Kissat voittoputkessa Espooseen – keskiviikkoiltana vastassa Honka Akatemia

Giorgi Ositashvilin luotsaamilla Ilves-Kissoilla on kasassa kohtuulliset 7 pistettä ensimmäisestä neljästä ottelusta ja punavalkopaidat löytyvät Kakkosen B-lohkossa viidennältä sijalta 12 joukkueen lohkossa. Keskiviikon vastustaja Honka Akatemia on tasapisteissä Kissojen kanssa, mutta paremman maalieron turvin sarjataulukossa kolmantena. 

Honka onnistui avauskierroksella kaatamaan Kissojen paikallisvastustaja TPVn 4-0 lukemin ja seuraavalla kierroksella porilaisen FC Jazzin 1-0. Kolmannella kierroksella keltamustat jäivät maalittomaan tasapeliin paikallisvastustaja Espoon Palloseuraa vastaan ja juhannuksen vieton se joutui aloittamaan 3-1 tappiolla HJS Akatemian vieraana. Espoolaiset ovat siis osuneet kuusi kertaa ja päästäneet maaleja omiin vain yhdessä ottelussa. Paras maalintekijä espoolaisilta on ollut Hannes Woivalin kahdella osumallaan. 

Kissat lähtee pääkaupunkiseudulle hyvällä itseluottamuksella ja yhtenä sarjan vaarallisimmista joukkueista. Punavalkopaidat ovat onnistuneet maalinteossa jokaisessa ottelussaan ja edellisessä Kakkosen kohtaamisessa VJS:aa vastaan kaikki ottelun kolme maalia syntyivät ensimmäisen kuuden minuutin sisällä. Hämmästyttävästi kuusi Kissojen seitsemästä maalista tällä kaudella on syntynyt alle viiden minuutin kuluttua edellisestä maalista.  

VJS:aa vastaan Kissat pelasivat mahdollisesti tasapainoisimman pelinsä toistaiseksi ja olisivat voineet voittaa vantaalaiset huomattavasti suuremmallakin erolla. Päävalmentaja Ositashvili on kuitenkin painottanut ensimmäisten kierrosten aikana, että joukkueen on pystyttävä puolustamaan paremmin ja rajoitettava vastustajan maalintekopaikkojen laatua. Kissat ovat reagoineet mainiosti otteluissa hetkellisiin nukahduksiin, mutta avausmaali on mennyt jokaisessa ottelussa toistaiseksi vastustajalle ja se on varmasti asia, jota keskiviikkona pyritään välttämään hyvin valmennettua espoolaismiehistöä vastaan. Kahdessa edellisessä ottelussa on nähty Kissat 3-4-3 muodostelmassa ja roolit puolustaessa näyttävät selkeytyneen, samalla säilyttäen kyvyn irroittaa monta pelaajaa hyökkkäyksiin.  

Elias Kuusela on sivussa 3-4 viikkoa käsivamman vuoksi. Muuten Kissat lähtevät vierasreissulle kutakuinkin täydessä vahvuudessa. 

Ottelu alkaa Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 30.6. kello 18.30. Tietojemme mukaan ottelu ei valitettavasti ole nähtävissä suorana lähetyksenä.