Pisteet jäivät Hämeenlinnaan viimehetken maalilla

Ilves-Kissat matkasivat perjantai-iltana Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettui juhlapäivää viettänyt Hämeenlinnan Jalkapalloseura. HJS-päivän kunniaksi otteluun oli vapaa pääsy ja hämeenlinnalainen yleisö sai nauttia viime hetkille jännittävästä Kakkosen kamppailusta.

Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvilin murheena on ollut joukkueen päästämät helpohkot maalit otteluiden ensimmäisillä puoliajalla, mutta Hämeenlinnan-reissulle georgialaisvalmentaja oli löytänyt lääkkeet, joilla oma maali pysyi puhtaana suurimman osan ottelua.

Kissat avasi ottelun 4-5-1 muodostelmalla, jossa Mauro Severino ja Mika Ahonen tulivat laidoilta kokoonpanoon palanneen Toni Toijalan tueksi hyökkäykseen. Erkka Helminen tuli myös takaisin kokoonpanoon ja toi keskikentälle energiaa Tomi Ylisen ja Mikael Paajasen rinnalle. Puolustuksesta puuttui tällä kertaa kapteeni Juha Jokisen lisäksi myös luottotoppari Juho Ihalainen.

Ottelu eteni tasaisena ja maaleitta aina 78. peliminuutille asti, kun kokoonpanoon palannut Helminen vei Kissat johtoon ja reilun kymmenen minuutin päähän tärkeästä vierasvoitosta.

Kissojen johto ei kestänyt kuitenkaan kauaa, kun noin kuusi minuuttia avausmaalista nähtiin isäntien tasoitusmaali. Viime kaudella Ilvestä niin Kakkosessa, kuin Veikkausliigassa edustanut Eemeli Raittinen toi HJSn tasoihin ja juhlapäivän ottelu Hämeenlinnassa sai arvoisensa lopun.

Malttamattomimmat katsojat saattoivat olla jo parkkipaikalla, kun ottelu oli jo lisäajalla ja 92 minuutin pelin jälkeen isäntien puolustaja Eppu Kallio teki ottelun voittomaalin ja nosti sillä HJSn B-lohkon kärkipaikalle.

Päävalmentaja Giorgi Ositashvili oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen kokonaisuutena, mutta ymmärrettävästi myös samanaikaisesti pettynyt kahteen viime hetkillä päästettyyn maaliin.

Gion kommentit ottelusta:

”Ottelu oli yksi parhaistamme etenkin joukkueena puolustamisen osalta ja meillä oli niin paljon maalipaikkoja… Ottelu oli meiltä hyvä. En osaa selittää mitä lopussa tapahtui, mutta elämä on joskus sellaista! Vastustajan kaksi viimeistä hyökkäystä johtivat maaliin. Olen kuitenkin iloinen pelaajien puolesta, jotka näyttivät tänään miten hyvin he pystyvät pelaamaan.”

”Jatkamme eteenpäin ja olemme valmiita tiistaina kohtaamaan heidät (HJSn) uudestaan. Meiltä puuttuu seuraavasta pelistä myös Ardian Kovaqi ja sillä pelipaikalla on nyt hieman haasteita.”

Kissat saavat revanssin hämeenlinnalaisista ensi tiistaina Kaupissa. Tervetuloa sankoin joukoin klo 18.30 alkavaan otteluun!