Kissat voittoon kauden toiseksi viimeisessä kotipelissä

Ilves-Kissat kohtasi lauantaina 1.10. Miesten Kakkosen kauden viimeisessä runkosarjaottelussa Vantaan Jalkapalloseuran. Pari viikkoa sitten valmentajanvaihdoksella vaikeaan tilanteeseen reagoinut vierailija oli otteluun lähtiessä pakkovoiton edessä putoamisen välttääkseen. Kissat puolestaan lähti jahtaamaan lohkon kärkeä ja kaventamaan eroa mestaruussarjaan lähtiessä.

Ottelu alkoi ymmärrettävästi melko varovaisesti ja tasaisissa merkeissä. Vieraat oli hyvin organisoitu pallottomana ja sai useita katkoja ensimmäisen jakson aikana. Roope Järvinen selvisi maalillaan lähinnä perustorjunnoilla, mutta Toni Paukkeri ja laitapuolustajana esiintynyt Antti Kujala tulivat kumpikin vuorollaan apuihin blokkaamalla laukauksia lähietäisyydeltä.

Kotijoukkue oli ensimmäisellä jaksolla luonut muutaman puolikkaan paikan, mutta onnistumista saatiin odottaa lähes jakson loppuun saakka. Lopulta paria minuuttia ennen puoliaikaa hienon syöttökombinaation jälkeen Erkka Helminen murtautui vieraiden rangaistusalueelle ja viimeisteli rauhallisesti maalin alakulmaan.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli kentällä huomattavasti rauhallisemmalla otteella ja pystyi kontrolloimaan peliä pallollisena huomattavasti ensimmäistä jaksoa paremmin. Vaihtopenkin puolella ei ollut kuin yksi kenttäpelaaja ja Elias Kuusela tulikin auttamaan joukkuetta johtoaseman säilyttämisessä viimeiseksi 20 minuutiksi.

Lisämaaleja ei Kaupissa nähty ja loppuvihellyksen jälkeen kentän pintaan kellahti useampi pettynyt VJS-pelaaja. Hyvässä hengessä kaudesta kiittäen ja vieraitaan lohduttaneet Kissat siirtyivät pukukopin puolelle juhlimaan tärkeää voittoa mestaruussarjan alla.

Päätöskierroksella MuSa:n vieraana tappion kärsinyt SalPa lähtee mestaruussarjaan lohkon kärkenä kuusi pistettä Kissojen edellä. Joukkueiden välissä toisella sijalla on Honka/Akatemia, joka on Kissoja pisteen edellä ja SalPa:sta viiden pisteen päässä. Mestaruussarjan neljänneksi joukkueeksi nousi HJK Klubi 04, jonka Kissat kohtaa ainoassa jäljellä olevassa kotiottelussaan 22.10.

Kissat kohtaa SalPan vieraissa lauantaina 8.10.