneelle Erik Bullockille, joka pelasi Julius Stenroosin paikkaan boksissa ja nuori keskikenttäpelaaja viimeisteli varmasti.

Kymmenisen minuuttia avausmaalista syntyi seuraava, kun usean blokin ja kimmokkeen jälkeen pallo tippui Unitedin Joonas Rantalalle, jonka vasurin ulkokierteinen laukaus painui vastustamattomasti verkkoon.

Kissat eivät kuitenkaan antaneet kotijoukkueen karata tulostaululla, kun vain kuusi minuuttia Rantalan 2-0 osumasta nähtiin vieraiden kavennus. Kotijoukkueen kulmapotkun jälkeen nopeasti pelattu pitkä avaus tavoitti Niklas Lindholmin puolen kentän tuntumassa ja tämän ensimmäinen kosketus ja kiihdytys tilanteessa oli huippulaadukasta tavaraa. Lindholm näki boksiin rynnistävän Zanidpourin ja toimitti vasurillaan hyvän matalan pallon maalin eteen ja iranilainen kokenut pelimies kiitti, ja kuittasi johdon takaisin yhteen maaliin.

Lindholmin haastot vasemmalta olivat tuottaa tasoituksenkin vielä ensimmäisen puoliajan puolella, mutta kotijoukkue pystyi säilyttämään johtonsa tauolle.

Toisella jaksolla Kissat yrittivät jatkaa paineen tuomista kotijoukkue Unitedin alueelle, mutta peli eteni pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäisellä puoliajalla, tasaisena siihen asti, että alkaa tapahtua.

Tunnin kohdalla todellakin alkoi tapahtua, kun erotuomari Minka Vekkeli näytti rangaistuspotkua Ville Puustisen painittua Toijala sääntöjen vastaisesti maihin omalla alueellaan. Jo ottelun alla ennakoitu painimatsi siis toteutui, mutta valitettavasti vieraiden kannalta huonossa paikassa. Julius Steenroos vei kotijoukkueen johtoon varmalla rankkarilla ja illan toisellaan.

Zanidpour oli saanut jo aikaisemmi toisella jaksolla varoituksen annettuaan vapaapotku ilman erotuomarin lupaa. Lähes yhtä erikoisesta ja turhasta tilanteesta tuli iranilaisen toinenkin kortti, kun hän hyppäsi Tamu-maalivahdin vapaapotkun eteen ja blokkasi pallon kädellään. Miladin teko tilanteessa näytti vaistomaiselta ja tahattomalta, mutta erotuomari ei nähnyt muita vaihtoehtoja kuin ajaa keskikenttäpelaaja pelistä pihalla toisesta varoituksesta seuranneella punaisella kortilla.

Kissat pelasivat vajaalla 20 minuuttia, mutta tilanne tulostaululla ei enää muuttunut. Kissat on viimeisin TamU:n Pyynikillä voittanut joukkue, kun Kissat voittivat Kakkosen nousukarsinnassa paikallisvastustajansa 2020 syksyllä. Perjantain paikalliskamppailu meni sinivihreiden nimiin, kuten myös lohkon kärkisija. Joukkueet kohtaavat vielä tällä kaudella Kaupissa, kun on Kissojen vuoro isännöidä derbyä.

Ottelun tallenne ennakko- ja jälkihaastatteluineen on katsottavissa Aamulehden tilaajille.

Kissojen pelit Kakkosessa jatkuu juhannuksen jälkeen 29.6., kun Grankulla IFK vierailee Kaupissa.