Kissat lähtee paikallisotteluun sarjakärjessä

Perjantaina kello 19.00 Pyynikin urheilukentällä käynnistyy alkukauden kuumin tamperelaistaisto jalkapallokentillä. Sarjan piikkipaikalta kauden yhdeksänteen otteluunsa lähtevä Ilves-Kissat matkaa Kaupista vartin ratikka-ajelun päähän Pyynikille, paikallisvastustaja Tampere Unitedin vieraaksi.

Kissat lähtee paikalliskamppailuun viiden ottelun voittoputkessa ja näytti jälleen edellisellä kierroksella pystyvänsä reagoimaan yllättäviin takaiskuihin otteluissa. Mikko Innasen luotsaama Kissat piti 4-3 kotivoitossa FC Jazzista palloa hallussaan suurimman osan ottelua ja pystyi luomaan lukuisia laadukkaita maalintekopaikkoja hyviltä sektoreilta. Porilaiset kuitenkin iskivät kolme kertaa pelin virtaa vastaan ja löysivät tapoja hyökätä Kissojen puolustuslinjan selustaan. Kissojen keskimääräinen ottelu Kakkosessa onkin päättynyt melko tarkalleen 3-2 voittoon, kun joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo on hieman reilun kolme maalia/ottelu, ja omiin on mennyt pari maalia ottelua kohden.

Viime kaudelle Kissojen hyökkäyksessä puolustajille (ja tuomareille) päänvaivaa tuottanut Toni Toijala, ja tämän kärkiparina operoiva Roope Kostiainen, ovat vahvimillaan päästessään haastamaan vastustajan puolustuslinjaa tilanteenvaihtohyökkäyksissä. Ville Puustiselle, Jari Nikkilälle, ja kumppaneille, voidaan odottaa kiireistä iltaa sinivihreiden hyökkäystä vastaan. Pyynikin kenttä on myös poikkeuksellisen pieni ja tiivis, mikä on yksityiskohta, jota kotijoukkue osaa mainiosti hyödyntää.

Kissat lähtee kuitenkin otteluun lohkon ylivoimaisesti maalirikkaimpana joukkueena. Kissojen 26:sta maalista 16 on syntynyt yhdysvaltalaishyökkääjä Gerald Benin (9 maalia) ja entisen Iranin maajoukkuepelaaja Milad Zanidpourin (7 maalia) toimesta. Hyökkäyksen laidoilla tällä kaudella uudelle tasolle noussut Toni Paukkeri on onnistunut maalinteossa kolmesti.

Lähtökohdat B-lohkon kärkikamppailuun eivät paljoa parane. Maaleja ja tapahtumia on todennäköisesti luvassa Pyynikin perjantai-illassa, ja samaa mieltä tästä oli myös molempien seurojen puheenjohtajat. TamU:n Antti Niemistö ja Kissojen puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti olivat Aamulehden haastattelussa perjantain tapahtumapaikalla ennakoimassa ottelua, sekä puhumassa seurojen matkasta tämän hetkiseen asemaan. Puheenjohtajien haastattelu ja ottelun ennakkojuttu on luettavissa Aamulehden tilaajille verkossa, sekä perjantain 17.6. painetussa lehdessä.

Tampere United – Ilves Kissat alkaa Pyynikillä klo 19.00 ja on katsottavissa suorana lähetyksenä, sekä tallenteena, Aamulehden tilaajille.