Kissojen kausi alkaa 29.5.

Palloliiton kilpailutyöryhmä kokousti perjantaina 30.4. ja päätti siirtää kauden aloitusta niin, että A-ja B-lohkon ottelut alkavat kuudennelta kierrokselta, C-lohko aloittaa ottelunsa jo 7.5. Näin ollen Kissojen ensimmäiset viisi ottelua siirretään ja lopullinen otteluohjelma julkaistaan ensi viikon (18) lopulla tai viikolla 19. Vaihtoehtoina siirretyille peleille ovat viikkopelit, maaottelutauot ja tämän lisäksi kauden päätöstä voidaan venyttää sarjan sääntöjen mukaan 31.10. asti.

Kissojen kauden piti siis alkaa alkuperäisessä ohjelmassa 24.4. vierasottelulla EPS:a vastaan. B-lohkon seurat pitivät palaverin Palloliiton kanssa 25.3., jossa keskusteltiin kauden aloituksesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä ja mahdollisesta kauden alun siirtämisestä. Jo tässä palaverissa esiin tuli PIF:n vaikea tilanne, jossa he eivät olleet päässeet harjoittelemaan ollenkaan. Myös KaaPo ja SalPa olivat jo tuossa vaiheessa kärsineet koronarajoituksista. Kokouksessa ilmoitettiin, että yläloppusarjasta luovutaan ja lohkon voittaja nousee suoraan Ykköseen.

4.4. seurat saivat ohjelmaluonnoksen, jossa ensimmäiset kaksi kierrosta sekä kolmannen kierroksen derbyt oli siirretty, koska ne ovat seuroille taloudellisesti tärkeitä tapahtumia ja ne halutaan pelata silloin kun yleisöä saadaan ottaa. Ohjelmaluonnosta ei varmistettu koko huhtikuun aikana, vaan tiistaina 13.4. liitto ilmoitti, että pidetään uusi palaveri kaikkien Kakkosten joukkueiden kesken perjantaina 16.4, jossa keskustellaan kauden 2021 pelaamisesta. Tähän palaveriin odotettiin Valtioneuvostosta tarkempia suunnitelmia koronarajoitusten kehittymisestä, mutta koska näitä ei saatu, siirrettiin kokous keskiviikolle 21.4. Tämä keskiviikon kokous siirrettiin tiistaina 20.4. perjantaille 23.4, koska ”meille tulevat tiedot koronarajoitusten mahdollisista muutoksista tulevat epäsäännöllisen hitaasti, eikä meillä vielä ole mahdollisuutta arvioida kokonaiskuvaa Kakkosen pelaamisen suhteen.”

Keskiviikko-iltana 22.4. Palloliitto julkaisi kuitenkin verkkosivuillaan uutisen, jossa he kertoivat pääsarjojen kauden aloituksesta ja tässä mainittiin Kakkosen osalta kauden aloituksen siirtyvän kesäkuulle. Tämä luonnollisesti aiheutti ihmetystä seuroissa, kun heille ei oltu aiheesta infottu mitään etukäteen. Kaikki Kakkosen seurat otettiin yhteiseen palaveriin perjantaina 23.4. Palloliiton kanssa, jossa liitto vielä kerran selvitti, mikä seurojen tilanne on, ketkä ovat saaneet harjoitella ja ketkä eivät. He esittivät kolmea vaihtoehtoa sarjojen pelaamiselle: A-vaihtoehdossa pelattaisiin alueellisia sarjoja viime vuoden tapaan, B-vaihtoehdossa siirretään kaikki pelit alkamaan kesäkuulta ja C-vaihtoehdossa pelit käynnistetään alkuperäisen suunnitelman mukaan ja vain ne siirretään, jotka on ns. pakko siirtää. Ne ottelut siirrettäisiin, joissa pitäisi pystyä tarjoamaan esimerkiksi kahden viikon valmistautumisaika niille joukkueille, jotka eivät ole pystyneet harjoittelemaan. Näitä mahdollsiia joukkueita olivat B-lohkosta PIF, KaaPo, SalPa ja viimeisimmässä infossa myös VJS sekä Honka Akatemia ilmoittivat, että rajoitukset ovat vaikuttaneet heidän toimintaansa. A-vaihtoehto tyrmättiin heti, ja lähes kaikki lohkojen joukkueet olivatkin C-vaihtoehdon kannalla. Pari joukkuetta myös ehdottivat, että sarjasta ei tällä kaudella putoaisi joukkueita ollenkaan, mutta tähän ehdotukseen Palloliitto ei ole kommentoinut suuntaan tai toiseen. Myöskään siitä, että sarjan paremmuusjärjestys määräytyisi pistekeskiarvolla, ei Palloliitto ole kommentoinut. Seurat jäivätkin kokouksessa pitkälti siihen ajatukseen, että C-vaihtoehto olisi todennäköisin ja tällä edettäisiin, mutta tietysti kilpailutyöryhmä on tässä tilanteessa se joka viralliset päätökset tekee, ja heidän oli tarkoitus kokoontua heti alkuviikosta, joten jäimme jälleen odottamaan virallisia päätöksiä.

Keskiviikkona 28.4. liitosta saimme viestin, jossa pahoiteltiin päätöksenteon kestävän vielä jonkin aikaa ja saavamme sähköpostilla tai etäkokouksella lisäinfoa tilanteesta viimeistään perjantaina. Perjantaina 30.4. saimmekin sitten virallisen päätöksen siitä, että B-lohko alkaa kierrokselta kuusi, joka tarkoittaa Kissojen osalta vierasottelua Ilves/2:ta vastaan. Virallista ja lopullista syytä Palloliitto ei viimeisimmässä infossaan seuroille kertonut, että miksi C-vaihtoehtoa ei B-lohkon osalta voitu toteuttaa. Nyt erittäin tiiviiksi muodostuvassa ja pitkälle venyvässä Kakkosessa pelaajien kuormitus nousee korkealle, eikä siirtomahdollisuuksia otteluille enää käytännössä ole. Toivottavasti kausi saadaan vietyä kuitenkin läpi ilman suurempia karanteeneja ja sarja saadaan vietyä kaksinkertaisena lävitse.

”Vaikeahan tämä tilanne on varmasti liitollekkin ollut. Hyvä että vihdoin saatiin virallinen päivämäärä jolloin aloitetaan. Tämä on aikamoista vekslaamista ja säätämistä ollut, ja vaikuttaa meilläkin niin moneen henkilöön ja aiheuttaa tietysti paljon lisätöitä, kun joudumme tekemään suunnitelmia jatkuvasti uudestaan. Näyttäisi kuitenkin siltä, että nyt saisimme ottaa heti ensimmäisestä kotipelistä 6.6. lähtien yleisöä otteluihimme, mikä on tietysti taloudellisesti tärkeä asia ja hienoa päästä pelaamaan kannattajiemme edessä. Toivottavasti jätkillä myös kestää maltti, koska maailman pisin pre-season saa tässä kyllä nyt ihan uuden ulottuvuuden, kun mekin olemme aloittaneet jo joulukuussa harjoittelun”, kommentoi tilannetta Kissoja kokouksissa edustanut puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti.