Jatkopaikka kotiin Turusta – viikonloppuna kova haaste Espoossa

Ilves-Kissat kävivät tällä viikolla Turussa vierasmatkalla Suomen Cupin neljännelle kierroksella. Kupittaan kentällä tiistaina vastassa oli Kolmosessa pelaava Turun Pallokerho. Tamperelaisvieraat pystyivät näyttämään ottelussa joukkueiden välisen tasoeron.

Ottelun alku oli vieraiden kannalta hieman takkuinen ja TPK oli lähellä rankaista alun huolimattomuudesta, mutta pikkuhiljaa Kissat saivat ottelun hallintaansa. Kissat näyttivät jo viime viikolla Klubi 04:ä vastaan pystyvänsä liikuttamaan ja pitämään palloa kovatasoistakin joukkuetta vastaan, ja pidemmät pallonhallintajaksot olivat Turussakin avain siihen, että kontrolli ottelusta siirtyi enemmän ja enemmän vieraiden haltuun. Pallonhallinnan kautta Kissat alkoivat myös luoda vaarallisempia hyökkäyksiä ja uhata turkulaisten maalia.

Ottelun avausmaali merkattiin TPK:n omaksi maaliksi, mutta varttia ennen taukoa Kaupissa viime viikolla äärimmäisen lähellä avausmaalian Kissat-paidassa ollut Gerald Ben onnistui tuplaamaan johdon. Toisella puoliajalla Samuel Chidi ja Ali Al-Fatli onnistuivat myös maalinteossa ja Kissojen Cup-juna jatkaa matkaa toisen pysähdyksensä jälkeen kohti Suomen Cupin 5. kierrosta.

Seuraavalla arvontakierroksella on vuorossa valtakunnallinen arpa, josta vastaan voi tulla myös Veikkausliiga-joukkue. Kissojen päävalmentaja Innanen ilmoitti jo kolmannen kierroksen alla, että unelmana on kohdata joukkue pääsarjatasolta:

Alku oli vähän uninen, mutta onneksi TPK ei siitä pystynyt rankaisemaan. Alun jälkeen päästiin hallitsemaan peliä ja pystyttiin pitään palloa pitkiäkin jaksoja ja väsyttämään vastustajaa sitä kautta. Pallollinen peli oli hyvää ja jatkumoa Klubi-pelille.

– Hyökkäyspäässä alkoi myös löytyä vaarallisuutta mistä on puhuttu. Halu mennä linjan taakse pitää parantua ja uhkaa selustaan pitää pystyä luomaan. Siihen olen tyytyväinen, jos pystyttiin (kotiavauksessa Kaupissa) Klubin tasosta joukkuetta vastaan hallitsemaan palloa, niin kyllä se rohkeus ja kyky pelata on olemassa. Se on säilytettävä.

– Jos arvontaan saa toiveen laittaa, niin Haka tai Ilves kotikentällä Kauppissa olisi hieno peli meille.

Seuraava Cup-kierros arvotaan 12.5. ja 5. kierroksen ottelu pelataan viimeistään 5.6. mennessä, mutta mahdollisesti vielä toukokuunkin puolella.

Sarjapelit Kakkosen B-lohkossa jatkuvat Kissojen osalta tämän viikon sunnuntaina, kun edessä on vierasmatka Espooseen. Vastaan asettuu Honka Akatemia, joka on pelannut lohkossa toistaiseksi kolme ottelua. Tulossa voi olla maalirikas ottelu, sillä Honka on päästänyt kolmeen otteluun yhdeksän maalia ja onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa. Hongalla on alla 3-3 tasapelit Klubi 04:än vastaan avauskierrokselta ja edellinen ottelu porilaista FC Jazz:ia vastaan päättyi samoihin lukemiin. Välissä espoolaiset hävisivät KaaPo:lle 2-3 lukemin. Honka Akatemia on pelannut toistaiseksi kaikki ottelunsa kotikentällään Espoossa.

Päävalmentaja Innanen pitää nuorta ryhmää yhtenä lohkon parhaista joukkueista:

– Mun papereissa yksi lohkon top3 joukkueista heti jatkumoksi kahdelle aikaisemmalle, eli kova alkuohjelma jatkuu. Uskon, että samanlainen peli kuin Klubi-peli tulossa. Nuori, taitava, ja nopea joukkue on vastassa. Puolustamiseen meidän on saatava lisää kamppailuvoimaa ja omiin pallon menetyksiin on pystyttävä reagoimaan paremmin. Näitä asioita, jos saadaan paremmaksi, niin se antaa mahdollisuuden antaa taistella pisteistä, mutta jos nukutaan hetkikin, niin noin laadukas joukkue rankaisee siitä vuoren varmasti.

Cup-pelin jäljiltä joukkueessa on jokunen pieni fyysinen vaiva, ja flunssa-aaltokin on joukkuetta vaivannut:

– Muutama loukkaantuninen sattui cupin pelissä ja niiden kohtalo on vielä auki. Flunssa-aalto on myös iskenyt joukkueeseen ja useampi pelaaja on ollut viikon aikana kipeänä, mikä vähän tuottaa harmia. Muuten tilanne OK.

Kissat kohtaa Honka Akatemian sunnuntaina Tapiolassa kello 18.30 alkavassa ottelussa.